muscarit amonte sau aval?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Femei si femei usoare
Ce spune Adrien sustin si eu, pescuitul amonte iti da satisfactii mult mai mari in modul in care prinzi pestii la uscate avand posibilitatea de a pescui sub multe unghiuri intre tanasversal si apropare longitudinal cu orientarea curgerii. Pe raurile mici singura posibilitate de aprinde e doar amonte mai ales la pastrav pe care e bine sa-l pacalesti din primul lanseu(e un deziderat frumos la care poti sa ajungi) evident dupa ce ai citit locul.
Pe raurile mari(peste 20m latime) si adanci(in multe locuri peste 1.5m) se poate vorbi de un pescuit total, fie amonte, fie transversal sau aval. Dar ele sunt cateva la noi in zona montana cu salmonide.
Daca faci rost de CD-urile cu E .Olivier ai sa vezi ca pescuitul cu nimfe e la fel de provocator ca cel cu uscate, mai ales cand pescuiesti cu mult fir pe apa si esti nevoit sa intelegi curentii de apa care au tendinta sa modifice viteza si adancimea la care se deplaseaza musca.
Stilul cehesc eu un mod de a pacali curentii si de a taia apa intr-un singur punct. Contactul cu nimfa si controlul sunt directe dar pescuitul e plictisitor , un fel de ,,jig-ing pe ape de munte ,,. Scuze pentru impatimitii acestui stil dar este un stil...reductionist.
Sincer mor de plictiseala cand vad un asemeanea stil, eficient desigur, dar parca ma duc la curve in loc sa existe provocarea unei aventurii si a neprevazutului apei. In loc sa citesc curentii si toate modificarile pe o distanta destul de mare desigur, e mult mai usor sa pescuiesc doar cu mono intepand apa. Atunci de cel lansete de sute de dolari, super fire si mai putina tehnica si intelegerea a apei pentru o amarata de eficienta cautata cu orice pret.
Deh....unde duc concursurile astea, scot banii din buzunar, scot si .....o fac si plec. Am marcat, am juisat ,sunt barbat, sunt eficient nici nu trebuie sa vorbesc. Asa o fi ? Nu e o juisare cam ieftina domnilor, care miroase a parfum ieftin ?
E o discutie inutila zic eu , raul decide cum e mai bine, bune sunt toate metodele.....,cu ruleta.......ruseasca sau cummmm.....parca aud Bolero de Ravel......obbbseedant. Ruleta merci nu, cred ca am mai multa imaginatie de atat. UN mecanism diabolich sia tat o repetitie fara sfarsit pe ritmurile obssedante a lui Ravel.
Prin comparatie la uscate orice lanseu e unic pentru ca orice loc de pe rau e unic ca structura de curenti.
Faceti si voi diferenta, sunt doaua lumi care nu se vor intalni niciodata.
Eugen, tre sa bagi ceva pastrav pana intelegi bine de ce...... one cast , one trout, but in a different way anytime.... forever.
Pe raurile mari(peste 20m latime) si adanci(in multe locuri peste 1.5m) se poate vorbi de un pescuit total, fie amonte, fie transversal sau aval. Dar ele sunt cateva la noi in zona montana cu salmonide.
Daca faci rost de CD-urile cu E .Olivier ai sa vezi ca pescuitul cu nimfe e la fel de provocator ca cel cu uscate, mai ales cand pescuiesti cu mult fir pe apa si esti nevoit sa intelegi curentii de apa care au tendinta sa modifice viteza si adancimea la care se deplaseaza musca.
Stilul cehesc eu un mod de a pacali curentii si de a taia apa intr-un singur punct. Contactul cu nimfa si controlul sunt directe dar pescuitul e plictisitor , un fel de ,,jig-ing pe ape de munte ,,. Scuze pentru impatimitii acestui stil dar este un stil...reductionist.
Sincer mor de plictiseala cand vad un asemeanea stil, eficient desigur, dar parca ma duc la curve in loc sa existe provocarea unei aventurii si a neprevazutului apei. In loc sa citesc curentii si toate modificarile pe o distanta destul de mare desigur, e mult mai usor sa pescuiesc doar cu mono intepand apa. Atunci de cel lansete de sute de dolari, super fire si mai putina tehnica si intelegerea a apei pentru o amarata de eficienta cautata cu orice pret.
Deh....unde duc concursurile astea, scot banii din buzunar, scot si .....o fac si plec. Am marcat, am juisat ,sunt barbat, sunt eficient nici nu trebuie sa vorbesc. Asa o fi ? Nu e o juisare cam ieftina domnilor, care miroase a parfum ieftin ?
E o discutie inutila zic eu , raul decide cum e mai bine, bune sunt toate metodele.....,cu ruleta.......ruseasca sau cummmm.....parca aud Bolero de Ravel......obbbseedant. Ruleta merci nu, cred ca am mai multa imaginatie de atat. UN mecanism diabolich sia tat o repetitie fara sfarsit pe ritmurile obssedante a lui Ravel.
Prin comparatie la uscate orice lanseu e unic pentru ca orice loc de pe rau e unic ca structura de curenti.
Faceti si voi diferenta, sunt doaua lumi care nu se vor intalni niciodata.
Eugen, tre sa bagi ceva pastrav pana intelegi bine de ce...... one cast , one trout, but in a different way anytime.... forever.
-
- veteran
Femei si femei usoare
Ce spune Adrien sustin si eu, pescuitul amonte iti da satisfactii mult mai mari in modul in care prinzi pestii la uscate avand posibilitatea de a pescui sub multe unghiuri intre transversal si apropare longitudinal cu orientarea curgerii. Pe raurile mici singura posibilitate de aprinde e doar amonte mai ales la pastrav pe care e bine sa-l pacalesti din primul lanseu(e un deziderat frumos la care poti sa ajungi) evident dupa ce ai citit locul.
E o discutie inutila zic eu , raul decide cum e mai bine, bune sunt toate metodele.....,cu ruleta.......ruseasca sau cummmm.....parca aud Bolero de Ravel......obbbseedant. Ruleta merci nu, cred ca am mai multa imaginatie de atat. UN mecanism diabolic si atat o repetitie fara sfarsit pe ritmurile obsedante a lui Ravel.
Prin comparatie la uscate orice lanseu e unic, pentru ca orice loc al raului e unic ca structura de curenti.
Faceti si voi diferenta, sunt doua lumi care nu se vor intalni niciodata.
E o discutie inutila zic eu , raul decide cum e mai bine, bune sunt toate metodele.....,cu ruleta.......ruseasca sau cummmm.....parca aud Bolero de Ravel......obbbseedant. Ruleta merci nu, cred ca am mai multa imaginatie de atat. UN mecanism diabolic si atat o repetitie fara sfarsit pe ritmurile obsedante a lui Ravel.
Prin comparatie la uscate orice lanseu e unic, pentru ca orice loc al raului e unic ca structura de curenti.
Faceti si voi diferenta, sunt doua lumi care nu se vor intalni niciodata.
adrien
eu am facut un pic apologia pescuitului in amonte intelegand ca in aval te descurci si esti relativ multumit de asta
ideea mea era ca nu trebuie sa disperi ca ai incercat si n-ai avut inca rezultate, trebuie sa perseverezi caci daca o faci vei ajunge sa ai satisfactii nebanuite.
pescuitul in amonte la uscata are farmecul lui aparte
concluzia (si sunt total de acord cu ea), a fost spusa mai sus de cristian ene: toate stilurile sunt bune atata vreme cat reusesti sa le stapanesti multumitor, in final raul hotaraste cum trebuie abordat. tu doar trebuie sa-l citesti si sa procedezi astfel incat sa obtii maximum de satisfactie pe care ti-l doresti
eu personal in zona aici la mine am numai pastravi, lipan nu exista, iar raurile sunt relativ mici.
de aceea se si preteaza la pescuitul in amonte, motiv pentru care eu sunt obisnuit cu asta... din aceasta cauza ti-am si vorbit despre ceea ce stiu, sau cred ca stiu
nu pot vorbi despre pescuitul lipanului intrucat experientele mele au fost rare si nu sunt in situatia de a putea da sfaturi ...
eu am facut un pic apologia pescuitului in amonte intelegand ca in aval te descurci si esti relativ multumit de asta
ideea mea era ca nu trebuie sa disperi ca ai incercat si n-ai avut inca rezultate, trebuie sa perseverezi caci daca o faci vei ajunge sa ai satisfactii nebanuite.
pescuitul in amonte la uscata are farmecul lui aparte
concluzia (si sunt total de acord cu ea), a fost spusa mai sus de cristian ene: toate stilurile sunt bune atata vreme cat reusesti sa le stapanesti multumitor, in final raul hotaraste cum trebuie abordat. tu doar trebuie sa-l citesti si sa procedezi astfel incat sa obtii maximum de satisfactie pe care ti-l doresti
eu personal in zona aici la mine am numai pastravi, lipan nu exista, iar raurile sunt relativ mici.
de aceea se si preteaza la pescuitul in amonte, motiv pentru care eu sunt obisnuit cu asta... din aceasta cauza ti-am si vorbit despre ceea ce stiu, sau cred ca stiu
nu pot vorbi despre pescuitul lipanului intrucat experientele mele au fost rare si nu sunt in situatia de a putea da sfaturi ...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
eu prefer pescuitul in amonte.indiferent cat de rapid e curentul eu lansez in amonte.prefer pescuitul in amonte cu nimfa decat celui cu uscata mai ales la lipan.asa ca adrien nu dipspera si eu eram adeptul pescuitului la vale la uda dar cu timpul tot am incercat sa pescuiesc in amonte si uite asa am reusit sa pacalesc mai multi lipani si pastravi decat pescuitul la vale.cat despre metoda ceheasca am prins fff bine lipan dar sa stii ca la metoda ceheasca de care erai ff dezamagit trebuie sa ai niste nimfe destul de lestate mai mult sa le tarai pe fund si bineinteles o musca in care ai tu incredere ff mare si al cae te asteti sa prinzi.metoda ceheasca nu prea am folosito la pastrav ca se sperie daca te apropiii prea mult asa ca lipanul e salvarea ta.nu te da batut una cu doua si insista insista!!!!
numai de bine!!!
numai de bine!!!

.....fiecare apa are caracterisitica sa. Trebuie sa gasesti ce este cel mai potrivit pentru acea apa, ce tip de musca si ce stil. In fiecare an ea se schimba, dar de obicei preferintele pestilor nu prea. Momentul zilei are un rol hotarator, parerea mea. Trebuie sa "te integrezi in natura" sa o intelegi si sa simti starea pestelui din momentul din zi in care tu pescuiesti, sa-i simti starile, sa-l intelegi. In aceasta consta frumusetea pescuitului la musca dupa mine. Aceasta nu se poate face decat pescuind, pescuind si iarasi pescuind, dar in acelasi timp analizand tot ceea ce faci, vezi, auzi si simti in jurul tau. Abia atunci iti poti da seama cum trebuie sa pescuiesti- in amonte sau aval, unde gresesti si ce trebuie sa imbunatatesti. Pana la urma pestele te invata sa pescuiesti. Trebuie sa fii destul de intelept sa iti dai seama ce iti spune. Este greu de inteles, dar cu timpul ajungi sa simti lucrul acesta. Perseverenta, analiza si feelingul le rezolva pe toate. Depinde de fiecare, in functie de dotarile date de mama natura, dar si de modul in care noi le dezvoltam si le folosim.
Parerea mea.
Parerea mea.