pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
_Sanya
- veteran

-
eu de cateva ori am patit ca am uitat acasa mulineta de fly , asadar am dar cu bat de musca la fix (tenkara) ... pe apa de munte nu e mare problema daca dai la nimfa , pastrav si lipan prinzi la fel de bine cu nimfe (ceheste) ca si cu mulineta dar cleanul nu te apropie asa de mult ... cel putin cleni de peste 20-25cm , foarte rar , mai ales pe ape de ses , fara sanse ... si daca agheti ceva mai mare (norocul) tre sa dai fir , e cam nasol ...
deci partida nu e pierduta, montura poti sa-i faci asa ca firul sa fie mai lung cu vreo 50cm de bat , partea nasoala e ca batul nu e echilibrat si-ti oboseste mana

... e adevarat ca achipamentul e mai usor dar asta nu te ajuta cu nimic

-
pescardeclean
- utilizator constant

Am pescuit ani de zile la stilul urmator: varga de 4 metri, fir de 16, maximum 50 de cm mai lung decat batul, ac in functie de marimea momelii. Singura problema este ca dureaza destul de mult pana inveti sa te apropii de locurile de pescuit fara sa sperii pestii prea tare. Eu pescuiam tot timpul in amonte, lansat pe langa maluri. Trebuie sa fii atent unde muscaresc clenii in amonte, daca se poate sa urmaresti pe o distanta de 30 - 40 de metri. Ai sa vezi cleni mari muscarind, iar acolo trebuie insistat. La inceput o sa ii prinzi pe aia mici, dar daca ai rabdare sa nu pescuiesti vre-o 5 - 10 minute dupa ce ajungi la locul respectiv ai sa ai surprize mari. Mare grija la ce retii ca vor fi foarte multi relativ mici!
Un sfat: cand pescuiesti, inaintezi foarte incet prin apa astfel incat pestii sa nu te perceapa ca fiind o amenintare! Faci un pas doi, iara lansezi de cateva ori, iar un pas doi, iar lansezi ... si tot asa!
-
kzoli
- veteran

Daca apa e mai maricica cu un caiac sau o barcuta poti face ravagii ,si nu sunt chiar asa de speriosi clenii ...cand au chef de mancare apuca tot ce ajunge in preajma

. Eu prindeam frecvent ancorat in apropierea malului si aruncam spre (cateodata si pe) boscheti . Chiar si cu varga fixa si o nimfa (fluture) ...
-
edy.tm
- veteran

-
pescardeclean scrie:Am pescuit ani de zile la stilul urmator: varga de 4 metri, fir de 16, maximum 50 de cm mai lung decat batul, ac in functie de marimea momelii. Singura problema este ca dureaza destul de mult pana inveti sa te apropii de locurile de pescuit fara sa sperii pestii prea tare. Eu pescuiam tot timpul in amonte, lansat pe langa maluri. Trebuie sa fii atent unde muscaresc clenii in amonte, daca se poate sa urmaresti pe o distanta de 30 - 40 de metri. Ai sa vezi cleni mari muscarind, iar acolo trebuie insistat. La inceput o sa ii prinzi pe aia mici, dar daca ai rabdare sa nu pescuiesti vre-o 5 - 10 minute dupa ce ajungi la locul respectiv ai sa ai surprize mari. Mare grija la ce retii ca vor fi foarte multi relativ mici!
Un sfat: cand pescuiesti, inaintezi foarte incet prin apa astfel incat pestii sa nu te perceapa ca fiind o amenintare! Faci un pas doi, iara lansezi de cateva ori, iar un pas doi, iar lansezi ... si tot asa!
Oricum nu retin peste ....
kzoli scrie:Daca apa e mai maricica cu un caiac sau o barcuta poti face ravagii ,si nu sunt chiar asa de speriosi clenii ...cand au chef de mancare apuca tot ce ajunge in preajma

. Eu prindeam frecvent ancorat in apropierea malului si aruncam spre (cateodata si pe) boscheti . Chiar si cu varga fixa si o nimfa (fluture) ...
Nu o sa incep prea devreme cu varga la clean, deoarece nu mai am MONEY...
Cred ca am sa incerc pe Timis, sa dau cu tyni, si am sa-l las sa stea la suprafata, Vorbesc de Spinning.
Va multumesc ca mi-ati zis toate acestea.

-
MuskMd
- veteran

cu vobler nu e acelasi lucru....si ce bani iti trebe pt stationar ??

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
edy.tm
- veteran

-
Pai totusi, imi trebuie pentru o varga, ,.... eu am bete fixe, de 3 m. am 2. insa alea una i la Broscait, si una i la pluta. .. mai ceva muste... ace...
Si nu porea mai am deoarece, mi-am luat destul de multe voblere profi, intr-un timp relativ scurt...

-
_Sanya
- veteran

-
edy.tm scrie:Si nu porea mai am deoarece, mi-am luat destul de multe voblere profi, intr-un timp relativ scurt...

asta a fost gresala ta , din banii ce dai la un vobler (si poti lasa la prima lansare in apa) poti confectiona lejer 20 de muste (20 de lansari)