pastravul si soarecii

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Dec 2010, 00:21

dragos74 scrie:fario nebunu sigur a spus la misto treaba cu mulineta scumpa mai ales ca mulineta are un rol infim in pescuitul la musca de la noi....iar voi ati pus botul ....ca cleanul la musca... :) :) :)
Da, am uitat ca la fly mulineta e o biata caraitoare care te ucide la urechi si ca se franeaza cu degetele sau podul palmei. Deci da, mea culpa, maxim 50 lei as da pe o mulineta fly. In schim am cumparat si eu de cuarnd o lanseta Flycor-Cormoran, clasa 5-6, abia astept sa o probez pe malul apei. Sa vad ce mulineta ii pun, Okuma sau Cormoran, ceva ietin dar bun. Am in dulap o mulineta f veche, cred ca frantuzeasca, e de prin 1940, mostenire de la un unchi. Pacat ca e cam grea si se simte pe "paiul" care e Flycor!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 24 Dec 2010, 00:41

Eheheeee, ti-ai luat Flycor-ul? Sa-ti shada bine in mana!
...vazi ca asta mere pescuit numa' ziua :lol:
Cred ca Slv-ul i-ar sta numa' bine.
O clasa 4-5 nu era mai potrivit?

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 24 Dec 2010, 02:14

Fario, sa'ntelegem ca renunti la Buldo? :shock: :D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Dec 2010, 08:23

ce cu bat de fly nu poti sa arunci buldo ?
unu mai mic...asa :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Dec 2010, 10:46

D_Ali: am ales Flycor vazand ca e f laudata pe forum si oricum la banii astia, 160 lkei, ce puteam lua mai bun? Nu prea am incredere in betele Jaxon iar de alea japoneze sau americane gen Cabella's nu am bani destui. Poate ca era mai bine sa iau clasa 4-5? Nu stiu, pe forum am vazut ca 5-6 ar fi ideale la pastrav pe rauri de 10-20 m, oricum ma voi descurca cu un snur 5-6 (sau sa incerc 4-5 totusi?), cumpar si un leader gata facut, ceva inaintas florocarbon (oare e musai sau merge si un nylon fin transparent?) si in primavara merg in curte la socru-meu la tara si exersez lansarea...evident fara musca sa nu agatz in tufe!

Hellreiser si Andrei: nu nu renunt la buldo, o sa practic alternativ. Cat despre a pune buldo mic la lanseta de fly, de ce nu? Ii pot atasa o mulineta cu tambur fix, eventual ii pun pe cotorul de pluta inca o mandrina la mijloc ca sa nu fie mulineta cu t. fix la coada si dau si cu buldo ba incerc si cu voblere! Chiar sunt curios daca merge Flycorul la pescuitul cleanului cu micro-naluci. Nu e asa nervoasa si Fast cum e Shimano Catana 2,4 UL pe care il am dar e mai supla, mai parabolica, aduc mai usor clenii mari la mal!
Intrebare: sa cumpar si un minciog de pastrav, din ala legat cu elastic de vesta sau sa raman la scosul cu mana ca pana acum? Parca nu as da 50 lei pe un mincioc din ala portabil....

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Dec 2010, 10:56

:lol:
Hellreiser si Andrei: nu nu renunt la buldo, o sa practic alternativ
io nu te-am intrebat nik :P
am ales Flycor vazand ca e f laudata pe forum si oricum la banii astia, 160 lkei, ce puteam lua mai bun
second hand ...sa stii ca de obicei muscarii au mare grija de betele lor ....
in primavara merg in curte la socru-meu la tara si exersez lansarea
nu astepta primavara.... pe zapada e mult mai fain si nici nu se f .. firul la fel de tare...

Chiar sunt curios daca merge Flycorul la pescuitul cleanului cu micro-naluci. Nu e asa nervoasa si Fast cum e Shimano Catana 2,4 UL pe care il am dar e mai supla, mai parabolica, aduc mai usor clenii mari la mal!
:lol: totul e posibil..... io am dat voblere mici dar cu un bat fast ...
Catana Ul nu era cam moale ? :?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Dec 2010, 11:04

andrei.A scrie::lol:
Ba da, m-ai intrebat daca se pot lansa mici buldo cu lanseta fly. Ti-am raspuns.
OK, voi exsera si pe zapada dar sa vina zapada...acum e noroi.
Catana UL e excelenta, nicidecum nu mi se pare moale. Chiar vreau sa zic ca nu pre a am avut rateuri la clean si pastrav si am fir nylon 0.16, nu pun textil pe ea sa nu ii distrug inelele.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Dec 2010, 11:11

:lol: ok ...
5/6 e ok ...daca o sa iti trebuiasca altceva ai sa vezi tu la anul.... si ai sa iti iei :D
boala e grea oricum .... 8)

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 24 Dec 2010, 11:25

cand faci castingul sa-ncerci sa lansezi si la punct fix, sa vezi ce iese... :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 24 Dec 2010, 11:34

:lol: :lol: :lol:
daca trece de dezamagirea aia..... poate o sa renunte la buldo :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns