ron thompson

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

clau
utilizator nou
utilizator nou

ron thompson

Mesaj de clau » 13 Dec 2005, 17:10

sant incepator in pescuitul la musca si m-am cam grabit sa-mi cumpar batul.am cumparat un ron thompson 9,6 ft lung de288 cm aftm#6/7.
eu in general pescuiesc pe aries si pe mures la clean si avat dar asi vrea sa incerc si la pastrav si lipan pe rauri de munte.asi vrea parerea voastra despre batul pe care l-am ales si ce fir ar merge.din cate am inteles din ce am citit prin forum ,clasa 6/7 nu prea este potrivita pentru raurile mici de munte.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Dec 2005, 18:07

Pentru Aries si Mures in zona lor de confluenta, la avat si clean, batul tau e in regula. Numai ca pentru pastrav si lipan ai nevoie de ceva de clasa mai joasa.

clau
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de clau » 13 Dec 2005, 19:21

cum spuneam sant incepator in pescuitul la musca. deocamdata sant la stadiul de documentare.asi vrea sa aflu cate ceva despre pescuitul la ninfa.cum sesizezi muscatura pestelui?se pune ceva inlocuitor de pluta ?
astept orice informatii in legatura cu stilul acesta de pescuit.
multumesc anticipat

clau
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de clau » 13 Dec 2005, 22:08

alta intrebare de incepator.cum diferentiezi mustele uscate de cele umede
la prima vedere.stiu ca musca uscata imita insecta matura ,deci cu aripi,dar sant si ude care cred eu ca se aseamana .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Dec 2005, 08:50

In general (nu totdeauna) uscatele au hackle mai dur, perpendicular pe tija. Udele au hackle mai moale, orientat spre curbura.
Dar in magazine vei gasi multe uscate care nu plutesc si el vei folosi ca ude.
Aripi gasesti atat la uscate cat si la ude sau la streamere.

La nimfa, trasatura nu-i chiar usor de sesizat. In primul rand trebuie sa ai firul cat mai intins pt un bun contact cu nimfa. Daca reusesti asta, atunci vei incepe sa simti in bat cand nimfa loveste pietrele sau cand e atacata.
Se poate pune si indicator (rosu, portocaliu), ca o pluta, dar mi se pare o mare aiureala care te impiedica sa progresezi.

clau
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de clau » 14 Dec 2005, 13:33

in primul rand vreau sa-ti multumesc mihai ca mi-ai raspuns.
despre mine pot sa-ti spun ca sant vechi in pescuitul la rapitor si am avut sansa sa pescuiesc in spania unde locuiesc de aproape zece ani.aici pot sa spun ca am practicat toate stilurile de pescuit (cu foarte bune rezultate) in afara depescuitul la musca artificiala.pastravul ,cel putin in zona unde locuiesc eu este cam greu de gasit.stiu un singur loc la vreo 45 km unde am prins pastravi curcubeu la rotativa dar sant de crescatorie.ce pot sa spun despre pescuitul in spania este ca da bune rezultate dar cel putin pentru mine putina satisfactie in sensul ca de exemplu la somn am 4-5 ani de cand nu pescuiesc.am scos somni fara exagerare de 30-40 kg.am prieteni care inca merg pe ebro la somn si au ajuns la capturi de 50 -60 kg.ie un pescuit static si eu cel putin nu il mai gasesc interesant.in ultimul timp pescuiesc la stiuca si la salau.
pescuitul la musca mi se pare mult mai complet decat toate celelalte si de aceea vreau sa aflu cat mai multe despre el, si dupa aceea sa il pun in practica.daca i-mi iasa bine treburile vreau in primavara asta sa ma intorc definitiv in tara si in timpul liber sa incep sa pescuiesc pe ape de munte

cristian.ene
veteran
veteran

RT

Mesaj de cristian.ene » 14 Dec 2005, 13:40

Clau

din pacate lanseta asta e nasoala, cea de 9 ft . e mai reusita. Cea de 9`6``ft clasa 6-7 moare pe la 10-12m si nu e bine conceputa.

clau
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de clau » 14 Dec 2005, 15:32

cristian

ce ma sfatuiesti sa- mi cumpar alta sau deocamdata fiind incepator sa invat cu asta.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 15 Dec 2005, 11:24

salut

ce stiti despre baturile TICA?
am comandat una de #3/4 ca nu am gasit redfly, molinetele stiu ca-s bune dar de baturi nu am auzit multe...

shoco
utilizator constant
utilizator constant

PT Clau

Mesaj de shoco » 15 Dec 2005, 11:47

Salut Clau !

Eu te sfatuiesc, daca iti permite bugetul sa investesti din start in echipament de calitate.Te va propulsa enorm.

Iti zic din experienta.

Nu stiu acum exact ce bete sunt disponibile pe piata romaneasca , dar daca e darnic mosul cu tine, eu i-as scrie sa imi aduca din state un bat.

Poti sa incepi cu ceva in jurul a 200-300$.
Ai sa inveti sa arunci mult mai precis, ai sa scapi de nervii aia care o sa ii ai in momentul in care o sa pui mana pe un bat adevarat si o sa te intrebi, de ce dracu nu ai facut alegerea inainte si multe altele.Plus ca iti da o finete la pescuit.Ceea ce inseamna totul in pescuitul la musca.

Eu poate exagerez, dar sugerez un Scott A2 sau un Loomis GL3 sau Sage-urile din aceasta categorie.

Vezi pe pescarul.com, la anunturi, Andrei Zabet avea ceva bete misto la vanzare, poate mai are si iti face un pret bun de sarbatori.Asta daca nu ai posibilitatea sa iei ceva de afara.

Clasa care ti-o sugerez sa fie intre #3 si maxim #5. Eu pescuiesc numai cu clasa #3 maxim #4.Asta la pastrav si lipan si clean.La avat merge un #5 maxim #6.

Dar multi care scriu aici nu realizeaza ce inseamna clasa #7.Poti sa scoti un crocodil cu arma aia.Si poti sa lansezi rachete in spatiu cu #7.

Eu am inceput sa pescuiesc cu un RonThomson #4-5 si am regretat enorm.Practic m-a dat inapoi cu 2 ani, pana l-am schimbat.
Un exemplu practic : Dacia fara ABS,Frane,Airbag , etc si un Golf.Ca sa nu zic BMW.

Sper ca te va ajuta putin ceea ce ti-am scris, daca ai intrebari, scrie-mi pe privat.

Adi

Scrie răspuns