Ron Thompson Fly Lines

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Septimiu
senior
senior

Ron Thompson Fly Lines

Mesaj de Septimiu » 24 Iun 2005, 08:18

Ce parere aveti de firele de musca Ron Thompson?

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 24 Iun 2005, 08:48

E ok dace vrei sa pescuiesti cu cheltuieli minime.Eu am unul pe care l-am folosit la clean si nu-i vad alta intrebuintare decat aceasta.Are multa memorie si pe vreme rece zici ca-i sarma datorita miezului de mono.
Te sfatuiesti sa investesti mai mult cand vine vorba de snur.
Daca dai un search pe net vei vedea ca este cel mai iefin snur de pe pe piata.Concluzia o tragi singur.
Sfat: comanda-ti unul din afara. Daca nu dispui de bani acum, mai ai rabdare sa-ti strangi bani ca merita.

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 24 Iun 2005, 11:46

rough boy scrie:Daca dai un search pe net vei vedea ca este cel mai iefin snur de pe pe piata.Concluzia o tragi singur.
Sfat: comanda-ti unul din afara. Daca nu dispui de bani acum, mai ai rabdare sa-ti strangi bani ca merita.
Din aceeasi clasa de pret mai fac parte si Cormoran si Shakespeare, ultimul cred ca e chiar mai ieftin.

Acum e cam tarziu cu comanda de dincolo....

Alte recomandari din ce se gaseste pe la noi?

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 24 Iun 2005, 12:02

Din aceeasi clasa de pret mai fac parte si Cormoran si Shakespeare, ultimul cred ca e chiar mai ieftin.

La noi in Bucuresti la magazinul Energofish mai au inca Scientific Angler AirCell.Parerea mea ca AirCell-ul asta e mai de calitate decat ce mi-ai enumerat tu mai sus; nu mai stralucit dar mai de calitate. Pretul e in jur de 1 mil.
Verifica la voi la Cluj la Energofish daca mai au.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 24 Iun 2005, 16:58

Ron Thompson e de maxim shit!
Ia-ti altceva, Air Cell e ok e brand, Ron T e no name defapt si pusa eticheta de "firma"

narcisb
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de narcisb » 29 Iun 2005, 11:21

rough boy scrie:

La noi in Bucuresti la magazinul Energofish mai au inca Scientific Angler AirCell.Parerea mea ca AirCell-ul asta e mai de calitate decat ce mi-ai enumerat tu mai sus; nu mai stralucit dar mai de calitate. Pretul e in jur de 1 mil.
Verifica la voi la Cluj la Energofish daca mai au.
In Bucuresti parca mai aveau Companion-ul si AirCel-ul de la SA - sunt OK ambele si fac banii (in categoria de fire ieftine). Mai avea si GIPO niste
OEM-uri de fire marcate Shimano - pe la 1,5-1,8 milioane - dar nu le-am pescuit si nu pot sa fiu nici pro nici contra. :?:

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Oct 2005, 10:14

Fire de calitate no sa gaest la noi fiind pretul lor aprox. 3mil. lei la 25-28metri. Vara asta am incercat citeva din fire Sage dar pretul lor incepe de la 2.5mil. si fiind vara peste 35C si cele naspa comportau la fel, erau moale. Eu am si de RonT si de Shakespeare is cam acelasi lucru , vara merg bine dar cu frigul au memorie, de fapt cel mai putin memorie prezinta firele de matase, numai ca astea sunt foarte rare si in strainetate (la noi nici nam vazut in comert) pt. ca sunt scumpe.
Parerea mea ca sunt cele mai bune snure, nu se compara cu snururi "plastice", colorate in culorile curcubeului.
Daca vreti cea mai buna cautati fir din matase, dar nu cred ca nea' Gh care pescuieste cu batu' de alune si ata de compot au auzit vreodata de asa ceva , si tot o are placerea pescuitului. :roll:

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Oct 2005, 12:00

P.S. - un lucru pozitiv linga RonT ca ei se dau si conector la firele lor
- de aceea e si un lucru negativ - cu toate buna voie conectorul nu e bun aproape la nimic , e tare ca o sarma de otel degeaba e subtire, poate ca la stiuca si avat cu streamere mai merg.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Oct 2005, 12:07

eu am doar doua snururi, un scientific anglers si un cortland, ambele din serii de incepatori, adica la vreo 30 de coco.

ambele au pe interior dacron sau nu-sh ce fibra textila si am fost atent sa fie asa, sa nu cumva sa aiba mono pe interior. nu se compara memoria cu aia pe care o au firele cu inima din monofilament cum sunt cele shakespeare sau cormoran.

sigur ca e important si pvc-ul ala de la exterior, dar cred ca exista fire construite special pentru pescuit in ape cu temperaturi foarte scazute. mi se pare ca air flo baga din astea, atata ca alea nu se vor comporta bine pe caldura. deci oricum ai nevoie de mai multe daca vrei sa acoperi mai multe situatii.

astea de matase de care spui tu unde se gasesc si ce inseamna exact. fire complet impletite din matase, ca pe vremuri? daca da, ma gandesc ca trebuie super atentie cu alea, sa le dai cu ceva sa pluteasca, sa ai grija sa nu le distrugi, deja tree mai multa atentie la scule decat la apa.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Oct 2005, 12:26

De matase despre care vorbeam eu arata aproape la fel ca si astea obisnuite colorate , deci tot acoperite cu ceva plastic TRANSPARENT mai subtire, in ea vezi ata de matase, e foarte usor , cand il pui pe apa mustele nici nu trebuie sa concentrezi sa parasuteaza ,aproape el face singur. Bineinteles ca ai grija la el ca e scump si citeodata mai dai cu line cleaner si flotant sau line dressing ca la celelalte fire.

Scrie răspuns