lansetele energoteam

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 01 Mar 2005, 20:23

Folosesc acest bat de 1 an (e primul meu bat de musca)si sunt foarte multumit de el( e 4/5).Lanseaza f bine si e foarte placut in dril.Nu stiu daca are vreun rost parerea mea.. da sunt multumit de el.Stie cineva daca exist ceva la un pret asemanator dar clasa mai mica??#3 sau #2??

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 16 Mar 2005, 12:28

Salut,

Eu am facut testul... si daca imi aduc bine aminte, Energoteam-ul a iesit putin sub sau la egalitate cu Ron Thompson Monterra. Monterra mi-a placut mai mult dpdv al actiunii ceva mai progresive, si parea mai usor in mana (swing weight)... In schimb, Energoteam-ul parca avea rezerva de putere ceva mai mare. Am mai lansat odata cu o Monterra de clasa 6 parca, care apartinea unui prieten - Cristi Ene - si am dat cu ea pe iarba, in Herastrau. Monterra ramanea fara gaz de la 12-15 metri in sus, in special impotriva vantului... Oricum, la cat costa fiecare dintre cele doua lansete, performantele oferite sunt neasteptat de bune.

@muscarul - cat despre articole comandate, cred ca va uitati prea mult la televizor :)... la cat de zgarciti sunt importatorii de scule de pescuit de la noi... si mai ales in privinta flyfishing-ului, care vinde cel mai putin... nici "mersi" n-au zis, macar... sau, cel putin, n-am auzit eu :).

Acum, la modul serios: astea doua lansete au iesit in fata pentru ca au fost cele mai bune din maldarul de vergi. Pur si simplu :). Acum, sa nu crezi ca sunt "nuielusele magice", insa pentru un pescuit pe raurile noastre, oricare dintre betele de mai sus pot fi folosite fara probleme. Singura slabiciune: acoperirea inelelor (acel "crom") se duce destul de repede, din cauza frecarii snurului prin inele.

Alegere placuta,
Andrei Zabet

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 17 Mar 2005, 09:42

Sunt de aceasi opinie cu Andrei. In retul asta si la "bogatia" ofertei pe piata noastra, ele sunt cele mai bune alegeri.
Problema mea e ca totusi sunt prea grele si nu suficient de fine. Dpdv al meu, strange bani si ia-ti un bat de afara mai de "firma". Daca nu, ia-ti un blank si un kit si fa-l tu sau vorbeste cu cineva sa ti-l faca.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 17 Mar 2005, 10:30

va multumesc tuturor pentru raspunsuri...
@andrei - ai dreptate cu zgarcenia importatorilor de scule de pescuit de la noi, ...
Oricum, am trecut la lansete mai americane acum, mi-am comandat un batz de la cabela's si mai in toamna, sau poate chiar la vara, o sa imi construiesc eu unul, pe un blanc St croix sau GLoomis (sper :D )

Aveti idee de alta sursa de componente de rod building, inafara de cabela's, ?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 17 Mar 2005, 14:05

Felicitari, ai facut cea mai buna alegere :).

Pentru o multime de shop-uri online, cu componente, du-te pe www.rodbuilding.org. In bar-ul din stanga ai o multime de sponsori ai acestui site, mare majoritate specializati in vanzarea de componente. Doi dintre cei mai mari (si foarte comunicativi) ar fi www.customtackle.com si www.mudhole.com. Pe forumul asta (care-i cel mai mare din SUA, apartine editorului revistei Rodmaker, Tom Kirkman) poti pune si intrebari specifice si primi raspunsuri absolut legitime, pentru ca este frecventat de o multime de rodbuilderi experimentati.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 17 Mar 2005, 16:52

Multumesc foarte mult, o sa iau legatura cu ei :)
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Scrie răspuns