interdictie la pescuit lipan 2011
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
interdictie la pescuit lipan 2011
acuma am citit pe forumul pescuitul ro ordinul de prohibitie 2011 astia pun tot felul de interdictii parca intereseaza pe cineva din moment ce nimeni nu pazeste doar se p[limba prin delta la sprituri adio peste.au rezolvato si cu lipanul ca si cu lostrita si asa rezolva si turismul rominesc .ma uitam zilele trecute pe forumuri si vedeam tot felul de invitatii in tari straine ex slovacia, polonia,slovenia, croatia ,serbia ,bosnia chiar si muntenegru te invita la pescuit chiar si la lostrita.la noi se rezolva mult mai usor ,de ce sa munceasca si sa administreze ca lumea astia .mai bine interzic pescuitul sportiv si basta.mergem ca prostii la altii pescuim le dam banii si salut .este mult mai simplu nu.dupa ce au bulversat pe toata lumea cu schimbarea regimului apelor de munte , lea luat de la silvic dupa care le-a dat inapoi si in perioada asta nu le-a mai pazit nimeni.acum au interzis lipanul.asta da administratie la multi ani domnilor
-
- veteran
Foarte buna remarca! Asta e raspunsul tipic al RNP - interzicem pescuitul. Dar de fapt e interzis pentru cei corecti, care respecta legea. Pilosii, rudele padurarilor si inginerilor, potentatii merg linistiti la pastrav si lipan! Mergi odata ca turist pe valea Buda sin Fagaras unde de vreo 10 ani e interzis. In august pe la ora 17-18 e imposibil sa nu intalnesti 1-2-3 pescari. Pe care paradoxal nimeni nu ii deranjeaza. Sau mergi pe Frumoasa inspre izvoare, zona interzisa unde iarasi sunt destui pescari f linistiti. Aia in Slovenia si Slovacia sunt mai destepti ca noi. Au privatizat, populat, pazesc si iau taxe. RNP nici de taxe nu pare a fi interesat. Incep sa cred ca trebuie privatizat cu orice risc, evident cu garantii. Si nu stiu daca e bine sa fie asociatii de pescari sau chiar patroni privati, investitori. As da bucureos un 50-70 lei pe zi pe o apa ca in Slovenia. Dar cine imi ofera asa ceva la noi?
-
- junior
aici la noi nu se inghesuie nimeni sa ia o apa sa o populeze.astia iau numai apele populate.exemplu delta dunarii dupa cum bine stii.eu sint din tulcea si stau aproape tot sezonul in delta.au luat chilia au pus 2-3 paznicisi a inceput afacerea bun public nu conteaza.taxa mare nu conteaza dar sa faca si ei ceva pentru bani care ii iau de la pescari .dar si asa este mai bine decit sat fara ciini eu m-am convins dupa ce m-am certat o vara cu ei.vorba romanului rau cu rau rau fara rau.cel putin pe zona concesionata mai prinzi si peste nu este asa o jegmaneala exact cum ai spus tu dai un ban da stii ca face
- ionut-raptor
- senior
-
- junior
-
- junior
mai frate astia chiar nu au habar sau vor sa ne aduca iarasi in epoca de piatra ?nu se uita niciodata pe internet sa vada alte tari chiar si excomuniste ce frumusete de ape au, ce bani scot din turism eu nu stiu. astia chiar asa de batuti in cap sint altii dau drumul chiar si la lostrita noi inchidem lipanul.nu stiu ce au facut alte tari ca nu e treaba mea dar astia care se ocupa de legislatie nu pot sa se documenteze putin si sa nu ne mai terorizeze pe toti cu ideile lor cretine?asa potential mare avem chiar incredibil.am niste prieteni in cipru care de cite ori vin se lauda de iti vine sa mori zic ca ei au o tara mica dar conducatori mari.noi avem o tara mare si conducatori mici.in 3-4 ani ar putea sa faca riurile de munte un paradis dar nu cred ca ii intereseaza nu au timp
Va surprinde??
Adica astia au interzis lostrita, in speranta ca se va repopula singura
si acum ultimele exmplare sunt braconate in draci sub chipul ca este prinsa in Italia sau dracu mai stie ce a imbarligat omu
Lasati ma.... mergem si dam banii la cehi, frantuzi si alte popoare capabile sa ne dea peste nas big time
Doar deh....noi suntem romani, noi suntem romani...

Adica astia au interzis lostrita, in speranta ca se va repopula singura

si acum ultimele exmplare sunt braconate in draci sub chipul ca este prinsa in Italia sau dracu mai stie ce a imbarligat omu

Lasati ma.... mergem si dam banii la cehi, frantuzi si alte popoare capabile sa ne dea peste nas big time

Doar deh....noi suntem romani, noi suntem romani...

-
- junior
-
- junior