sfat pentru un incepator

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Ian 2007, 10:23

In primul rand o intrebare: de ce custom made?
Custom made inteleg ca iti iei blankul si componentele si cineva ti le monteaza altfel decat fabrica, pe gustul tau, schimband caracteristicile asa cum doresti. Tu ca incepator stii cum vrei sa iti fie schimbate caracteristicile?

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 06 Ian 2007, 10:25

pasek, bravo pentru achizitie.
Daca ti-ai luat batul facut in state e ok, daca l-ai luat din tara s-ar putea sa nu fie tocmai bine facut. Sunt unii care nu prea stiu sa faca bete desi sustin ca au habar 8)
De lider sau tipet sau cum vrei sa ii spui, da un search pe net si citeste pe forumurile americane/franceze/engleze
De legatori, iar da un search pe net si o sa gasesti legatori la greu
sanatate

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 06 Ian 2007, 13:56

batul l-am luat (de fapt miercuri o sa ajunga in posesia mea) de la cristian ene care si l-a facut pentru el (de unde si custom made). e pe blank gloomis made in usa, componente pacific bay. omul a fost corect, intii m-a intrebat pentru ce imi trebuie si dupa aceea mi l-a oferit... cred ca nu am facut o alegere gresita. sa nu va suparati pe mine ca pun intrebari care cred ca si mie peste un an , doi o sa mi se para timpite dar pe aici prin gorj cam subtire cu muscarii!!! pe aici sa dai la musca inseamna bat 50-100gr,fir 0.35 si buldo cu zece muste.
@luci: insiruirea normala este backing,fir,lider,tipet, musca sau liderul e tot una cu tipetul?
in rest ... we are the best!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Ian 2007, 17:13

ok.
lider=tipet

kobe
junior
junior

Mesaj de kobe » 07 Ian 2007, 09:42

batu de la cristian ene e bun iti zic eu :lol: .si eu am lluat unu de la el si era ff bine facut si acceptabil la pret.clasa ce ai luato tu e cam mare pt apele din gj,cl 3-4 ar fii fost buna pt ape ca sohodol,susita sau bistrita,pt tismana un pik cam mik dar nu cred ca mai sunt pastravii aia mari de demult dar.....nu se stie.un muscar bun este chiar prietenul meu din tg jiu cu care pescuiesc de ceva timp cu el si pot sa iti spun ca ai de invatat mult de la el si cunoaste ff bine sohodol si cam ce muste merg in zona aia.anul trecut am pescuit ff mult pe sohodol si pot spune ca ai noroc ca locuiesti langa acele ape superbe si cu ceva peste(se poatte si mai bine).
http://pescarul.com/mygallery/wekeend-de-vis sa iti faci o idee de pescuitul la musca in gj.
http://pescarul.com/mygallery/flyfishin ... apa-de-vis el este muscarul despre care vorbeam si te poate ajuta si cu muste si bineinteles sfaturi.
numai de bine si ne vedem la 1 mai pe sohodol(sigur acolo fac deschiderea de sezon) :wink:

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 07 Ian 2007, 18:05

MisuV face muste, vorbeste cu el. Sper ca batul sa fie facut bine....
Bete bune in tara asta face Paul Sas si George Minculete si bineinteles Ghimi.
In rest ce am vazut era horror.

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 07 Ian 2007, 20:26

@kobe ma bucur tare mult sa aflu ca sint pescari la musca adevarati in gj. eu am fost anul trecut de vreo 4-5 ori pe sohodol cu voblere ( a fost prima data cind am dat dupa pastrav de unde si microbul de m-a adus la boala cu muscaritul) si nu am vazut nici un muscar, poate n-am fost in zilele bune.mai merg destul de des pe gilort si nici pe acolo picior de muscar... de aici am tras concluzia cu muscari ioc in gorj. tu il cunosti pe tipul din poze ; e dispus sa lase sa-i scape niste informatii inclusiv deprinderea aruncarii? mai dam si noi o bere, o ceva ,aleaalea... un nr de tel ceva?
@luci multumesc pentru informatii, sper ca dupa un timp sa te pot intreba si chestii mai interesante :D :D
vreau sa va multumesc tuturor ca ati sarit cu gura pe mine si nu m-ati lasat sa cumpar ceva mai ieftin si de care oricum n-as fi fost multumit
in rest ... we are the best!

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 07 Ian 2007, 20:50

@luci
Bete bune in tara asta face Paul Sas si George Minculete si bineinteles Ghimi.
In rest ce am vazut era horror.

Te distrezi de minune pe forumul asta nu-i asa?

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 07 Ian 2007, 21:48

dpdv al finisajelor nu cred sa-l egaleze vreunul pe Ene indiferent de conflictele dintre voi :wink:
Iar in Buc mai sunt cativa care chiar lucreaza bine...si aici chiar ai ce compara.
In orice caz montajul in e mai bun decat cel de la firma indif. de pret sau firma producatoare (ma refer la Ene)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Ian 2007, 07:50

Gata bai cu concursul de rod-makeri! Pasek si-a luat bat, deci ...

Scrie răspuns