taper snur si aplicatii

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Re: taper snur si aplicatii

Mesaj de Daniel_ » 27 Mar 2012, 16:33

Stiu ca e super cu o lanseta lunga ... dar costa ... si nici nu stiu de unde s o procur in RO ... si nici nu stiu ce sa cumpar, la DH habar n-am.

Fire cu greutatea pe finalul head-ului da :) eu nu stiu sa fac snur dar stiu de unde sa cumpar :) e bun la ce vreau eu (clean, roll cast)? merita?

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 27 Mar 2012, 18:54

Salut Dane

Despre ce distante vorbesti? Zi concret!
Ce curenti de apa ai?
Cat de ''inaccesibile'' sunt zonele?

Ce echipament ai acum?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 27 Mar 2012, 21:16

Daniel, eu nu pot zice ca am nuj ce experienta, dar parerea mea ca sa cauti un fir care sa faca bine roll cast e sa iti limitezi un pic optiunile....

personal nu-s mare fan rollcast decat cand pescui cu nimfe in lung. Altfel e multa galagie pe apa si mai mult de 7-10 m nu il impingi decat cu ceva efort.....

Cat despre investitia i DH sa stii ca nu e asa de speriat....
uite personal , am reusit sa gasesc lanseta sub 100 eur.
mulinete se gasesc oricand, chiar si mult titrata Koma face treaba la clase mici ( 7-8 single, 5-6 DH)
Problema oricand sunt firele . Si totusi eu zic ca pana nnu epuizezi optiunile unui single hand nu are rost sa treci la un harac de 12-14 ft care sa scuipe un fir de cca 30 grame....

In timisoara poti vedea niste Dh-uri scumpe ( loop :lol:) la muscarici ca sa iti faci o idee. Nu stiu cat de bine se stiu cei de acolo cu ele ca eu cand am cerut sfaturi nu au reusit sa ma lamureasca :D. Sau nu si-au batut capul :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 28 Mar 2012, 09:22

In prezent am:

O lanseta fast 9' clasa 7 (de fapt o lanseta facuta pe un blank IMX clasa 8, cel care a montat-o o recomanda pt. clasa 7) si o folosesc cu un fir WF clasa 7. E super cu snur clasa 7, e fast, arunca departe si intinde bine chiar si un leader mai lung cu streamer in capat.

O lanseta medium-fast 8' clasa 5 - 6 cu fir WF clasa 5. Nu o mai folosesc in prezent, nu inteleg de ce nu prea reusesc sa arunc firul fara sa agit apa si nici nu intinde bine leaderul daca am o musca (lacusta) mai mare in capat.

O lanseta medium-fast 7'6'' clasa 3 cu fir DT clasa 3. E misto la pastrava si oblete (am prins si clean cu ea :) ) Arunca bine mustele mici, e o placere sa o folosesc, usoara si parca si lanseurile sunt mai line si mai usoare.

De pescuit pescuiesc pe
- rauri mici de munte: bega (zona montana), timis (la munte), nadrag, cornet
- rauri mici de campie: barzava, bega veche, pogonis
- rauri de campie: timis, bega, mures

Pe raurile de campie (timis, mures) merg prin apa (wadersi) si caut cand cleanul, cand avatul. Cu lanseta 9' clasa 7 imi merge binisor la avat. Totusi sunt locuri in care apa se adanceste brusc la mal si mai am si un mal inalt in spate si nu pot sa arunc bine. In cazul asta ma gandeam sa incerc un "spey cast" (efectualt cu batul SH) si eventual sa-mi iau un fir WF calsa 7 cu head scurt taper agresiv.

Stiu ca un DH e mult mai eficient, dar nu peste tot sunt locuri cu apa adanca si mal inalt si nu tot timpul, nivelul apei fluctueaza mult pe timis. Si am fost la muscarici ... sunt scumpe sculele loop, cam cat sunt eu dispus sa dau au si ei preturile, doar moneda difera :) numarul e acelasi, pacat ca are sufixul EUR si nu RON.

Pe raurile de munte sunt locuri cu tunel de pomi deasupra mea. In cazul asta ... nu stiu .... ma gandesc la roll cast ... dar nci nu vreau sa speri pesti, deci un fir WF clasa 3 cu taper lung triunghiular.

Sunt pe directia buna?

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 28 Mar 2012, 09:39

Roll cast poti face si in aer, nu trebuie ca bucla sa se desfasoare pe apa - pentru rauri de munte este perfect pentru ca nici nu ai nevoie de prea multa linie zvarlita ...
Legat de snururi, cred ca e bine sa ai mai multe optiuni dar nu-ti pune mult prea multe sperante - nu fac nici ele chiar minuni; mana e cea mai importanta. Nu bagatelizez deloc, insa cum zice Andrei goangele de avat nu sunt asa de problematice, decat daca le vrei lestate tare.
La goange mai mari, scurteaza leader-ul si pune-l mai gros poate; daca snurul se intinde si leaderul nu, atunci cred ca problema e acolo!

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 28 Mar 2012, 09:40

in mod cert :D

Oricum ar fi , si simpla experienta ca iti vei lua firele alea si le vei proba si tot e un plus ;) :lol:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 28 Mar 2012, 09:44

buei!! :lol: mai bine sa stranga omu' bani de un dh, sa intre-n club :lol:

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 28 Mar 2012, 10:47

Nu mai am probleme cu intins leader-ul, cu WF clasa 7 se intinde de perfect, poate ma ajuta si lanseta ca e fast.

Roll cast in aer !!! super! fara sa ancorez snurul pe apa? cum? aveti vre-un video?

Apropo ... rauri de munte cu pomi multi ... am gasit un video pe youtube cu unul care face reclama la o lanseta scott de fibra de sticla, un bat scurt si moale, facea ala niste casturi misto, cu back cast foarte scurt si cast la rasul apei. Am gasit si eu o lanseta de fibra mica 5'9'' clasa 3-4, nimeni nu o vrea si e ieftina (e de firma, vision cult fiber, are doar 54g!!!), merita incercat? sau e doar bull shit comercial?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 28 Mar 2012, 11:03

nu stiu personal nimic de fibra. Am pus mana o singura data, irelevant.
Totusi sa stii ca sunt si mai usoare daca asta te tenteaza ( Avid #3 6' - 50 g)

Totusi parerea mea e ca partea cu moliciunea tine de gust nu de casturi. In mod cert controlul nu e acelasi la o lanseta moale fata de una mai teapana un pic ....

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 28 Mar 2012, 11:20

Neeeh, tre sa ancorezi dar bucla se desfasoara in aer in loc sa se desfasoare pe apa. IACA:
http://www.youtube.com/watch?v=UFDPIn0L0Uw

Scrie răspuns