Eu zic ca daca ai apa unde sa fie peste, poti prinde aproape cu orice, mai ales daca ai pe cineva langa tine sa te indrume, macar pret de 5-6 partide, cu privire la casting, forfac, alegere muste si citire apa, alegere locuri, deplasare prin apa, echipament pentru acest lucru.
Apoi, in timp, in functie de resurse financiare si necesitati (chiar ocazii, ca si in cazul meu), iti vei putea modifica alegerea initiala, doar sa ai ocazia sa testezi si ceva ,,de firma".
Eu am beneficiat de aportul resurse/necesitati/ocazii si am trecut de la bat Baracuda, mulineta la fel si fir Ron T, la St.Croix (2.7m, clasa 5, 4 segmente), fir Cortland 333+ DTF 4 si mulineta ,,care nu scartaie" - cadou de la Luci.
Dieferenta se simte, mai ales la fir - RT a inceput sa aiba memorie dupa vreo 4 partide, adica sta spiralat, facand aproape imposibila o lansare buna la mai mult de 4m.
Incearca de la vreun mentor care va putea sa mearga cu tine la peste, un bat de firma si vei face repede diferenta; petrece putin timp acordand atentie modului in care acesta face casting-ul, leaga muste, cauta locurile pe apa etc., meseria se fura
Atentie la leader (cele impletite sau conice au avantaj) si la marimea mustelor. E suficient sa pescuiesti cu o singura musca pentru inceput, si sportiv
Muste am de la Luci (90%) incluzand Devaux, George M (cateva, dar SUPER PRINZATOARE - pe care ti le recomand ca nume: Royal Coachman pentru Pastrav si Clean, si Watencourt (sper ca asa se scrie) pentru Lipan), Red Tag si Black Zulu pentru Clean, nimfe cehesti si ureche de iepure, pe care le-am procurat (mai nou) in variante imbunatatite si testate, de la Zsolt G, plus ceva gandaci de spuma primiti de la Mihai Veg.
Pentru inceput, cateva muste in varianta parasuta te vor ajuta extrem!!
Sa nu uitam ochelarii polarizati, in varianta galbena, de rau, fara de care cred ca ar scadea sub 50% rata de intepare
And... catch and release