Pe lac

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 26 Iun 2009, 06:25

sanya e tatic se vede ca are experienta. Si eu am obsevat chestia asta in sensul ca trebuie lasata musca mai mult pe apa. Pe rau sare direct pe ea in cateva secunde in schimb pe balti de multe ori atacul intarzie destul de mult cu toate ca e langa ea (e cam puturos cleanul asta)
the angler is catching xxx, not by the lure

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 26 Iun 2009, 07:16

Daca esti in barca pe lac trebuie sa ''bati'' malul stim toti ca, Cleanul ese un peste care sta in golfuri si patruleaza malurile lacurilor. :wink: . Si de-aici in colo SANYA si TAVI te-au lamurit. Spor la treaba :lol:

shoco
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shoco » 29 Iun 2009, 23:56

Pescuitul pastravului pe lac este considerat de departe cel mai tehnic stil de pescuit la musca artificiala.

Pescuitul cu musca pe lac la clean mi se pare un subiect super banal.
Vei prinde in 90% din cazuri mai bine cu muste ude, care trebuie doar sa le pleznesti putin de apa in apropierea malurilor si sa le tragi incet cu mici pauze.
Un snur intermediar cu cap transparent iti va asigura succesul de cele mai multe ori.Un leader nu mai lung de 2-3 metrii cu doua muste la capat si gata filozofia.

In schimb la pastrav nu este nici o regula.
Poti sa il prinzi in mal, poti sa il prinzi in mijlocul lacului, la adancime sau la suprafata, etc.

In materie de pescuit la uscate ,Englezii, care sunt tatici in sportul cu musca pe lac, folosesc un leader de 5-6 metrii la capatul unul fir floating WF #7 de regula, si o lanseta de 10' la pescuitul din barca.Lansetele de 10' (310cm), te ajuta foarte mult la lanseu si control.
De multe ori, spre deosebire de clean, la pastrav trebuie lasata musca sa cada "din aer" pe apa ,cat mai gentil.

Cum spune cineva mai devreme, secretul la pescuitul pe lac este rabdarea.
De obicei, pastravii urmaresc insectele care le pot culege cat mai usor din firul apei.Vei vedea foarte rar un pastrav sa sara din apa dupa o musca.Pe lac.

In functie de tipul de lac, se abordeaza tactici diferite.
Astfel daca e baraj de acumulare (apa adanca), lac de campie (helesteu), se pescuieste diferit, in zone diferite.

In functie de tipul de pastrav urmarit (indigen,curcubeu,salbatici sau din canistra ) se folosesc tehnici diferite.

In orice caz, vei prinde mult mai usor pastrav (sau clean) pe lac, cu muste ude, folosind snururi intermediare sau scufundatoare, decat pescuind la uscate.

Pe lac conteaza foarte mult distanta lanseului , nu neaparat precizia.
Este foarte important sa tii mereu firul intins.

Cel mai eficient mi se pare pescuitul cu vantul in spate, in perioade de cer inorat si cand luciul apei este spart de valuri mici.Pastravii (sau clenii) nu vor fi atat de precauti si ii poti prinde destul de usor aproape de suprafata.

In rest.. numa rupturi in drill

:D

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 30 Iun 2009, 06:30

cred ca dupa topicul asta nu mai este nimic de spus. Atata tot ca pescuitul la clean nu mi se pare de loc. Cu pescuitul pastravului pe lac avem o problema in Romania in sensul ca nu prea avem unde.
In schimb cleanul de lac este un partener redutabil pentru un muscarit. Chiar in weekendul trecut am avut o partida minunata la musca pe un brat semi mort a muresului. A mers foarte bine la uscata (in schimb la uda nu a mers) apa era destul de mica (maxim 1 metru). Cleni au facut lumanari drilluri si tot tacamul. Oricum perseverati cat de mult posibil.
the angler is catching xxx, not by the lure

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 10 Iul 2009, 11:43

shoco scrie:In materie de pescuit la uscate ,Englezii, care sunt tatici in sportul cu musca pe lac, folosesc un leader de 5-6 metrii la capatul unul fir floating WF #7 de regula, si o lanseta de 10' la pescuitul din barca.Lansetele de 10' (310cm), te ajuta foarte mult la lanseu si control.
De multe ori, spre deosebire de clean, la pastrav trebuie lasata musca sa cada "din aer" pe apa ,cat mai gentil.

Cum spune cineva mai devreme, secretul la pescuitul pe lac este rabdarea.
moama... sper sa aibe cineva rabdarea sa-mi arate odat si odat cum se lanseaza pi lac ( unde tot acesti conessori ar zice ca de regula se da la distanta ... :lol:) cu joarda clasa 7 de 10 pasi si cu leader ( ca sa imit pierfect tiermenu ) de 6 metri :lol:

Scrie răspuns