merge acuma la muste uscate pe lac la tarnita?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
merge acuma la muste uscate pe lac la tarnita?
am inteles ca la nimfe poti prinde clean tot anu, da nus mare fun sa pesc. cu umede, si ma intrebam daca se mai incalzeste putin ar merge cu muste uscate pe tarnita? si daca da la ce pesti, pastravul curcubeu ar merge acuma? nu am mai pescuit in martie la musca, dar in schimb am pescuit prin octombrie cand era frig rau pe tarnita si mai sareau la suprafata clenii...dar nu am vazut nici un pastrav..

aha...
si cand se termina...pe 15 mai ca la indigen?
-
- junior
Re: aha...
Putin mai repede. 1 mai.madjack scrie:si cand se termina...pe 15 mai ca la indigen?
ionut
Va felicit pe amandoi ca respectati prohibitia. Daca ar face si mai multi asa, am avea ceva mai muult pastrav in apele de munte. Din pacate, eu va asigur ca prin aprilie (daca vremea permite) o sa vedeti "pastravari" dotati cu scule tari urcand pe firul apelor... unii sunt al naibii de nerabdatori si zic ca oricum la 1 mai e nebunie, sunt salariatii liberi si apele sunt luate cu asalt de familii la iarba verde, asa ca de ce sa nu devansam putin? Shame!
da tot nu inteleg...
eu stiu ca pe parauri se deschide sezonul doar de 1 iunie cand se termina prohibitia si la lipan si se inchide pe 15 septembrie....eu am fost in octombrie pe parau la belis si mo oprit unu si mio zis cai inchis si iam zis ca la lipan inca se mai poate....dar nu se mai putea! Pana la urma cum ramane ?
Din cate stiu eu, nu prea intra lipanii pe paraie mici (1-2-3 m latime) din bazinul superior al muntelui. Ii gasesti in raurile mai mari, mai calme. Unde sunt lipani teoretic se deschide la 1 iunie sezonul si ptr pastravi desi nu vad cum ai putea prinde lipan la linguritza sau rama. Nu trebuie sa fim mai restrictivi decat spune legea.
dar
eu sincer am prins o data la blinker 00 un lipan si am mai vazut si la alti, da eu ce vroiam sa zic ii ca daca pe paraul respectiv este si lipan si pastrav perioada deschisa pescuitului este 1iunie-15sept si de regula eu merg la fly si tre sa respectam legea, da dar cum ai zis si tu sunt paraie mai mici si la altitudini mai mari unde lipanul nu urca dar acolo ii mai greu sa muscaresti