Fario_nebunu scrie:... la voi in zona Sibiu pana si pastravii sunt mai soft, mai gentlemani, se vede educatia austro-ungara...se reped la mustele tale cu demnitate, odata intepati nu freaca din gingii inutil, ptr ca se respecta!

... pastravul ardelean are demnitate sii moare ca un lord!
ai dreptate Fario !

nu degeaba o fost sibiul capitala culturala europeana in 2007,...pe aici tot ce sufla, in aer, apa, pe pamant a contribuit la asta si se poarta ca atare...
si nu numai atat: sa-i vezi cum se respecta intre ei,... varsta si sexul conteaza foarte mult si sunt pretuite la maxim !
daca lansez o musca intr-o bulboana, unde sunt mai multi pastravi,... batranii si femeile au intaietate,... sa-i vezi cum se invita reciproc...
pustanii, adica alevinii,... la urma de tot ! Da ! si asa-i in tot Ardealul !
de ce crezi ca Sanya prinde numa d-aia mari ?... respectul reciproc, educatia sanatoasa de alevin !
dar si noi avem grija de ei si de preferintele lor culinare...
de pilda eu nu leg mustele cu ata de cusut, e naspa,... e ca si cand le-ai da E-uri sa manance... sau salam cu soia !
eu leg cu Uni-Thread, iar corpul il fac din quill body thread, sau Thin Skin Mottled Oak , bodystreachuri, mylar si alte de astea...
pentru atractivitate folosesc Efect Thread, si tinseluri aromatizate (

)
cand le lestez nu o fac cu plumb ca nu e ecologic, mai bine merge cu tungsten,... cica ranile din gura li se cicatrizeaza mai usor cu asta de l-am zis ultimul...
daca folosesc dubinguri la corp nu pun scamoseli de mohair, folosesc Opossum, eventual ceva squirell dubbing sau macar hare's ear...
pentru aripi nu se foloseste pana de la cocosul din curte mozolit toata noaptea in partide de amor cu gainile vecinului, ca dauneaza la rezistenta gulerului mustii...trebe pusa pana de whiting statut,

minim 3 ani prin laboratoarele genetice americane...
pastravul vede imediat ce ii servesti la masa...
daca ii dai o bucata de lana rasucita rudimentar si legata cu fulg care miroase inca a cotet, cred si eu ca molfaie nervos la ea ca la un zgarci...
ia da-le si tu niste muste custom made, sa vezi cum le savureaza ca pe Tiramisu, au senzatia ca li se topeste in gura si nu mai molfaie intruna ca pe guma...
deci asta-i ! m-ai facut de am zis secretul !...
cat despre pe unde pierd eu muste...
si eu ma bag in apa dupa nimfe si renunt la cate una cu mare greutate, si numai atunci cand nu mai am sperante,... apa de 1m nu ma sperie, chiar si mai mare,... dar unele totusi se agata hopeless...
nici la alea de le pierd prin brazi nu renunt usor... acu nu-i vorba ca ma descurc cu lansatul, desi niste exercitii is bune oricand oricui, deci si mie,... de obicei insa brazii aia care imi stau in drum nu erau acolo in momentul lansarii, insa fascinati de eleganta cu care pescuiesc se apropie curiosi, si pe neasteptate in spatele meu... degeaba zic ei scuze dupa aia, raul e facut... oricum cea mai mare performanta am avut-o cand m-am suit dupa musca intr-un brad de vreo 8-9 m care avea la baza maxim 15 cm diametru... iti dai seama cat avea in varf unde atarnam eu...
la alea pierdute in iarba nu am ce le face, eu folie sau pelerina nu stau sa intind pe jos intruna... dar lupt impotriva fenomenului cum pot... de pilda in ultima vreme port in vesta permanent o sticluta de aia metalica cu niste palinca adevarata in ea... de cate ori am de legat cate o musca, intai iau un shluc, in felul asta nu mai imi tremura mana, mi se ascute vederea si mi se amorseaza simturile... astfel ca nu o mai scap din mana...