pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
muscarul
- utilizator constant

Salut.
Folositi careva lnsete energoteam? intr-un numar din ALP am vazut ca au iesit pe primul loc, intre cele de musca, din ce e pe la noi. Acuma este posibil, ma gandesc eu, sa fie si un articol "comandat", desi cu asta stiu ca mi-am luat in cap cativa ALP-isti si pe Iliuta Goean
Revenind la intrebarea mea, cei care le folositi, faceti un mic review va rog. Multumesc
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
-
danr
- Site Admin

Iliuta nu mai lucreaza pentru Energo de mult
am si eu, cumparata tot la recomandarea lui Iliuta ( si nu cred ca ca mi-a recomandat-o degeaba ) dar n-am dat cu ea inca
si chiar daca o sa dau tot n-o sa pot sa fac diferenta prea curand.....
Ultima oară modificat 04 Feb 2005, 11:57 de către
danr, modificat 1 dată în total.
-
fff
- senior

Muscarul: "... intr-un numar din ALP am vazut ca au iesit pe primul loc, intre cele de musca, din ce e pe la noi. Acuma este posibil, ma gandesc eu, sa fie si un articol "comandat"..."
Daca-mi aduc eu bine aminte, articolul respectiv (scris de Andrei Zabet?) prezenta rezultatele unui test comparativ conform carora pe primul loc era (parca) un Ron Thompson (se prea poate insa sa fi fost la egalitate de ... stelute cu Energoteam). Iar atata timp cat fiecarei lansete i-au fost scoase in evidenta atat aspectele considerate negative cat si cele pozitive nu vad cine, dintre cei care ar fi putut "comanda" articolul, ar fi fost de acord cu asa ceva ...
-
crisp
- utilizator constant

Nu "trageti" in om, traim in Romania, astfel de suspiciuni sunt normale. Sunt convins ca nu a vrut sa jigneasca pe nimeni. Din pacate multi dintre noi nu isi permit sa cumpere numai de Sage, GLoomis sau Loop, asa ca ne orientam spre scule mai ieftine (mai gasim si printre ac. ceva bun) dar cat de cat de calitate.
-
horacleus
- utilizator constant

Eu am un presinent de la ET.Il am de 5-6 ani si n-am de ce sa ma pling de el.Desi unii strimba din nas la asa ceva, ca minerul e incomod, ca batul e greu, pt. mine e ok, chiar si la un pescuit in Delta de 8-10 ore.Am prins cu el clean, pastrav, stiuca , avat, biban.Desi mai am si alte bete, nu renunt la el, fiind primul meu bat de spinning.Cu putina practica si un momo subtire, dau si cu minnow-uri de 2-3 cm.
-
Adi_
- veteran

horacleus, aici e vorba de betele de fmusca, nu de cele de spin.

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
muscarul
- utilizator constant

Mai fratilor, nu am zis ca a fost "comandat", ci ca exista si posibilitatea asta. Si oricum, am intrebat in ideea ca exista oameni care dau cu asa ceva si pot da o opinie pertinenta. Vorba lui Crisp, sunt oameni in Ro care nu au bani de sage sau st croix, deci merita sa arunce un oki si in ograda energo.
Deci, ca sa revin on topic, cine pescuieste cu lansete de musca energo?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
-
dragos74
- veteran

eu am avut un cormoran inainte apoi amluat o lanseta de la energo 1.60 clasa 5.Pot sa-ti spun ca arunca firul mult mai bine si mai fin decat cormoranul la aceasi clasa chiar mi-a placut f. mult. Cred ca e cea mai buna alegere din ce gasesti pe piata noastr raportat calitate-pret.Si sigur nu-i fac reclama din interes dar am pesc. mult cu ea.E placut ca lanseaza bine in apropiere (raurile noastre inguste)dar are si rezerva pt lansari mailungi. lucreaza singura fara sa depui efort mare in apropiere.Eu am pus un fir clasa 4 si se echilibra bine deci clasa e mai 5 spre 4. Am dat-o pt ca am luat un cabela's clasa 3 pt o finete mai mare in apropiere si pt pastravii nostri mici de pe rauri dar energo nu m-a dezamagit . Cel mai bine e sa mergi cu mulineta cu fir si sa o incerci in fata magazinului euasa am facut.Bafta!!!
-
MihaiV
- Moderator

Dupa mine, de pe piata noastra Energoteam e cea mai buna la categoria respectiva de pret. Am recomandat-o tutror amicilor ce s-au apucat de muscarit anul asta.
-
narcisb
- utilizator nou

muscarul scrie:Mai fratilor, nu am zis ca a fost "comandat", ci ca exista si posibilitatea asta. Si oricum, am intrebat in ideea ca exista oameni care dau cu asa ceva si pot da o opinie pertinenta. Vorba lui Crisp, sunt oameni in Ro care nu au bani de sage sau st croix, deci merita sa arunce un oki si in ograda energo.
Deci, ca sa revin on topic, cine pescuieste cu lansete de musca energo?
Salut muscarule,
orice alegere ai face, Energo sau alta marca, trebuie sa incerci batul cu mulineta si fir (fire 4-5 sau 6) in functie de ce vrei sa faci cu el (parau, rau sau lac). Apoi, cum Clujul are muscari cu experienta, poate te "naseste" unul din ei - asta numai daca tu consideri ca e cazul. Sfatul si testarea batului cu un "veteran" alaturi, te vor ajuta sa-ti investesti banii si nu sa-i cheltui
Din experienta mea - batul si firul sunt componentele critice pentru a putea lansa eficient (sa-l "simti" ca o prelungire a bratului) si sa nu-ti cada mana din umar dupa 5-8 ore de muscarit. Un fir DT il mai poti imparti (taia) cu un prieten ( vezi fire de calitate: SA, AirFlo,etc) dar batul trebuie sa merite fiecare banut investit. (sau Cent - vezi betele americane)
Succes,
N.