semlecangheorghe scrie:Parintele,sa inteleg ca scierra cls 8,lungime 9ft,ar fi buna pentru inceput pentru a pescui pe un riu mediu cum este Muresul,pe prunduri dupa avat sau salau?
Cred ca te referi la IC3 care e o ciudatenie de bat nefiind listat la scierra dar a fost de vanzare in State pe Cabelas.
Referitor la Mures e un rau chiar mare. Eu am pescuit cu clase mari. In general toate betele sunt spre fast. De ce? Simplu pentru ca snur fiind greu nu se poate lansa decat daca batul are o anumita rigiditate. Oricum combinatia de snur greu si lanseta rigida face ca tippeturi sa le faci praf dupa 1 partida (cel de 0,18 cm, sub 0,18 am incercat dar e chinuiala).
Eu am luat pe Mures o gramada de cleni mari la uda si avati.
Parintele fiind bucurestean cred ca nu prea iti poate spune prea multe despre pescuit pe rau (mai ales pe Mures).
Sincer cateodata e placere sa pescuiesti cu clase mari mai ales cand este vant si conditiile nu sunt prea bune pentru castingul de finete. De multe ori mi-a salvat ziua de pescuit. De obicei am 2 lansete in portbagaj adica 1 bat de clasa 5 si 1 bat de clasa 7.