Lanseta fly-SCIERRA

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 06 Apr 2010, 06:53

semlecangheorghe scrie:Parintele,sa inteleg ca scierra cls 8,lungime 9ft,ar fi buna pentru inceput pentru a pescui pe un riu mediu cum este Muresul,pe prunduri dupa avat sau salau?

Cred ca te referi la IC3 care e o ciudatenie de bat nefiind listat la scierra dar a fost de vanzare in State pe Cabelas.
Referitor la Mures e un rau chiar mare. Eu am pescuit cu clase mari. In general toate betele sunt spre fast. De ce? Simplu pentru ca snur fiind greu nu se poate lansa decat daca batul are o anumita rigiditate. Oricum combinatia de snur greu si lanseta rigida face ca tippeturi sa le faci praf dupa 1 partida (cel de 0,18 cm, sub 0,18 am incercat dar e chinuiala).
Eu am luat pe Mures o gramada de cleni mari la uda si avati.
Parintele fiind bucurestean cred ca nu prea iti poate spune prea multe despre pescuit pe rau (mai ales pe Mures).
Sincer cateodata e placere sa pescuiesti cu clase mari mai ales cand este vant si conditiile nu sunt prea bune pentru castingul de finete. De multe ori mi-a salvat ziua de pescuit. De obicei am 2 lansete in portbagaj adica 1 bat de clasa 5 si 1 bat de clasa 7.
the angler is catching xxx, not by the lure

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Apr 2010, 07:32

parintele scrie:..de aia voi pescui cu un bat super agresiv, nu prea vezi multe bete de fly de genul ala, de fapt nu prea sunt ;)
[...]
Comparat cu ce bete fast mi se pare asta moderat? pai spre exemplu XMG50 e mult mai progresiv si mai bland, si mult mai usor...
Mai, stii cum ii? Pana la urma chestie de gusturi. Si eu am fost incantat (si inca sunt) de modul cum scoate snur si de controlul la disanta pe care mi-l ofera batul meu de #5 actual, care e unul rapid. Chestia e ca deja am scapat alarmant de multi pesti in dril. Folosesc carlige fara spin si rigiditatea batului nu ma ajuta. Vechiul meu bat, de #5 a fost un Vision Attack, mult mai bland decat actualul. Dar nu tin minte sa fi ratat vreun peste la modul cum am patit-o de vreo 2-3 ori cu astalalt. E drept, pe Visionul ala l-am rupt in dril cu un clean care intrase in ierburi...

Din ce scrii se intelege ca XMG-ul e mai progresiv decat Scierra. Confirmi?
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Apr 2010, 10:02

Interesante pareri.Lanseta asta este adevarat,un ic3,asa cum zice sir JONES.Am pus mina si pe un JENZI,cls 6,si pe ceva no name cu 45 ron.Intre toate scierra asta mi-a placut cel mai mult.Pentru inceput buna v-a fi,in general lansetele care mi-au placut de la prima balanganeala,mi-au placut si in continuare cind le-am exploatat live.Mersi mult de parerile voastre.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 06 Apr 2010, 11:42

@musti: am formulat eu gresit, e invers, XMG-ul e un bat mult mai rapid, mai greu dar si mai puternic. e un fel de tun pe langa scierra... Initial ceva de genul ala voiam dar ulterior am ramas la altceva mai scurt si mai usor dar cel putin la fel de rapid si puternic. :lol:
@johnes:
Cred ca te referi la IC3 care e o ciudatenie de bat nefiind listat la scierra dar a fost de vanzare in State pe Cabelas.
Nu mai este listat de scierra din cate stiu eu.
Si nu, nu ma refer la ultimul lot cand vorbesc de cls7 ala.
Parintele fiind bucurestean cred ca nu prea iti poate spune prea multe despre pescuit pe rau (mai ales pe Mures).
:lol: crezi ca noi p'aci pescuim numai pe dambovita in fata bibliotecii nationale? :twisted: :twisted:
E drept insa ca nu strica sa fie cat ma multe pareri, si cat mai diverse, la fel cum conteaza si sa ai scula despre care vorbesti si sa o folosesti pentru a putea vorbi in cunostinta de cauza...
Una peste alta d'aia e bun si forumul la ceva, ca are omul de unde afla pareri
:wink:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 06 Apr 2010, 18:55

crezi ca noi p'aci pescuim numai pe dambovita in fata bibliotecii nationale?
Pot sa zic pe forum locul ala unde prindeti pestii cei mai mari??? :D :twisted:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 06 Apr 2010, 19:52

....binenteles ca Parintele fiind bucurestean nu poate sa-ti dea prea multe detalii despre pescuit pe rauri , Bucurestiul fiind situat intr-un mare desert precum Sahara care are ici colo cate o oaza precum cismigiul ..... :(

....sau ceva mai la sud cate un fluviu.... :?

http://www.youtube.com/watch?v=ClRK6jy1Vow

dar asta nu e rau e Dunarea....si nici mare nu e precum muresul

alte rauri precum Muresul au secat de mult ....cum ar fi Argesul, Ialomita si chiar Oltul mai la vest....demult au fost inghitite de desert, asa ca nu are parintele de unde sa stie cum e cu clasele astea mari pe Mures... :wink:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Apr 2010, 22:10

parintele scrie:Initial ceva de genul ala voiam dar ulterior am ramas la altceva mai scurt si mai usor dar cel putin la fel de rapid si puternic. :lol:
Da, stiu, se poarta pescuitul la musca cu bete de spinning... :D
Dar eu is mai conservator... De la o varsta iti dai seama ca rezolvi mai multe cu blandetea decat cu violul... :lol:
IC3 ala pare a fi o varianta la ce-mi tre' mie... Astept insa sa mai (re)vad cateva bete pe care le pipaisem pe vremuri, dar fara prea mare luare aminte. Le tinea pe stoc un amic care are un magazin de pescuit si le adusese asa, la plesneala... Hardy, Scott, Greys, de-astea... Nu cred ca le-a luat nimeni din cauza de pret... Cand le-am vazut eu prima oara nu prea eram in stare sa fac discriminari fine. Nu ca acuma as fi, dar nah, ma uit cu alti ochi... Si poate imi face omul o reducere, pe criza asta... :P

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 07 Apr 2010, 00:37

e de TLT ma ... 8)

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 07 Apr 2010, 05:45

parintele scrie:e de TLT ma ... 8)
:lol:
Da, bre, am uitat ca asa le zice acuma...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 07 Apr 2010, 07:15

Parintele,

XMG 50 ala de l-ai vazut este specializat de distante mici si e #3.

Seria standard e mai rapida ca orice lanseta de fly care ai vazut-o la BFF au una clasa 4 si una #5 la reducere. Ca info au pe butt 0.440-0.450 inch la #4/5
:D

Scrie răspuns