Ron Thompson Fly Lines

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Oct 2005, 12:31

stiam ca exista snururi din matase pe care le folosesc conservatorii, cei care inca pescuiesc cu bete din bambus. dar alea nu au invelis din pvc sau polimeri.

o sa caut pe net sa vad ce gasesc pe tema asta. ce marca era snurul cu inima din matase vazut de tine?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Oct 2005, 13:00

am dat de un brand de snururi din matase naturala. se cheama phoenix, costa 200 de euro buc si trebuie tratate cu diverse solutii ca sa pluteasca sau sa se scufunde. cica n-ar avea memorie si ar rezista de 3 ori mai mult decat un snur "comercial".

n-am nici cea mai vaga idee despre cum s-ar putea comporta, dar la banii astia iti iei mai multe snururi de toate tipurile posibile si pentru toate temperaturile de poti pescui si in siberia si la ecuador si daca le tot pescuiesti prin rotatie oricum te vor tine de 10 ori mai mult decat un snur din asta.

cele mai multe pagini gasite sunt japoneze si nu ma mira, astia sunt cei mai obsedati de tehnologie si cei mai dispusi sa scoata banu' pentru orice chichitza noua scrisa pe eticheta.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Oct 2005, 13:48

Pai habar nam de pretul firului, un prieten din Hu care au fost lamine de vro 3 ori vara asta au folosit ,atunci am intrebat de pret ,nam retinut dar stiu ca cam asa ceva au fost ca si pe care ai gasit si tu pe net. Tipul era "mikrobist" adevarat, mai mult ca noi probabil! adevarul e ca el e vicepresedintele clubului muscar din Hu si pescuieste aproape in fiecare zi,deci stie el de ce au luat asa ceva. Si aia e sigur ca pina am prins io o peste el au prins 15-20 si si firul au ajutat. Mie ajunge daca prind 2 pestii (de fapt sunt mai bun) la o partida fac 2 poze si gata, oricum nu aduc acasa nimic, important e ca sunt linga apa si pescuiesc.
Daca tie da placere mult mult mai mare sa prinzi foarte multe peste ,ehi, poate merita pretul :shock:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Oct 2005, 14:11

he he he :)

din pacate n-ai cum sa le incerci pe toate intr-o viata de om ca sa afli sigur care sunt cele mai bune si daca ele prind singure peste.

deocamdata sigur eu unul nu-s dispus sa dau 200 de euro pe un snur tot asa cum n-as da 1000 pe cel mai tare bat din lume. sunt convins ca isi fac bine treaba aia pentru care-s facute.

da' cand te duci la fishing doar in weekend deja nu prea mai conteaza deloc cu ce dai. oricum abia daca-s capabil sa fac diferenta intre un snur si altul si de prins nu poti prinde decat pescuind cu unul singur, poate ca si celelalat ar fi prins in momentul ala. lol.

alaltaieri am fost vreo 12 flacai vasnici sa golim de stiuci o baltoaca de prin zona si ne-am ales cu vaslit la greu si cam atat, chiar nu mai conta fiecare cu ce scule a dat. sigur, cei care au avut si motor chiar s-au simtit mai bine nefiind nevoie sa faca muschi, deci iata ca pe undeva poate ca tehnologia e buna la ceva.

oricum, distractia conteaza clar, big time si mai mult decat orice.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Oct 2005, 14:34

Cam asa sunt si eu , din pacate :evil: ma bucur daca pe fiecare we pot sa pescuiesc cu un bat, daca as pescui si eu 4zile/saptamana poate ca si io as satura de baturile mele si as lua scule de stiu io 300-400$, dar deocamdata ma bucur daca pot sa-l gust pescuitul.

Scrie răspuns