Mai ajutati incepatorii???

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 05 Apr 2007, 16:30

AndyHunter scrie: Sunt pa raul asta niste locuri de sta mata'n coada, cu niste balti lungi si adanci,...
andy,
cunosc raul arpas foarte bine, tocmai de aceea ti-am si sugerat ca nu ai de ce te plange ca nu prea merge pastravul pe langa tine, e un rau frumos si cu potential,...daca ar fi si ingrijit,.. e salbatic destul (desi... am vazut si rauri mult mai salbatice decat arpasul ), are locuri asa cum spui, are si peste,...deci... toate conditiile pentru a umple sufletul unui muscar adevarat...
AndyHunter scrie: Problema cu Arpasu este ca de anul trecut 2006, a trecut de la AGVPS la ocolul silvic Arpas, care daca nu ma insel apartine de Avrig. Si noii "administratori" sunt putin cam neospitalieri ....
asta depinde cum vezi lucrurile...
daca privesti prin prisma costurilor, da...autorizatia de la romsilva e mult mai scumpa fata de permisul AGVPS...
daca privesti prin prisma sanselor de pastrare si regenerare a raului... totusi alternativa romsilva ...e un pic mai buna decat AGVPS,... nu zic ca RNP-ul si-ar face treaba, ca nu se omoara nici ei cu amenajatul si repopulatul, dar macar il mai pazesc un pic...spre deosebire de AGVPS care e ca si inexistent in zona...
apropo,... daca ramane ca anul trecut, autorizatia se va elibera tot de la directia silvica din sibiu, iar in posesia ei, ...nu ai de cine te teme...
anul trecut, au venit odata dupa mine cu 2 jeepuri pline de padurari, sa ma inconjoare si sa ma surprinda in fapt,... si au sfarsit prin a se scuza si a-mi ura o zi placuta de pescuit,...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 05 Apr 2007, 18:36

@andy

uite aici niste exemple de truse cum ai vrea tu http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 20534&rid=

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Apr 2007, 18:58

@andy

azi am fost intr-o tura prin mag de pescuit din Sibiu,in cel vis-as-vis de piata rahovei,au menghina si toate accesoriile,sculele elementare pt legat,plus ceva ate si gaturi de cocos,vad ca esti din Victoria poate ai drum prin Sibiu.

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 06 Apr 2007, 08:06

Cristi E a scris:
azi am fost intr-o tura prin mag de pescuit din Sibiu,in cel vis-as-vis de piata rahovei,au menghina si toate accesoriile,sculele elementare pt legat,plus ceva ate si gaturi de cocos,vad ca esti din Victoria poate ai drum prin Sibiu.
Merci mult Cristi, cu proxima ocazie (si asta dupa sarbatorile de Paste) am sa dau o fuga pana la Sibiu si sa vad despre ce este vorba.
Merci inca odata.

Ionut a scris:
uite aici niste exemple de truse cum ai vrea tu ...
Da este ceea ce caut eu de fapt. Insa problema se pune la ... Cum pot sa intru in posesia uneia dintre ele?? Ca nu sunt din state
Daca as gasi asa ceva si la noi in Romania ar fi super, mai ales daca pretul ar fi cat mai apropiar de realitate (adica sa nu fie ingrasat sa mielu de paste :D)

Miky a scris:
andy,
cunosc raul arpas foarte bine, tocmai de aceea ti-am si sugerat ca nu ai de ce te plange ca nu prea merge pastravul pe langa tine, e un rau frumos si cu potential,...daca ar fi si ingrijit,.. e salbatic destul (desi... am vazut si rauri mult mai salbatice decat arpasul ), are locuri asa cum spui, are si peste,...deci... toate conditiile pentru a umple sufletul unui muscar adevarat...
Nu te contrazic in ceea ce spui ... Sa recunoastem, daca si tu cunosti raul, ca e salbatic rau de tot in special de la capul drumului in sus, mai ales in unele locuri, unde ca sa avansezi trebuie sa faci ceva catarari (in cateva locuri chiar folosesc franghii ca sa pot urca in baltile de mai sus). Ca sa nu mai vorbim de portiunea cu mina, care este tot o portiune sa zicem virgina - cu greu poti sa ajungi la apa ...
anul trecut, au venit odata dupa mine cu 2 jeepuri pline de padurari, sa ma inconjoare si sa ma surprinda in fapt,... si au sfarsit prin a se scuza si a-mi ura o zi placuta de pescuit,...
:)) :D - sa zicem ca s-au uitat la prea multe filme. Dar ce sa mai zic, pe mine m-au "intrebat de sanatate" cand, bietul de mine adunam carabeti.
Sti ce, eu zic ca: Cinste lor, mie imi place sa isi fac treaba, dar cum ai spus, daca ar si amenaja putin raul pt percuit n-ar strica.

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 06 Apr 2007, 14:18

pastravul de 28cm si 312gr a fost eliberat? :D

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 06 Apr 2007, 16:07

AndyHunter scrie:... Sa recunoastem, daca si tu cunosti raul, ca e salbatic rau de tot in special de la capul drumului in sus, mai ales in unele locuri, unde ca sa avansezi trebuie sa faci ceva catarari (in cateva locuri chiar folosesc franghii ca sa pot urca in baltile de mai sus). Ca sa nu mai vorbim de portiunea cu mina, care este tot o portiune sa zicem virgina - cu greu poti sa ajungi la apa ...
da, ai dreptate in privinta asta,...
eu insa ma refeream la mai multe aspecte cand vorbeam de salbaticie...
fara indoiala faptul ca raul devine foarte greu accesibil la un moment dat e determinant si real in a-l putea cataloga ca si salbatic...
insa,... asemenea zone aproape impracticabile au aproape toate raurile de pe versantul nordic al muntilor fagaras, ....pentru ca sunt foarte abrupte,... la fel are si balea si laita si porumbacu si avrigul si chiar si valea moasei...
in astfel de situatii eu ma incumet de obicei pana acolo unde raportul dintre pescuitul la musca si alpinism se pastreaza totusi cat de putin in favoarea primului,... in fond eu sunt pasionat de flyfishing ...si mai putin de alpinism,... poate e si varsta care incepe sa-si spuna cuvantul, poate e doar vertebra 4-5 din zona lombara :lol: , care-mi face niste fitze,... dar cu siguranta e si dorinta de a pescui, mult mai mare decat de a face trasee ...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns