Pe lac
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Pe lac
Na, cum pescuiti pe lac..in special la uscata unde apa-i statatoare,merge sau tre sa trec pe uda si streamere?Fara dinamism se arunca cleanul sau pastravul de lac?..vreau sa incerc,ca am un lac unde clenii nu-s tocmai stresati si stau la suprafata in unele locuri,apa limpde dar daca s-au aruncat la rotativa sau oscilanta si am luat si 2-3 pana sa se sperie nu-s tocmai sfiosi,ce-mi recomandati?
Merci Sany,
Si cum i-o plasez..uscata..uneori ii vezi si dai pe langa ei iar uneori sunt mai la fund si dai pe unde-apuci si astepti sa se ridice...dar trebuie si animata musca sau o cam lasi pe loc?..sau depinde de reactia lui cand se ridica si-l vezi,daca vrea animatie sau ii place mortaciunea:)..n-amprins pe lac la musca,acu pe weekend vreau sa-ncerc
Si cum i-o plasez..uscata..uneori ii vezi si dai pe langa ei iar uneori sunt mai la fund si dai pe unde-apuci si astepti sa se ridice...dar trebuie si animata musca sau o cam lasi pe loc?..sau depinde de reactia lui cand se ridica si-l vezi,daca vrea animatie sau ii place mortaciunea:)..n-amprins pe lac la musca,acu pe weekend vreau sa-ncerc
hai sa ne inchipuim ce se intampla.bogdans scrie:Merci Sany,
arunci o uscata... nu o ia din prima... ce faci?
zmulgi firul din apa ca sa faci o noua lansare?
eu zic ca nu . astepti un pic, dup-aia o animi, o joci, o zbantui, o tragi o tzara sa faca si o dara... mai stai un pic iar faci asa...
se poate intampla sa se scufunde o tzara... poate chiar atunci o ia.
intre timp numa bine ai recuperat ceva fir si poti sa-l salti discret si sa lansezi iar.
sau nu?

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
de obicei nu vezi pestele , daca cumva stii unde is sa nu dai direct peste ei ca is mai speiorsi decat in rau... cel mai bine e la o distanta mica , sa zicem la 1m ...
ce se intampla
lansezi , musca pica si liniste ... e bine sa ai firul cat mai intins sa fii gata la agatare ... saritura vine din senin , de multe ori io raman in urma ...
cateodata atacul vine dupa 20 secunde , pana atunci musca (uscata) sta pe loc eventual faci o recuperare foarte foarte lent centimetru cu centimetru ... dar atacul efectiv e mult mai rapid (cel putin aici la mine) decat pe rau ...
ce se intampla

lansezi , musca pica si liniste ... e bine sa ai firul cat mai intins sa fii gata la agatare ... saritura vine din senin , de multe ori io raman in urma ...
cateodata atacul vine dupa 20 secunde , pana atunci musca (uscata) sta pe loc eventual faci o recuperare foarte foarte lent centimetru cu centimetru ... dar atacul efectiv e mult mai rapid (cel putin aici la mine) decat pe rau ...
apropo de lac , n-am stiut pe ce topic sa-mi pun intrebarea si daca aici tot e vorba de pescuit la musca pe lac, intreb si eu cine ma poate ajuta cu ceva informatii despre lacul trei ape, din caras, care sunt conditile, ce peste tine, de cine apartine, se plateste taxa separat de permisul anpa, la fel si pentru cele trei paraiase care alimenteaza lacul, orice informatie ma poate ajuta, merg la sfarsit de saptamana acolo si nu stiu nimic despre lac, sper sa ma lumineze cineva..., in rest tot ce-i raspundeti lui bogdans imi e foarte util si mie , sunt doar la inceputurile muscaritului. 

Iti raspund eu.
Baga un ochi aici: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... pe&start=0
Citire placuta
Baga un ochi aici: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... pe&start=0
Citire placuta

sa va zic ce-am patit eu de curand, pe rau ce-i drept, dar in locul respectiv apa aproape nu se misca deci conditii de lac
am lansat, musca(uscata) a cazut pe apa si cleanul a venit glont la ea dar s-a oprit la o palma de musca privind-o nemiscat. Chiar cand ma gandeam "ce porc e cleanu asta ca nu vrea sa pape", in secunda urmatoare a atacat-o ca nebunu. Nu am facut nimic, cred ca vantul a miscat putin musca sau snurul meu. Mi s-a parut interesant comportamentul.

am lansat, musca(uscata) a cazut pe apa si cleanul a venit glont la ea dar s-a oprit la o palma de musca privind-o nemiscat. Chiar cand ma gandeam "ce porc e cleanu asta ca nu vrea sa pape", in secunda urmatoare a atacat-o ca nebunu. Nu am facut nimic, cred ca vantul a miscat putin musca sau snurul meu. Mi s-a parut interesant comportamentul.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski