Lanseta fly-SCIERRA

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Lanseta fly-SCIERRA

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Apr 2010, 07:05

Ce parere aveti despre produsele acestei firme ca si raport pret calitate ,in general?
Am gasit o lanseta din 4 tronsoane ,lunga de 9ft,clasa 8,produsa de aceasta firma.Ce credeti ar fi potrivita pentru un incepator care vrea sa caute avatul sau salaul cu mijloacele specifice fly-fishingului?
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 04 Apr 2010, 09:16

Treci pe fly ? :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Apr 2010, 10:28

Si daca o sa trec,altii cu siguranta vor face acest pas inaintea mea :lol: .Prietenii stiu de ce si cum..... :lol:

.

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 05 Apr 2010, 00:40

am vazut un bat de-al lor si arata chiar bine,e o firma care acopera cam toata gama de produse de fly,9ft clasa 8 ii ok pt ce iti propui,am un prieten care da cu cl 7 fara probleme dupa stiuci ,oricum omul pescuieste numai pt drill-uri,din cate stiam eu Scierra au numai bete fast la clasele mari,asta nu te va ajuta la inceput,fiindca betele fast nu iarta greselile in casting dar iti va fi ok ulterior cand vei invata fiindca va proiecta snurul mai departe,bafta.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 05 Apr 2010, 03:11

teoretic sunt fast, practic fata de un bat adevarat fast este super blanda...E un bat progresiv toata ziua, usor, finut... E "fast" in sensul ca nu e mortaciune, asa cum sunt de obicei betele declarate moderat fast sau moderate....
Sierrele lucreaza frumos, se incarca progresiv, sunt ok.
Eu am un cls 7 si un cls 5 nou pe care il dau pentru ca la clean, pestele pentru care am luat-o, voi folosi altceva mai scurt.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Apr 2010, 10:47

Nu ma pricep chiar deloc la fly,dar lanseta ce am tinut-o in mina si mie mi s-a parut a fi progresiva.Acuma fast ii diferit de l-a firma la firma.Am totusi 2 dileme:faptul ca este din 4 tronsoane,desi are o tinuta buna,si faptul ca fiind progresiva nu v-a lansa prea departe ,ca si una fast,ori lanseurile lungi la avat am inteles ca sint esentiale .Multumesc oricum pentru pareri .Poate pentru un incepator ca si mine va fi buna...exista o singura cale sa aflu ,desi ,intuiesc ca pasesc pe o panta cam alunecoasa :lol:

.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Apr 2010, 11:38

O lanseta prea rigida pe but poate ca te ajuta sa scoti oleaca mai mult fir, dar nu-i deloc mai placuta in pescuit. Avand in vedere ca discutam despre un #8, ar trebui sa fie suficient de puternica incat sa poti ajunge cu ea la distante mari. Foaret importanta e imperecherea cu snurul...
Eu sunt acum in cautarea unei lansete #4 sau #5 moderat-fast. Adica ma intorc de la fast spre una mai blanda, cum am mai avut... Batul actual e unul destinat distantelor mari, dar parca e mai obositor in pescuitul de zi cu zi... Plus ca am cam avut rateuri mai multe decat atunci cand foloseam un bat mai moale...
Apropos, Parinte, zici ca Sierra e mai degraba moderata? Care Sierra si comparata cu care alte bete? Ca sunt interesat de subiect...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 05 Apr 2010, 13:57

Gheorghe, bete fast cu adevarat sunt destul e putine... scierrele alea de clase mai mari sunt fast dar nu fast ca alte bete fast adevarate, insa sunt fast. De aruncat arunca, daca stii sa dai cu ele.... nu sunt tunuri superagresive dar sunt bete cu care poti arunca lejerpeste 20 de metri reali. Daca folosesti shootinguri samd...e si mai si..

Musti, cu asta e imposibil sa ratezi sau sa rupi tippetul
In casting lucreaza prima treime, varful este fin, prea fin pt mine care vreau la clenii mei ceva mai multa forta pentru control pe zone aglomerate cu structuri in care stau aia mari... mie daca batu mi se indoaie 50-70 de cm mai mult imi devine inutil, desi stiu batul ala oboseste singur pestele... il pierd pe ala capital pt ca se baga in radacini si pa...de aia voi pescui cu un bat super agresiv, nu prea vezi multe bete de fly de genul ala, de fapt nu prea sunt ;)

Scierra aia de 5 pe care o am eu si cred ca o dau, 4 segmente, cls 5, 9 ft. e progresiva lucreaza depe varf panaspre dincolo de jumate in casting, depinde de ce fir pui pe ea...
IOdea este ca am avut bete mod-fast, spre exemplu RX7 cls 3 ,86, 4 pc. care lucrau undeva incepand de la al 3 inel sau putin mai jos, 20 cm de varf...orice puneai pe ea mai sus nu se indoia in cast, varful putin mai ferm.
Pe scierra daca pun un fir usor lucreaza daca nu o bruscheziprima parte cu varf, apoi pe masura ce firul devine mai greu merge pana spre jumate ...
In drill lucreaza 2/3 sau mai mult, 3/4 din ea fara probleme....

Nu e un bat fast asa cum sunt descrse acestea in carti, e un progresiv toata ziua.
Asta e 5 e si diferit de cel de 4 care era moale fleasca :twisted:

Comparat cu ce bete fast mi se pare asta moderat? pai spre exemplu XMG50 e mult mai progresiv si mai bland, si mult mai usor... sau cu cabelas FT tot clasa 5...sau cu alte dracii fast sau extra fast cu care ne mai delectam noi p'aci prin bucuresti...

Scierra asta de 5 mi se pare un bat elastic, bland, are suficienta energie dar nu e deloc un bat agresiv.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Apr 2010, 19:49

Parintele,sa inteleg ca scierra cls 8,lungime 9ft,ar fi buna pentru inceput pentru a pescui pe un riu mediu cum este Muresul,pe prunduri dupa avat sau salau?

.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 06 Apr 2010, 01:00

Eucred ca da, de aia mi-am si luat-o pe asta de clasa 7.
Treaba asta cu aruncatul X metri tine mult si de mana si de fir...sa nu crezi ca daca iti iei un bat mai fast pe bune, care de obicei e si destul de "mai scump" :twisted: , o sa poti pescui mai bine...
E un bat cinstit, bun, fara figuri dar care face treaba foarte bine ;)

Scrie răspuns