normal ca nu ma supar ca nu esti de acord cu ce-am zis eu, oricum discutam opinii ca despre asta e vorba, fiecare avem alte experiente in pescuit si gasit alte solutii.
sunt perfect de acord cu argumentele tale apropo de rezistenta mustelor si de avantajul ca ramane doar cu carligul infipt pestele.
de asemenea, inclin sa cred ca ai dreptate cu echilibratul si rotitul, am facut prea putine muste pe tuburi si nu am stat sa analizez problema. eu leg mult cu pene, par doar de capra, ala de de vulpe polara ia mai multa apa si l-am evitat pe chestia asta, dar gandidu-ma mai bine acuma pricep si de ce se leaga mult cu par de vulpe polara mustele pe tuburi, daca iei in calcul treaba cu echilibrarea ala e la fix ca da portanta la aripa.
mi se pare super interesanta treaba cu asezatul carligului lateral sau in sus sa nu agati. nu inteleg deloc cum se face practic sa stea carligul asa, dar presupun ca la alea le intepenesti cumva carligele sa ramana orientate intr-un unghi...? chiar as vrea sa vad o poza pe vreun site, daca se poate.
argumentul cel mai bun ca sa intelegi de ce n-am mai legat tuburi este ca la ce prind eu n-am nevoie de triple. plus ca realmente in orice context prefer un carlig simplu, de obicei de crap, pe criteriul ca inteapa mai bine si intra mai usor.
oricum sa stii ca la noi exista si niste probleme de logistica, ca sa iti faci aici mustelepe care le faci tu acolo e cam greu... eu am gasit in magazine carlige de streamer o singura data intr-un singur magazin din tara, deci sunt intr-o continua cautare de modele de carlige cu ochet si adaptez cum pot si cu ce am. nu mai vorbesc de tuburi.
de asemenea, cam toate materiale de care ai nevoie ca sa dai la musca nu prea le cumperi din magazine de pescuit, ci merceriile, magazinele de jucarii si bricolaje, carrefour si alte din astea.
stii ce gasesti in materie de musca aici? gaturi indiene, carlige de la 10 (rar) la 18, de obicei doar de uscata (din alea de caddis de la arrow care daca le indoi merg si la nimfe), ata de montaj proasta, sarma de plumb prea groasa deci tot la fludor si cupru ajungi, lansete aduse ca sa faca act de prezenta prin magazine si asa mai departe. daca dai la pastrav si lipan si tree uscate si ude te descurci cu ce exista, daca vrei alti pesti, e mai nasol. cel putin asa e in zona mea, baietii din cluj fiind mai mult cu damblaua asta au alte posibilitati.
intrebare: daca lansezi pe spate, clasic, tubul nu-ti culiseaza pe leader inspre inapoi? la mine asta a fost alta problema cu mustele alea, cu varnesh se rezolva doar