Nu a mai fly-tuit nimeni in ultimul timp?

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Nu a mai fly-tuit nimeni in ultimul timp?

Mesaj de crisp » 07 Noi 2005, 08:37

Ce muste si ce metode mai dau rezultate acum?

cristian.ene
veteran
veteran

Clean in nopiembrie

Mesaj de cristian.ene » 07 Noi 2005, 14:38

Daca e cald cum e acum, si apa scazuta pe Arges sau Sabar, ai sanse mari la ude lestate usor- soft hackle -(preferabil din potarniche), sau cu streamere mici Clouser(2-3cm) in culori discrete. Daca se incalzeste si mai mult e o sansa si cu uscate la prinz.
Totusi nu cred ca mai au chef sa se ridice pe rau mai degraba se hranesc in masa apei.

Pe lac pe Mihailesti exista o sansa daca vantul nu bate in golf la Draganescu, acoo poate sa mearga cu uscate sau stramere dar tot dupa pranz.

Am fost putin pe Ialomita ap aavea temperatura rezonabila ( mai mare da 10 grade) dar pesti nu erau prin zona i-a luat viitura.

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 08 Noi 2005, 09:07

Multumesc domnule cristian ene! Trebuie sa recunosc ca in ciuda caracterului vulcanic pe care l-ati afisat pe acest site, ati fost cel mai promt in raspunsuri.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 08 Noi 2005, 10:13

Lipanul te intereseaza?
Merge bine la uscata....dar banui ca locatiile is prea departe de tine.
In rest, clujenii nu is pasionati de altceva acum...sau nu prea:)

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 08 Noi 2005, 10:40

Luci, mai merge inca lipanul? nu am mai avut timp in ultima vreme dar parca vremea asta ma imbie sa mai fac o partida in weekend.

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 08 Noi 2005, 11:08

Ma intereseaza cleanul in special, sunt realist in ceea ce privesc cunostintele si experienta mea in pescuitul la MA :lol: . In plus imi este cel mai "la'ndemana", in special pescuiesc pe Sabar si ocazional pe Neajlov, rauri destul de aproape de Bucuresti. Sper ca pe viitor sa imi fac timp sa merg si la pastrav si lipan, Ghimi ma ajuta cu ceva materiale si in plus s-a oferit sa ma si invete.
Daca mai cunoasteti ceva muste care sa "mearga" pe aceasta vreme la clean va raman indatorat, eventual o descriere a culorilor pt corp si hackle. Cine are poze :D le primesc bucuros pe acrisp@customs.ro.
Multam' frumos anticipat!!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Noi 2005, 13:52

bondan scrie:Luci, mai merge inca lipanul? nu am mai avut timp in ultima vreme dar parca vremea asta ma imbie sa mai fac o partida in weekend.
Merge f bine, pe uscate mici, 16-20

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 08 Noi 2005, 15:30

Merci mult de informatie. In weekend merg acasa la Baia Mare si sper tare as merge la o muscareala. Ramane de vazut daca si gasesc unde. :)

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 08 Noi 2005, 17:47

Bogdan
Din cunostintele mele vaser-ul e ok, in rest Ruscova si alealalte....nu stiu sa iti spun, dar e departe de BM.

Crisp
Nu prea mai pescuim la clean, mai repede la avat... asta e motivul pentru care clujenii nu ti-au raspuns la intrabarea ta...
Apropos, de ce nu mergi la bibani cu streamere pe #8-12? Pestele asta merge super acuma, nu inteleg de ce nu mergi pe el, satisfactiile sunt incredibile. Eu sunt nebun sa pescuiesc bibanii la streamer... incearca...
PS
pt biban daca nu ai fir intermediar sau sink, cauta un lider scufundator si te ajuta el, rezolva toata treaba... numa sa fie fast sink sau macar medium sink.
fir intins:)

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 09 Noi 2005, 09:16

Multumesc pt. raspunsuri!
In ceea ce priveste bibanii am abandonat de 2-3 ani spining-ul si alte stiluri de pescuit (de cand am descoperit flyfishing-ul :lol: ) asa ca nu mai sunt la curent cu balti sau rauri de biban. Streamer-e am dar mai trebuie peste :lol: .
Intrebare: Din pacate nu am decat sururi floating; Daca lestez leader-ul cu lita de cupru (eventual in dreptul nodurilor ca sa nu alunece "in jos") merge?

Scrie răspuns