intrebare - echipament

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 23 Sep 2005, 11:38

salut. Tavi."o tzara rai",he,he,nu stii ce am patit eu cand am afirmat pe forum ca pescuiesc cu leader textil la monofilament ,toti s-au cracanat de ras.era totusi o metoda imbatabila in anumite conditii date.culmea, eram comentat de unii care vedeau salaul numai in poze sau acvariu.
critica are partile ei bune si daca nu e insotita de putina ironie ,nu te stimuleaza.oricum ,mi-am adus aminte de stangaciile mele de inceput in jigging si cat de greu progresezi fara sa te sfatuiesti cu cineva .
walleye

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Sep 2005, 12:30

salut Adrian
imi aduc aminte de discutia aia
nu ti-a fost moale atunci asa-i :) ?

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 23 Sep 2005, 13:49

salut.nu e chestie de moale sau tare.eu ceream consultanta intr-un domeniu strict,jiggingul in copaci blindati cu scoici si samuraii de pe forum,imi predau bushido si maniere elegante.
singurul care a avut interventie profesionista a fost Jean Scurtu,caruia ii multumesc inca o data .ceilalti au mers inchis sau erau pe langa subiect.
acum nu mai pescuiesc cu leader textil dar nici cu leader de fluorocarbon,am o alta gaselnita.oricum leaderul textil mi-a adus toamna trecuta niste stiuci capabile.
walleye

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Sep 2005, 14:37

adrian frunza scrie:.
acum nu mai pescuiesc cu leader textil dar nici cu leader de fluorocarbon,am o alta gaselnita.
M-ai facut curios

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 23 Sep 2005, 14:59

salut.monofilament no name ,"resine coated" e destul de rezistent la aschiere in scoici.dar mi-am modificat f mult jocul nalucii in copac,e enervant dar da rezultate.
pe masura ce salaul se imputineaza devine ff prudent,dar eu nu ma pot plange,am avut o vara buna,astept toamna.anul trecut vara a fost fabuloasa.
walleye

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 23 Sep 2005, 18:49

diaid33 scrie:da ,..avetzi dreptate ,incepator...am montat gresit firul,...,oricum nu-mi afecta distantza de lansare,pt ca-l aveam desfasurat la picioare,...sper ca nu v-am zgiriat retina prea tare,...
:)
ei na si tu acuma, nu ai zgariat-o pe a nimanui dar tu stii cum sunt pescarii , mari chitzibusari. Ce sa mai spun in ce monstrii se transforma daca un novice prinde un peste apreciabil

In urma topicului m-am apucat sa iti studiez si eu poza si, daca imi dai voie, am sa fac doua comentarii:
Vezi ca nu e bine sa bagi firul prin acel inel, odata pt ca e pt agatat musca ( banuiesc ca ai aflat chestia asta pana acuma) dar iti zgarie snurul si il poti arunca apoi dupa ce il recuperezi de mai multe ori prin acel inel
A doua observatie, vezi ca pe mulineta, snurul se monteaza invers, adica tu mulinezi intr-un sens nefiresc: mulinezi in fata si snurul sa se stranga si nu invers cum ai tu. Asa vei avea un control in dril net superior.

Observatiile nu sunt deloc cu intentia de a te supara ci in idea de a-ti folosi
fir intins si asteptam si alte poze:)

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 23 Sep 2005, 18:52

Tavi scrie:
adrian frunza scrie:.
acum nu mai pescuiesc cu leader textil dar nici cu leader de fluorocarbon,am o alta gaselnita.
M-ai facut curios
In privinta curiozitatii tale vin si eu cu o idee: fire Stroft.-best
mai sunt si fire Rio insa alea sunt si mai scumpe...

diaid33
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de diaid33 » 24 Sep 2005, 01:55

...singura greseala a fost trecerea firului,prin ochiul acela,..incepator,primul meu bat de fly,...,in legatura cu sensul de recuperare ,asha apare in poza,din cauza ca am trecut firul prin ghidajul de sus al mulinetei,sa-l aliniez cu inelul,...sensul ii normal se recupereaza la mulinat in sens invers acelor de ceasornic,...m-am uitat shi eu la poza,mai atent,...iluzie optica,..incepator la fly,...de pescuit pescuiesc de peste 25 de ani,...
oricum de apreciat ochiul critic,...poza am numit-o simplu "pastrav",...nu avea nimik de-a face cu echipamentul,...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 24 Sep 2005, 08:38

sa fim seriosi...
cand tii lanseta in mana, mulineta trebuie sa fie "sub" lanseta. deci, o tii in dreapta si mulinezi cu stanga. dupa cum e asezat firul pe mulineta, trebuie sa mulinezi invers pt. ca firul sa se adune. cel putin eu asa vad.
alte pareri? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 25 Sep 2005, 16:17

Pe mine unul nu ca mi-a zgariat retina dar pur si simplu e o poza care provoaca rasul si nu m-am putut abtine la comentarii :)
Dar asta nu inseamna ca a fost vorba de vreo rautate .A cui e vina ca poza semana cu una din ,,URZICA" in ceea ce priveste echipamentul :twisted:
Curiozitatea ar fi ca de obicei pescuitul fly se invata de la cineva care a mai pescuit ori prima conditie e sa montezi corect lanseta.Si ca sa fiu mai direct eu nu cred ca trebuie sa fi mare pescar ca sa sti ca sarma aia de langa maner e pt naluca sau musca in fc. de lanseta si in nici-un caz nu se trece prin el firul de spining sau de musca. :!: Adica la prima vedere doar unul care nu e pescar ar putea face asa ceva din nestiinta ...dar cine stie totul e posibil :!:
Cert e ca ansamblul e caraghios rau tinand cont ca e vorba de fly la care de obicei ajungi cand aitrecut prin celelalte stiluri :idea: :!: :)
P.S.cat despre peste frumos dar insinuarea cu invidia cel putin la mine chiar nu se potriveste!!!

Scrie răspuns