muste din comert sau artizanale?

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 05 Apr 2008, 18:35

Dragilor: Sunt de parere ca discutam in contradictoriu,.Ca mai multe muste nu ar fi sportiv,dar daca din ele maninca doar la 2 ca de regula asa este ce facem tot schimbam la muste pina o gasim pe cea care o vrea domnul Clea ,cred ca pe sir poate fi destule muste ca si asa el si-o ea pe care ii place si de fiecare data bate doar in 1 sau cel mul;t 2 musate restul sunt cam de decor.In alta ordine de ideie BULDO este ceva care cum zicea Sir Jons poti acoperi o zona destul de mare ca doar pestele nu sta unde imi vonvine mie DOMNUL PESCAR de CLEAn :roll: Cu mustele de cumparat sau de facut cred ca tine de indeminare sau de p[lacerea de a le face singur ,cu privire la pret legea compensatiei lucreaza si destul de bine,.cine are timp si placere este ok dar cine nu are si nici indeminare ce face nu mai pescuieste.Parerea mea ca trebuie sa ai tot felul de muste si si ca doua partide de pescuit nu seamana intre ele si deasemenea la ce a minat azi sar putea miine sa nu mai traga la aceleas muste .RECOMANDARE ,Cleanul da bine si la fantezi care nu au legatura cu natura ,vede el ceva care il incita si sare,incercatii.Referitor cu muste de tarani ,sau : cum le mai numesc uni nu stiu ce randament pot sa aiba cind trebuie sa fie cum trebuie ,adica sa indeplineasca conditile: Consider ca daca o musca de pastrav daca prinde 10 pesti este destul si totodata este platita ,la Clean este mai usor ca el nu are dintii dar o flocaie si el destul de repede .Daca o musca indeplineste urmatoarele conditi este ok ..Sa aiba un pret cit mai bun ,nu zic cit ,2, sa nu se desfaca repede,sa incite pe domnul peste ,si daca mai prinde si pesti toti pescarii sunt multumiti indiferent daca o face singur sau daca o cumpara din reteaua de magazine de profil.De multe ori daca ti-o faci singur te costa mai mult decit face i-ar timpul azi este mai scump decit musca ,doar daca vrei sa te recreezi sau sati faci de lucru ca : o musca care o faci ,10 sau chiar 50 iarna sar putea sa vina doamna molie sa ti le rezolve pina la primavara de aceea aviz amatorilor sa dea cu pray de molii in cutia in care le tineti ca sa nu aveti surprize :datz: Va salut cu respect Senior Victor
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 06 Apr 2008, 19:48

o musca bine facuta din materiale de calitate dedicat pt legatul mustelor nu o desface asa de usor .... drept depinde si de legator ( sunt trucuri si pt reparare la anumite muste daca necesita) ... deci o musca de calitate tre sa tina cam 3 zile (3x10 ore)! de pescuit si cativa zeci sau sute de pesti ! ...
daca dupa 10 pesti mustele voastre se desfac si materialul pica de pe carlig, ar trebui sa cautati un alt magazin sau legator :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 06 Apr 2008, 23:29

O intrebare de incepator am si eu - e buna atza de cusut de calitate superioara pentru muste? Sau e musai sa fie fir de matase? Daca trebuie matase, din ce fel de magazine o poti cumpara? De la mercerie, de la supermarket? Multi mesteri tarani pun atza de cusut colorata si musca aceea tine cat sa prinzi vreo 7-10 pesti dupa care incepe sa se descuameze precum.... :lol: nasul lui Michael Jackson. Si el tot un fel de musca artificial e...una buna de prins tinerii fraierutzi! scuze daca am suparat vreun fan al "mega starului" amator de copii! :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Apr 2008, 01:21

pentru matase poti creste viermi de matase. se hranesc cu frunze de dud si la o adica merg si folositi ca atare. doar ca tree loc cu pesti mari ca sa ia ditai omida. stie sanya are niste locuri din astea dar nu vrea sa spuna din pacate..

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 07 Apr 2008, 07:28

sa fiu al naibii, pe mine m-ati pus pe ganduri !
ba ca o musca tine la 10 pesti, ba ca trebe sa tina la sute de pesti in 3 zile...
ori nu ma stiu eu ori eu nu reusesc sa prind decat d-aia stirbi ! ca pe mine o musca ma tine aproape tot sezonul,... chiar mai am inca unele din sezonul trecut (cu care am prins, fireste) cu care ma gandesc sa incep sa dau anul asta,...
de cele mai multe ori mustele mele mor ori prin copaci ori pe fundul apei, sau chiar in iarba unde-mi cad din cand in cand chiar cand sa le leg pe fir... nicidecum pentru ca se destrama...
si apoi,... de unde sute de pesti, in 3 zile ? si toti rai, cu dinti... cred ca pastravii pe la voi, pe unde pescuiti, is un fel de piranya...
si apoi, chiar asa... de unde atatea sute de pesti ? in 3 zile ?
hai ca pe sanya il mai inteleg, ca la el acolo colcaie,... da si-n rest, adica pe la ceilalti, tot asa ii ?...
incep sa ma simt mai timid si mai stingher ca un incepator autodeclarat ... :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Apr 2008, 07:55

Miky, e clar ca baietii mai si exagereaza, nu? De aia si sunt pescari ca sa exegereze....
Dar e amuzant cum la voi in zona Sibiu pana si pastravii sunt mai soft, mai gentlemani, se vede educatia austro-ungara...se reped la mustele tale cu demnitate, odata intepati nu freaca din gingii inutil, ptr ca se respecta! :respekt: Astia ai nostri din Regat sunt mai mitocani, odata ce isi dau seama ca au fost intepati de ai dracu molfaie mustele alea si mai dau si cu coada pe struna sau fug spre radacini submerse sa se invarteasca in jurul lor! Pe cand pastravul ardelean are demnitate sii moare ca un lord! :lol: Nu molfaie musca, nu uzeaza firul! Zic bine? Daca e asa ar trebui sa facem populari doar cu pistruiatzi din Laitza, Balea, Cibin si Frumoasa.
Cum e cu mustele pierdute? Daca ti se agatza pe fundul apei inseamna ca nu dai la uscate ci la nimfa si poate esti si oleaca mai comod si nu te bagi dupa ele. Eu ma bag daca apa nu depaseste un metru! Ca am expereiente neplacute (am intrat pana la gat cand imi desfaceam o lingura). In iarba...trista faza, mai bine desfaci o folie de plastic alb sau pelerina de ploaie. In crengi...asta arata ca mai trebuie sa te perfectionezi la lansari sau sa inveti sa te catzeri precum Mowgli! :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Apr 2008, 09:04

:lol: fario, daca o tii tot asa o sa-ti faca baietii fun club foarte curand. excelent! :) :bere:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Apr 2008, 10:39

nu stiu cum va fi cu clubul, dar de fun e fun oricum :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 07 Apr 2008, 17:28

Fario_nebunu scrie:... la voi in zona Sibiu pana si pastravii sunt mai soft, mai gentlemani, se vede educatia austro-ungara...se reped la mustele tale cu demnitate, odata intepati nu freaca din gingii inutil, ptr ca se respecta! :respekt: ... pastravul ardelean are demnitate sii moare ca un lord! :lol:
ai dreptate Fario ! :lol: :lol: :lol: nu degeaba o fost sibiul capitala culturala europeana in 2007,...pe aici tot ce sufla, in aer, apa, pe pamant a contribuit la asta si se poarta ca atare... :lol:
si nu numai atat: sa-i vezi cum se respecta intre ei,... varsta si sexul conteaza foarte mult si sunt pretuite la maxim !
daca lansez o musca intr-o bulboana, unde sunt mai multi pastravi,... batranii si femeile au intaietate,... sa-i vezi cum se invita reciproc...
pustanii, adica alevinii,... la urma de tot ! Da ! si asa-i in tot Ardealul !
de ce crezi ca Sanya prinde numa d-aia mari ?... respectul reciproc, educatia sanatoasa de alevin !
dar si noi avem grija de ei si de preferintele lor culinare...
de pilda eu nu leg mustele cu ata de cusut, e naspa,... e ca si cand le-ai da E-uri sa manance... sau salam cu soia !
eu leg cu Uni-Thread, iar corpul il fac din quill body thread, sau Thin Skin Mottled Oak , bodystreachuri, mylar si alte de astea...
pentru atractivitate folosesc Efect Thread, si tinseluri aromatizate ( :lol: )
cand le lestez nu o fac cu plumb ca nu e ecologic, mai bine merge cu tungsten,... cica ranile din gura li se cicatrizeaza mai usor cu asta de l-am zis ultimul...
daca folosesc dubinguri la corp nu pun scamoseli de mohair, folosesc Opossum, eventual ceva squirell dubbing sau macar hare's ear...
pentru aripi nu se foloseste pana de la cocosul din curte mozolit toata noaptea in partide de amor cu gainile vecinului, ca dauneaza la rezistenta gulerului mustii...trebe pusa pana de whiting statut, :D minim 3 ani prin laboratoarele genetice americane...
pastravul vede imediat ce ii servesti la masa...
daca ii dai o bucata de lana rasucita rudimentar si legata cu fulg care miroase inca a cotet, cred si eu ca molfaie nervos la ea ca la un zgarci...
ia da-le si tu niste muste custom made, sa vezi cum le savureaza ca pe Tiramisu, au senzatia ca li se topeste in gura si nu mai molfaie intruna ca pe guma...
deci asta-i ! m-ai facut de am zis secretul !...
cat despre pe unde pierd eu muste...
si eu ma bag in apa dupa nimfe si renunt la cate una cu mare greutate, si numai atunci cand nu mai am sperante,... apa de 1m nu ma sperie, chiar si mai mare,... dar unele totusi se agata hopeless...
nici la alea de le pierd prin brazi nu renunt usor... acu nu-i vorba ca ma descurc cu lansatul, desi niste exercitii is bune oricand oricui, deci si mie,... de obicei insa brazii aia care imi stau in drum nu erau acolo in momentul lansarii, insa fascinati de eleganta cu care pescuiesc se apropie curiosi, si pe neasteptate in spatele meu... degeaba zic ei scuze dupa aia, raul e facut... oricum cea mai mare performanta am avut-o cand m-am suit dupa musca intr-un brad de vreo 8-9 m care avea la baza maxim 15 cm diametru... iti dai seama cat avea in varf unde atarnam eu...
la alea pierdute in iarba nu am ce le face, eu folie sau pelerina nu stau sa intind pe jos intruna... dar lupt impotriva fenomenului cum pot... de pilda in ultima vreme port in vesta permanent o sticluta de aia metalica cu niste palinca adevarata in ea... de cate ori am de legat cate o musca, intai iau un shluc, in felul asta nu mai imi tremura mana, mi se ascute vederea si mi se amorseaza simturile... astfel ca nu o mai scap din mana...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Apr 2008, 17:42

Miky, nu te mai recunosc! :P
Ai zis de Uni-Thread, quill body thread, Thin Skin Mottled Oak , bodystreachuri, mylar, Efect Thread, tinseluri aromatizate sau Opossum si cate si mai cate, dar n-ai zis nimic de Orvis!
Ai renuntat tocmai aici la respect si dai cumva cu Ron Thomson sau scule de la rusi? :shock:

Scrie răspuns