Mai ajutati incepatorii???

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

AndyHunter
junior
junior

Mai ajutati incepatorii???

Mesaj de AndyHunter » 04 Apr 2007, 15:42

Salut,
Sunt incepator in muscarit sunt din zona Brasov-ului (orasul Victoria)
Din toamna anului 2006 mi-am luat lanseta, mulineta, fir si ceva muste. Am incercat si am reusit sa imi leg si eu cateva muste ... dar e greu sa legi muste cu "mana goala". Asa ca as vrea sa stiu cam la ce pret se ridica o trusa completa (cu tot cu menghina) pentru legat muste, si de unde pot sa imi iau si eu una?? :D

Aici in zona mea, merge mai putin pastravul, ca raurile sunt mici si repezi (si nu prea ai unde sa muscaresti - mai prinzi pe ici-colo cate un ochi de apa sa poti lansa o musca, dar si asa putin tot am prins cate un peste) as vrea sa incerc pe Olt la clean.

Un dezavantaj, pentru mine, este ca in zona nu cunosc nici un muscar si asa ca tot ce am invatat pana in prezent despre muscarit a fost din carti, internet, filmulete, si nu am avut pe cineva anume sa ma invete cum sa leg o musca, cum sa fac o lansare sau cum sa fac un nod, etc.

Daca vreti sa ma ajutati si pe mine ...

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 04 Apr 2007, 15:50

hopa, inca unu :)
pt. menghina, ata, accesorii cauta la importatori, gasesti de toate, cred ca poti achizitiona si de la magazinele online. (nu zic anume care ca nu e voie, cuta pe googlel)
aa, si tre' sa-ti gasesti un mentor pe-aproape. :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 04 Apr 2007, 16:48

si eu sint incepator in flyfishing,am vreun an jumate cu varga de musca experienta sa zic asa.

nu stiu daca are rost sa iti cumperi o trusa completa,e destul de scumpa,eu am inceput asa:menghina mi-a facut-o cineva,e pe sistemul madrinei de la masina de gaurit,e foarte simpla dar e buna,tine carligul fara probleme,tensorul,pensa pt hackle,le-am gasit in magazin,sint f.ieftine,scula pt facut nodul final,si cea pt rasucirea dubbing-ului le-am facut eu,ata pt inceput poti cauta de 8/0 pt nimfe si uscate si 6/0 pt muste ude,gaturi,dubbing si alte chestii gasesti tot prin magazine sau on-line.

legatul mustelor,e relativ usor,sint o groaza se siteuri,unde iti descrie pas cu pas,ai de unde de inspira :)

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Apr 2007, 16:54

salut Andy

bine ai venit in randul muscarilor si iti doresc cariera lunga,... :lol:
din experienta iti spun ca: "trusa completa" ... nu exista... mai ales daca intelegi ca facand parte si materialele din ea,... daca te referi insa la sculele efective,... nici asa nu se poate spune ca o sa gasesti ceva complet,...poti insa sa gasesti o trusa care sa contina cele mai uzuale scule si accesorii, absolut necesare pentru a te descurca rezonabil in proportie de 90% din cazuri,... restul se completeaza pe parcurs,...pe masura ce evolueaza "boala"... :lol:
variante sunt multe si poti gasi asa cum bine ti s-a sugerat la importatori, la magazinele on line, sau la diverse magazine din orasele mai mari,... in privinta calitatii, ...depinde de cat de motivat esti, si nu in ultimul rand de ce bani vrei sa aloci pt asta,...
eu pot sa-ti spun de exemplu ca in sibiu exista la un magazin de pe aici o trusa "minima" (contine menghina si inca vreo 5-6 scule mai uzuale) care costa ceva sub 100 Roni cred... nu e cine stie ce calitate sau firma, dar ca incepator poti sa-ti faci treaba cu ea,... daca vrei insa ceva mai cu fite, atunci trebuie cautat mai adanc ...prin celelalte locuri sugerate aici...
materialele ... astea sunt alta problema ... si la astea iti recomand si eu magazinele on line si... multa imaginatie
in privinta apelor de pe langa tine, e adevarat ca sunt mici si repezi, dar de exemplu arpasul are destul de mult pastrav, din pacate mic (eu stiu ca a fost populat acu doi ani sau anu trecut), si poti face partide dragute daca nu speri la capturi cu care sa te lauzi pe siteul asta... :lol:
cat despre clean,...da ai unde, nu-i problema,...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Re: Mai ajutati incepatorii???

Mesaj de Tavi » 04 Apr 2007, 16:59

AndyHunter scrie:
Aici in zona mea, merge mai putin pastravul, ca raurile sunt mici si repezi (si nu prea ai unde sa muscaresti - mai prinzi pe ici-colo cate un ochi de apa sa poti lansa o musca, dar si asa putin tot am prins cate un peste) as vrea sa incerc pe Olt la clean.
Cu flyfishingu adevarat sunt pe dinafara.
Dar, io zic ca raurile din zona ta pot fi pescuite si cu scule de fly. Am batut cateva rauri din Fagaras. Acu evident ca nu cu lansari de-alea ca-n filme, dar cu (mare) grija in apropiere nu se poate sa nu le servesti musca la botic.
Pe vremea cand eram braconier, prindeam pastravi "la pleznite" pe paraiele alea cu bete de max 3m, chiar si fara mulineta. Deci se poate.
Se poate si la spin, intr-adevar tre sa stii o tara cum sa lansezi pe sub pomi si sa proptesti lingura sau buldo intr-o palma de apa fara sa strici locu.

De-abia astept sa-mi vina combo de fly :D

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 04 Apr 2007, 18:59

Andy : cu musca de regula poti pescui locurile unde cu alte metode nici ni-ti vine in cap sa pescuiesti!!! nu conteaza cat de salbatic sau ascuns e locul , adica conteaza ca e bine sa fie cat mai salbatic si uitat de lume!! :D

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 05 Apr 2007, 06:50

_Sanya scrie:... nu conteaza cat de salbatic sau ascuns e locul , adica conteaza ca e bine sa fie cat mai salbatic si uitat de lume!! :D
de fapt asta reprezinta 50% din farmecul pescuitului la musca,... mai ales la pastrav (adica pescuit in locuri pe unde un om "normal la cap" :lol: ... nu se incumeta :D )
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 05 Apr 2007, 12:48

Eu am fost in ultimii trei ani la pastrav tot pe valea Arpasului mare, si credeti-ma ca e salbatic rau de tot :evil:
Problema cu Arpasu este ca de anul trecut 2006, a trecut de la AGVPS la ocolul silvic Arpas, care daca nu ma insel apartine de Avrig. Si noii "administratori" sunt putin cam neospitalieri ...

Sunt pa raul asta niste locuri de sta mata'n coada, cu niste balti lungi si adanci, si ca sa ma laud cu captura record personala pe Arpas - pastrav indigen de 28 cm (312 g) dar din pacate sau fin fericire prins la creiete.

Asa ca peste este pe raul asta, dar problema este ca nu prea ai unde sa il cauti cu monturi, sa zicem "traditionale", asa ca m-am hotarat sa incerc la musca - sa vedem ce-o iesi. Dar as vrea sa imi fac eu singur mustele si de aceea am apelat la ajutorul vostru. Ma gandeam ca poate daca imi fac rost de o menghina si ceva "scule" pt legat muste o sa reusesc sa le confectionez singur. Dar daca nu oricum nu ma las - am legat pana acum 23 muste (cu acul prins in patent si ata rasucita in mana :D), ca de ceva pene si cateva ate am facut eu rost. Problema e ca ma cam chinui dar ce sa-i faci - la toti ni greu.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Apr 2007, 12:55

[quote="AndyHunter"]Eu am fost in ultimii trei ani la pastrav tot pe valea Arpasului mare, si credeti-ma ca e salbatic rau de tot :evil:
Problema cu Arpasu este ca de anul trecut 2006, a trecut de la AGVPS la ocolul silvic Arpas, care daca nu ma insel apartine de Avrig. Si noii "administratori" sunt putin cam neospitalieri ...

Sunt pa raul asta niste locuri de sta mata'n coada, cu niste balti lungi si adanci, si ca sa ma laud cu captura record personala pe Arpas - pastrav indigen de 28 cm (312 g) dar din pacate sau fin fericire prins la creiete.

Asa ca peste este pe raul asta, dar problema este ca nu prea ai unde sa il cauti cu monturi, sa zicem "traditionale", asa ca m-am hotarat sa incerc la musca - sa vedem ce-o iesi.

pacat de frumusetea locurilor,pescuitul la musca e mai mult decit a prinde numai peste,eu la flyfishing chiar si atunci cind nu prind sint multumit,eu cred ca asa ar trebui sa vezi lucrurile.

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 05 Apr 2007, 13:13

pacat de frumusetea locurilor,pescuitul la musca e mai mult decit a prinde numai peste,eu la flyfishing chiar si atunci cind nu prind sint multumit,eu cred ca asa ar trebui sa vezi lucrurile.
... dar n-am spus ca sunt nemultumit ca nu prind peste. Ba chiar mai mult de multe ori am venit acasa cu traista-n bat. Si asta nu neaparat ca n-am prins peste, dar e pacat sa "pastrezi" pestii mici de pe rau (cred ca ai inteles aluzia).
Eu vroiam sa zic ca pe rau sunt locuri unde efectiv nu poti sa dai cu un bat normal si de aceea as vrea sa incerc la musca.

Scrie răspuns