Shooting Line

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Shooting Line

Mesaj de rough boy » 20 Feb 2008, 10:24

Mi-am facut un ST sinking dar nu m-am decis ce sa folosesc pentru shooting line. Ce parere avetzi, sa ma orientez catre ceva mai special sau merge si un mono mai gros?

Danke!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Feb 2008, 11:56

sa te orientezi catre ceva specializat.

airflo ridge cred ca se numeste ultima varianta incercata de noi, este foarte bun. si cortland si SA fac running lines, important este sa nu iei variantele din mono impletit care sunt horror, am avut eu niste headuri dotate din fabrica cu asa ceva. sux

amnesia este cred cel mai bun daca vrei distanta, este un mono fara memorie, totusi trebuie sa il intinzi inainte sa pescuiesti. mie nu imi place deloc chiar daca merge cel mai departe.

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 20 Feb 2008, 16:38

eugen

am incercat si firul impletit vandut la Practiker ca sfoara de zidarie dar scoate un zgomot de Alien III prin inele la lansare. :)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Feb 2008, 17:28

ti-e ca se sperie ratele sau ai vreo jena sa bruschezi lansete? :)

mie imi place fiindca este ieftin, pluteste si se inoada chiar mai putin decat running lines-urile de-a gata. ud, nu mai face asa mult zgomot. este running line din mono impletit care este de enspe ori mai abraziv si se vinde bine mersi. dar tot asa, se uda inainte.

mai exista si fir plat pt asa ceva, cred ca pe la guideline si loop gasesti. sau poti sa-ti faci tu din snururi wf vechi, vreo doua, tai partea activa si folosesti firul de fuga.

ar mai fi inca o solutie care se practica de catre aia de dau prin mare, bagi amnesia subtire prin pp de 80lbs sau alte fire textile pt trolling goale pe dinauntru. cred ca ia o zi intreaga sa faci vreo 50m dar este posibil sa merite. inca nu am incercat. :)

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 20 Feb 2008, 18:09

Ma gandeam la inele sa nu le uzeze. In rest e bun, se si scufunda.
Daca ii faci miez pe primii 9-10 mertii iese un ST sink numa bun si nici nu faci nod intre head si shooting line.
Eu mi-am bagat niste d-asta de 25Lb:

http://www.totalfishing.ro/graphite-met ... p-214.html

Am si fire custom made acuma :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Feb 2008, 19:10

nu stiu ce este chestia aia. varianta cu leadcore am testat-o dar sux, prea moale = noduri. daca varianta ta merge, poate mi-o dai si mie sa dau o tura. mai vb

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 21 Feb 2008, 08:38

Eu am niste shooting head-uri cortland. Le folosesc pe un bat de clasa 7, si in loc de running line am un orvis wf de clasa 5 pe care l-am intors invers, si asa pescuiesc cu el. Merge acceptabil, e o solutie de compromis.
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

sotto
junior
junior

Mesaj de sotto » 01 Mar 2008, 19:18

Lamuriti-ma si pe mine cu firul asta impletit de la Practiker din ce e facut ? sunt mai multe grosimi ? e chiar asa bun? uzeaza sau nu inelele?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 01 Mar 2008, 23:07

se cheama sfoara de trasat, a descoperit-o cosmin care se pricepe la chestii din astea de santier.

este din polietilena impletita din mai multe fire, ca un siret foarte subtire gol pe dinauntru, se rupe la 15 kile forta asa scrie pe rola, nu este elastic si nici nu are memorie. mai exista un diam mai gros care tine mai mult.

singurul lucru care nu-mi place este ca nu prinde niciun fel de adeziv si nu prea merg facute conexiuni finute. in rest e brici. pana acum nu a stricat inele si o testam de mai bine de un an. da' n-am zis ca ar fi "chiar asa de bun".

cu amnesia poti da mai departe decat cu asta dar te taie la mana si tree sa-l intinzi inainte, motiv pt care eu unul nu o inghit, pe langa ca este elastic.

cu running line normal dai mai putin dar este mai placut si ai optiuni sinking si floating sau intermediar. la asta nu-mi place costul si faptul ca se duce coating-ul daca calci pe el si-l agati de bolovani sau craci, ceea ce cam faci cand dai cu mult fir afara fara shooting basket.

una peste alta tree incercate pe propria piele si vazut ce place la tine. so, have fun! :)

sotto
junior
junior

Mesaj de sotto » 02 Mar 2008, 15:57

Am gasit si am luat . Mi se pare foarte buna inca nu am incercat-o. Mersi de ajutor!

Scrie răspuns