In prezent am:
O lanseta fast 9' clasa 7 (de fapt o lanseta facuta pe un blank IMX clasa 8, cel care a montat-o o recomanda pt. clasa 7) si o folosesc cu un fir WF clasa 7. E super cu snur clasa 7, e fast, arunca departe si intinde bine chiar si un leader mai lung cu streamer in capat.
O lanseta medium-fast 8' clasa 5 - 6 cu fir WF clasa 5. Nu o mai folosesc in prezent, nu inteleg de ce nu prea reusesc sa arunc firul fara sa agit apa si nici nu intinde bine leaderul daca am o musca (lacusta) mai mare in capat.
O lanseta medium-fast 7'6'' clasa 3 cu fir DT clasa 3. E misto la pastrava si oblete (am prins si clean cu ea

) Arunca bine mustele mici, e o placere sa o folosesc, usoara si parca si lanseurile sunt mai line si mai usoare.
De pescuit pescuiesc pe
- rauri mici de munte: bega (zona montana), timis (la munte), nadrag, cornet
- rauri mici de campie: barzava, bega veche, pogonis
- rauri de campie: timis, bega, mures
Pe raurile de campie (timis, mures) merg prin apa (wadersi) si caut cand cleanul, cand avatul. Cu lanseta 9' clasa 7 imi merge binisor la avat. Totusi sunt locuri in care apa se adanceste brusc la mal si mai am si un mal inalt in spate si nu pot sa arunc bine. In cazul asta ma gandeam sa incerc un "spey cast" (efectualt cu batul SH) si eventual sa-mi iau un fir WF calsa 7 cu head scurt taper agresiv.
Stiu ca un DH e mult mai eficient, dar nu peste tot sunt locuri cu apa adanca si mal inalt si nu tot timpul, nivelul apei fluctueaza mult pe timis. Si am fost la muscarici ... sunt scumpe sculele loop, cam cat sunt eu dispus sa dau au si ei preturile, doar moneda difera

numarul e acelasi, pacat ca are sufixul EUR si nu RON.
Pe raurile de munte sunt locuri cu tunel de pomi deasupra mea. In cazul asta ... nu stiu .... ma gandesc la roll cast ... dar nci nu vreau sa speri pesti, deci un fir WF clasa 3 cu taper lung triunghiular.
Sunt pe directia buna?