intrebare - echipament
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
salut. Tavi."o tzara rai",he,he,nu stii ce am patit eu cand am afirmat pe forum ca pescuiesc cu leader textil la monofilament ,toti s-au cracanat de ras.era totusi o metoda imbatabila in anumite conditii date.culmea, eram comentat de unii care vedeau salaul numai in poze sau acvariu.
critica are partile ei bune si daca nu e insotita de putina ironie ,nu te stimuleaza.oricum ,mi-am adus aminte de stangaciile mele de inceput in jigging si cat de greu progresezi fara sa te sfatuiesti cu cineva .
critica are partile ei bune si daca nu e insotita de putina ironie ,nu te stimuleaza.oricum ,mi-am adus aminte de stangaciile mele de inceput in jigging si cat de greu progresezi fara sa te sfatuiesti cu cineva .
walleye
-
- veteran
salut.nu e chestie de moale sau tare.eu ceream consultanta intr-un domeniu strict,jiggingul in copaci blindati cu scoici si samuraii de pe forum,imi predau bushido si maniere elegante.
singurul care a avut interventie profesionista a fost Jean Scurtu,caruia ii multumesc inca o data .ceilalti au mers inchis sau erau pe langa subiect.
acum nu mai pescuiesc cu leader textil dar nici cu leader de fluorocarbon,am o alta gaselnita.oricum leaderul textil mi-a adus toamna trecuta niste stiuci capabile.
singurul care a avut interventie profesionista a fost Jean Scurtu,caruia ii multumesc inca o data .ceilalti au mers inchis sau erau pe langa subiect.
acum nu mai pescuiesc cu leader textil dar nici cu leader de fluorocarbon,am o alta gaselnita.oricum leaderul textil mi-a adus toamna trecuta niste stiuci capabile.
walleye
-
- veteran
salut.monofilament no name ,"resine coated" e destul de rezistent la aschiere in scoici.dar mi-am modificat f mult jocul nalucii in copac,e enervant dar da rezultate.
pe masura ce salaul se imputineaza devine ff prudent,dar eu nu ma pot plange,am avut o vara buna,astept toamna.anul trecut vara a fost fabuloasa.
pe masura ce salaul se imputineaza devine ff prudent,dar eu nu ma pot plange,am avut o vara buna,astept toamna.anul trecut vara a fost fabuloasa.
walleye
diaid33 scrie:da ,..avetzi dreptate ,incepator...am montat gresit firul,...,oricum nu-mi afecta distantza de lansare,pt ca-l aveam desfasurat la picioare,...sper ca nu v-am zgiriat retina prea tare,...

ei na si tu acuma, nu ai zgariat-o pe a nimanui dar tu stii cum sunt pescarii , mari chitzibusari. Ce sa mai spun in ce monstrii se transforma daca un novice prinde un peste apreciabil
In urma topicului m-am apucat sa iti studiez si eu poza si, daca imi dai voie, am sa fac doua comentarii:
Vezi ca nu e bine sa bagi firul prin acel inel, odata pt ca e pt agatat musca ( banuiesc ca ai aflat chestia asta pana acuma) dar iti zgarie snurul si il poti arunca apoi dupa ce il recuperezi de mai multe ori prin acel inel
A doua observatie, vezi ca pe mulineta, snurul se monteaza invers, adica tu mulinezi intr-un sens nefiresc: mulinezi in fata si snurul sa se stranga si nu invers cum ai tu. Asa vei avea un control in dril net superior.
Observatiile nu sunt deloc cu intentia de a te supara ci in idea de a-ti folosi
fir intins si asteptam si alte poze:)
...singura greseala a fost trecerea firului,prin ochiul acela,..incepator,primul meu bat de fly,...,in legatura cu sensul de recuperare ,asha apare in poza,din cauza ca am trecut firul prin ghidajul de sus al mulinetei,sa-l aliniez cu inelul,...sensul ii normal se recupereaza la mulinat in sens invers acelor de ceasornic,...m-am uitat shi eu la poza,mai atent,...iluzie optica,..incepator la fly,...de pescuit pescuiesc de peste 25 de ani,...
oricum de apreciat ochiul critic,...poza am numit-o simplu "pastrav",...nu avea nimik de-a face cu echipamentul,...
oricum de apreciat ochiul critic,...poza am numit-o simplu "pastrav",...nu avea nimik de-a face cu echipamentul,...
sa fim seriosi...
cand tii lanseta in mana, mulineta trebuie sa fie "sub" lanseta. deci, o tii in dreapta si mulinezi cu stanga. dupa cum e asezat firul pe mulineta, trebuie sa mulinezi invers pt. ca firul sa se adune. cel putin eu asa vad.
alte pareri?
cand tii lanseta in mana, mulineta trebuie sa fie "sub" lanseta. deci, o tii in dreapta si mulinezi cu stanga. dupa cum e asezat firul pe mulineta, trebuie sa mulinezi invers pt. ca firul sa se adune. cel putin eu asa vad.
alte pareri?

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Pe mine unul nu ca mi-a zgariat retina dar pur si simplu e o poza care provoaca rasul si nu m-am putut abtine la comentarii
Dar asta nu inseamna ca a fost vorba de vreo rautate .A cui e vina ca poza semana cu una din ,,URZICA" in ceea ce priveste echipamentul
Curiozitatea ar fi ca de obicei pescuitul fly se invata de la cineva care a mai pescuit ori prima conditie e sa montezi corect lanseta.Si ca sa fiu mai direct eu nu cred ca trebuie sa fi mare pescar ca sa sti ca sarma aia de langa maner e pt naluca sau musca in fc. de lanseta si in nici-un caz nu se trece prin el firul de spining sau de musca.
Adica la prima vedere doar unul care nu e pescar ar putea face asa ceva din nestiinta ...dar cine stie totul e posibil
Cert e ca ansamblul e caraghios rau tinand cont ca e vorba de fly la care de obicei ajungi cand aitrecut prin celelalte stiluri
P.S.cat despre peste frumos dar insinuarea cu invidia cel putin la mine chiar nu se potriveste!!!

Dar asta nu inseamna ca a fost vorba de vreo rautate .A cui e vina ca poza semana cu una din ,,URZICA" in ceea ce priveste echipamentul

Curiozitatea ar fi ca de obicei pescuitul fly se invata de la cineva care a mai pescuit ori prima conditie e sa montezi corect lanseta.Si ca sa fiu mai direct eu nu cred ca trebuie sa fi mare pescar ca sa sti ca sarma aia de langa maner e pt naluca sau musca in fc. de lanseta si in nici-un caz nu se trece prin el firul de spining sau de musca.

Cert e ca ansamblul e caraghios rau tinand cont ca e vorba de fly la care de obicei ajungi cand aitrecut prin celelalte stiluri

P.S.cat despre peste frumos dar insinuarea cu invidia cel putin la mine chiar nu se potriveste!!!