Putin ajutor va rog
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Putin ajutor va rog
Salut tuturor,
Poate ca cineva cu experienta mai multa si cu cunostinte solide poate sa-mi dea cateva detali despre apele de munte(rau si lacuri) din romania unde se poate prinde doar brown trout.Spre rusinea mea desi sunt nascut si crescut o buna vreme in romania nu stiu aproape nimic despre apele cu pastrav.Pentru a nu plictisi cu intrebari poate inutile pentru multi as dori,daca cineva e amabil,sa-mi dea o adreasa de mail unde sa pot trimite cateva intrebari.Doresc detalii doar despre apele cu pastrav salbatic exclusiv pentru ca m-am saturat de alte speci de pastrav care majoritar in Regatul Unit AL Mari Britaniei sunt populate sistematic in rauri sau lacuri unde pescuitul lor a devenit de multe ori o banalitate.De asemenea nu ma intereseaza nici apele cu grayling.Adresa mea de e-mail: lxndrlazar@yahoo.co.uk
Va multumesc.
Poate ca cineva cu experienta mai multa si cu cunostinte solide poate sa-mi dea cateva detali despre apele de munte(rau si lacuri) din romania unde se poate prinde doar brown trout.Spre rusinea mea desi sunt nascut si crescut o buna vreme in romania nu stiu aproape nimic despre apele cu pastrav.Pentru a nu plictisi cu intrebari poate inutile pentru multi as dori,daca cineva e amabil,sa-mi dea o adreasa de mail unde sa pot trimite cateva intrebari.Doresc detalii doar despre apele cu pastrav salbatic exclusiv pentru ca m-am saturat de alte speci de pastrav care majoritar in Regatul Unit AL Mari Britaniei sunt populate sistematic in rauri sau lacuri unde pescuitul lor a devenit de multe ori o banalitate.De asemenea nu ma intereseaza nici apele cu grayling.Adresa mea de e-mail: lxndrlazar@yahoo.co.uk
Va multumesc.
Dat fiind ca discutia intereseaza, probabil, pe mai multi, eu zic sa o lasam pe forum, nu pe mail.
Ceea ce englezii numesc brown trout la noi e numit pastrav indigen, iar stiintific salmo trutta fario.
Grayling este lipan pe romaneste.
Pana in 1989 se mai faceau populari, dar din pestii de atunci n-a mai ramas aproape nimic. Asa ca majoritatea pastravilor din apele noastre de munte sunt salbatici.
Te intereseaza ape unde sa fie pastrav si numai pastrav, fara lipan, sau ape unde sa nu fie pesti din populari?
Si ar fi bine sa mai completezi cu zona din Romania pe care vrei s-o vizitezi, ca altfel ... sunt multe rau de tot!
Ceea ce englezii numesc brown trout la noi e numit pastrav indigen, iar stiintific salmo trutta fario.
Grayling este lipan pe romaneste.
Pana in 1989 se mai faceau populari, dar din pestii de atunci n-a mai ramas aproape nimic. Asa ca majoritatea pastravilor din apele noastre de munte sunt salbatici.
Te intereseaza ape unde sa fie pastrav si numai pastrav, fara lipan, sau ape unde sa nu fie pesti din populari?
Si ar fi bine sa mai completezi cu zona din Romania pe care vrei s-o vizitezi, ca altfel ... sunt multe rau de tot!

-
- utilizator nou
O sa vin in romania prin martie si o sa stau in Bucuresti pana in septembrie cred pentru ca n-am mai fost demult timp.Din ce am citit in cateva topicuri aici pe siteuri am inteles ca in muntii Fagaras si in Retezat ar fi cea mai mare concentratie de pastrav indigen.Doresc doar ape in care sa fie pesti salbatici pentru ca e mai incitant pentru mine.Nu conteaza daca e si pastrav si lipan dar sa fie si pastrav.De lipan mam saturat.In UK aproape oricine cine a citit cartile lui O.Edwards ajunge sa prinda foarte mult lipan.Am pescuit lipani in Scandinavia in Scotia sau Tara Galilor insa vreau o pauza.Am pescuit mult si bonefish sau somon de atlantic in diferite locuri dar acum vreau doar pastrav salbatic in romania chiar daca e mult mai mic ca in alte parti.
-
- utilizator nou
Dupa stiinta mea,cel putin in lacurile private,se baga exemplare mari de la 0,6-1kg care in 3-4 ani aproape se tripleaza ca greutate(in cazul anumitor specii crescute intensiv)dar nu se reproduc natural pentru a atrage pescari (adica bani multi).Va dau un exemplu:pe un lac aflat la cam 80 km de Londra contra unei taxe de 60 lire pe zi,poti prinde intr-o partida(chiar si debutanti)macar 10-12 pesti de 2-4kg in afara de cei "mici"a caror medie e de 1-1,5 kg.Sunt hraniti intensiv si si-au pierdut probabil mult din instincul de conservare si nu mai sunt prea speriosi.Se prind la musca si exemplare de 4-5 kg fara sa ai nevoie de muste specifice.De cele mai multe ori prind la orice musca o pun in carlig,nu e nevoie de ceva anume.Si pe rauri e cam la fel,doar pastravul indigen e mai selectiv.In conditiile astea e greu sa fi multumit ca muscar care se respecta mai ales daca ai pescuit pastrav salbatic in Tera del Fuego,Norvegia sau Finlanda.In Scotia sau in Irlanda situatia e mai diferita e mult mai putin peste provenit din repopulari.Lipanul nu are nevoie de repopulare pentru ca e suficient de mult si de ocrotit de catre pescari.Acum ca am incercat sa raspund la intrebare poate primesc si eu niste raspunsuri concrete la intrebarile mele.