la musca cu fixa ?

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 14 Aug 2010, 21:26

edy.tm scrie:... Nu as trece pe Fly, ci as pescui si la Fly. :)

Nu stiu daca as putea sa prind clean pe Timis, din cateva plimbari, eu n-am pescuit, dar m-am uitat indelung la altii, si nimic.. :cry:
si eu am avut 3 ani de spin inainte sa trec pe fly...si iaca am mai bine de un an si ceva de cand nu am mai luat 10-40 in mana :lol:

in zona aveti suficienti muscari....cauta-i , incearca, daca iti place, gata..... :D
chiar de pe celalalt topic erau fo 2 timisoreni chiar in acea "mistocareala" :twisted: ...
plus ca in timisoara e si un club de muscari...
te descurci tu :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 14 Aug 2010, 23:27

@edy.tm daca vrei sa dai cu lacuste la clean fa in felul urmator:ia o pluta micuta, alba, de polistiren, cu un canal pe mijloc, o treci prin fir, o fixezi cu o scobitoare(eu uneori foloseam chiar si ceva mai greu...un cuisor de exemplu), o alica de plumb ridicata chiar langa pluta si un carlig nr 12.Lacusta va pluti in prima faza pe apa, apoi va ramane(dupa ce se umezeste) sub pelicula apei.Pescuieste batand malurile, mai ales in apropierea structurilor(diguri cazute, copaci etc).Eu pescuiam cu o undita de 5 m de carbon , fir de 0.16, iar firul il lasam cu 2 metri mai lung decat undita(cel putin).La fel poti incerca cu furnici rosii..Eu pescuiam cu furnici mai mult, imi placea mai mult...Ce vremuri mai erau.... :cry:
Intotdeauna C&R

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 15 Aug 2010, 10:20

va multumesc de raspunsuri.

Badboy , eu daca am sa dau la lacusta, dau cu bat de 3 m. si fir am auzit ca alti folosesc mai scurt de 2.5 m dar eu o sa pun fir de 3 m pe el. ca prea mare nu pot, deoarece dau pe sub crengi....

Multumesc de raspunsuri...

Furnici rosii... nu prea am vazut, insa sunt mai mnari ca furnicile normale ? si umplii acul cu ele ?

Ms

numa' bine

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 15 Aug 2010, 10:48

Batul eu zic totusi ca e cam scurt...firul, de asemenea.Din ce cauza: cleanul e sperios si daca te apropii prea mult risti sa nu iei nimic sau sa iei clenuti cat degetul care sunt mai putin speriosi.De accea eu cred ca e mai bine cu o varga mai lunga.Sau poti folosi o lanseta usoara, de 3.60 cel putin cu o mulineta mica si incarcata cu fir subtire cu care sa explorezi locuri unde ajungi greu.De ce cel putin 3.60?Pentru ca aruncand mai departe vei avea mult fir care va sta pe apa, iar cu o lanseta scurta(ex. 2,10m) nu vei controla prea bine firul si vei avea multe rateuri.
Cat despre furnici, trebuie sa cunosti niste musuroaie(de regula la marginile unor paduri, pe pajisti etc.).Sunt un pic mai mari decat cele normale.Daca gasesti un astfel de musuroi, cel mai bine le pastrezi intr`o punga de polietilena(acelea un pic mai grosute -se stie ca furnicile pot sparge pungile subtiri) in care ai dat cateva gaurele cu un ac de cusut subtire.Si daca gaseesti un musuroi, mare atentie cum iei furnicile.Nu strica musuroiul luand din musuroi cu pumnul!E pacat, mai ales daca vrei sa dai de musuroi si alta data!Pune palma intinsa pe musuroi si...lucrurile vor decurge de la sine...Va fi un pic neplacut :twisted: dar te vei alege si cu furnici si cu...un tratament pentru reumatsim :lol: :twisted: .La sfarsit, iei numai cateva paie din musuroi ca sa aiba furnicile in ce sta!Numai bine si fire intinse!
Intotdeauna C&R

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 15 Aug 2010, 10:53

Am citit la un moment dat in legatura cu treaba asta de un fel de pescuit la musca fara mulineta numit Tenkara:

http://www.youtube.com/watch?v=sCUSmPtS ... re=related

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 15 Aug 2010, 11:06

badboy69on scrie:Batul eu zic totusi ca e cam scurt...firul, de asemenea.Din ce cauza: cleanul e sperios si daca te apropii prea mult risti sa nu iei nimic sau sa iei clenuti cat degetul care sunt mai putin speriosi.De accea eu cred ca e mai bine cu o varga mai lunga.Sau poti folosi o lanseta usoara, de 3.60 cel putin cu o mulineta mica si incarcata cu fir subtire cu care sa explorezi locuri unde ajungi greu.De ce cel putin 3.60?Pentru ca aruncand mai departe vei avea mult fir care va sta pe apa, iar cu o lanseta scurta(ex. 2,10m) nu vei controla prea bine firul si vei avea multe rateuri.
Cat despre furnici, trebuie sa cunosti niste musuroaie(de regula la marginile unor paduri, pe pajisti etc.).Sunt un pic mai mari decat cele normale.Daca gasesti un astfel de musuroi, cel mai bine le pastrezi intr`o punga de polietilena(acelea un pic mai grosute -se stie ca furnicile pot sparge pungile subtiri) in care ai dat cateva gaurele cu un ac de cusut subtire.Si daca gaseesti un musuroi, mare atentie cum iei furnicile.Nu strica musuroiul luand din musuroi cu pumnul!E pacat, mai ales daca vrei sa dai de musuroi si alta data!Pune palma intinsa pe musuroi si...lucrurile vor decurge de la sine...Va fi un pic neplacut :twisted: dar te vei alege si cu furnici si cu...un tratament pentru reumatsim :lol: :twisted: .La sfarsit, iei numai cateva paie din musuroi ca sa aiba furnicile in ce sta!Numai bine si fire intinse!
pana la urma cred ca nu ma duc cu varga de 3 sau 5 m, cred ca imi iau de 4 m, cu fir pe el de 5 m. si oricum unde am vazut eu, statea in apa, pan la piept, si dadea pe sub crengile de la copaci.

Ms ca mi-ai spus cum sa fac rost de furnici.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 16 Aug 2010, 15:18

burtea scrie:Am citit la un moment dat in legatura cu treaba asta de un fel de pescuit la musca fara mulineta numit Tenkara:

http://www.youtube.com/watch?v=sCUSmPtS ... re=related
Tekara este replica data de japonezi la pescuitul la pastrav in stil cehesc
sau din scurt...cum vreti voi sa ziceti :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Aug 2010, 15:20

edy.tm scrie: pana la urma cred ca nu ma duc cu varga de 3 sau 5 m, cred ca imi iau de 4 m, cu fir pe el de 5 m. si oricum unde am vazut eu, statea in apa, pan la piept, si dadea pe sub crengile de la copaci.

Ms ca mi-ai spus cum sa fac rost de furnici.
daca dai cu varga de 4 m, fir de 5m si mai stai si in apa pana la piept merita sa te filmeze cineva pescuind :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 16 Aug 2010, 15:48

Tavi scrie:daca dai cu varga de 4 m, fir de 5m si mai stai si in apa pana la piept merita sa te filmeze cineva pescuind :D

Mi-am dat seama..... nu ai cum.. insa nu mai aveam cum sa schimb postul :lol: :lol: :lol:

Cred ca cu varga de 4 m, si fir de 3,5-3 m e bun... poate varga totusi e cam lunga... parca ar merge si una de 3m.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 16 Aug 2010, 20:15

:lol:

no ...acu puteti sa avansati de la fly la stationar 8)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns