taper snur si aplicatii

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Re: taper snur si aplicatii

Mesaj de Daniel_ » 04 Apr 2012, 09:27

Nu, la Crap nu ma bag. Nici nu am scule de asa ceva. Cel mai mare bat pe care il am e clasa 7.

Si in plus e ciudat. Am vazut si eu pe youtube cum se pescuia la crap cu musca. Intai momesti cu biscuiti ....

Oamenii astia au timp, merg la pescuit cu saptamanile, (nu sunt angajati, au mici afaceri proprii). Stau pe balta cate o saptamana intreaga, fierb mamaliga si bilutele si asteapta cu multa rabdare sa le pice trofeul.

Eu fug seara de la servici sa mai dau vre-o ora cu musca pe bega sau timis :)

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 04 Apr 2012, 09:41

La crap clasa 7 e suficienta. Eu o data am mers pe o balta de crap (nu craparie sau carpodrom cum ii spun in mod pretentios craparii :mrgreen: ) si am luat un cteno de aproape 3 kile cu batz de clasa 5, la un soi de cz nymph verde, cu ceva coditza din kristal flash si ... data cu atractant cu usturoi! (crapul e cam chior, nu strica sa fie stimulate si alte simtzuri, mai ales la nimfa). N-a mai luat nimeni in ziua aia. Noroc? intamplare? nu stiu dar anul asta mai incerc - distractia e maxima.
In zilele insorite de primavara, cand masa apei e inca rece dar stratul superior se incalzeste de la soare, poti sa-i vezi in carduri la suprafata - atunci merita incercat la uscate.

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 04 Apr 2012, 09:54

@ Jedi - faine filmulete.

Ca sa sar de la crap in cealalta extrema :) pescuit de pastrav si clenut pe rauri ... cam asta e pita mea (+ ceva avat pt. spice).

Ar merge sa "over line" o lanseta clasa 3 (care imi place foarte mult pt. ca e usoara si nu solicita umarul asa de tare) cu un fir clasa 4 pt. a incerca underhand cast? Batul e mic 7'6'' si finut adica cam subtire? Mi-e sa nu-l rup daca il supraincarc.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Apr 2012, 09:59

daca dai cu grija, si nu fortezi inutil, nu se rupe :twisted:

eu am probat fire de la 5 la 11 pe un bat.....si nu o mai crapat ... :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 04 Apr 2012, 11:20

Acuma, noah! cica pentru tehnici de under hand/spey si alte derivate de roll cast e chiar mai bine ca shnurul sa fie cu o clasa-doo mai greu (la clase mici una cred e suficient) decat la overhead, asta pentru ca batul sa se incarce mai bine.
Daca-i un bat bun nu se va rupe cu o clasa peste, daca-i doar un bat care-ti place, posibil ca da... :mrgreen: cf legilor lui Murphy, inca in vigoare.
Dar pentru clasa aia eu zic ca-i mai bine sa te sfortezi si efortezi exact cu snurul cu care pescuiesti!

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 04 Apr 2012, 11:48

Nu e nici un "over line" acolo,mai degraba "sub linie".La o lanseta care da bine pe spate un fir ,in cazul tau cl.3, ii trebuie un fir de clasa mai mare sa dea bine "de jos",mai degraba cl5.Ca sa incarci bine batul si sa si "duca" mustele.Incearca cu batul de cl3,firul de cl5(pe care il ai) si mustele corespunzatoare cl3.Te-ai exprimat bine cand ai zis ca tie frica sa nu rupi batul:tu poti sa-l rupi(greseli) ca el nu se rupe...La ce trebuie sa fii atent : cand dai cu acelasi ansamblu pe spate ,scoti fir doar cat iti duce batul si sa te bazezi mai mult pe shoting;sau iei doua fire la tine si schimbi cand nu mai ai nevoie sa dai de jos.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Apr 2012, 12:17

ca sa simplificam.
E ca la spin, ca doar carbonul e acelasi :
fiecare bat are un casting weight sau ca sa o dam pe romana : o greutate optima pe care o arunca.
ca e vobler, sau ca e o bucata de fir.... care e problema....?
Acu, revenind la fir, daca discutam de greutatea respectiva, nu conteaza daca batul se incarca cu 10 m de fir, sau cu 5, atat timp cat greutatea e la fel la zona din aer sau la D-ul buclei .....
Eu cand am zis de greutati diferite incercate, am dat un exemplu oarecum exagerat, pt ca e vorba de un bat aparte..... :twisted: , si da, discutam despre greutatile complete ale firelor/shooting headurilor....:P

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 05 Apr 2012, 14:47

Am gasit un snur cu head de 8.5m si 15g .... asta cam cu ce bat SH (clasa 5 sau clasa 7) asi putea sa-l arunc (underhand)?

Am mai studiat si am vazut ca se foloseste si notatia cu grame .... acum sunt in ceata rau. Si am descoperit ca e diferenta in notatia AFTM class intre lansete SH si DH ... ziceau uni pe forumuri ca un DH clasa 5 e cam ca un SH clasa 7 sau 8 ????

OK, exemplu simplu: head 8.5m, 15g - cu ce bat SH sa incerc sa-l lansez underhand?

15.5g in notatia AFTM corespunde la clasa 9 !!!

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Apr 2012, 15:57

:lol1: aceasta dezinformare e primul pas catre iluminare :D

JB
senior
senior

Mesaj de JB » 05 Apr 2012, 15:59

Bete clasa 6 si 8 am eu, asa ca-l poti incerca sa vezi cu ce se impaca mai bine :)
Indubitabil!

Scrie răspuns