fain clipul si faine commenturile... parerea mea ca si in subiectul asta nu exista do si dont.... ci doar ( ca in orice tine de flycast) de obtinerea unui echilibru si alegerea unei solutii optime pentru aplicatiile dorite lansetei...
ca sa exemplific : in mod cert vom alege o alta dispunere a inelelor si alte marimi , raportate la lanseta in cazul unei clase 3 de 6'6 sau 7' pe care o vom pescui sub vegetatie pe un parau de munte fata de o clasa 8 sau 9 pe care o vom folosi cu shooting headuri. plus ca mai e si vorba de stilul casterului .....daca e unul care face tractiuni si shuteaza fir si la clasa 3 sau daca e unul care prefera precizia extrema si face cateva lanseuri false inainte de a pune musca pe apa chiar daca da cu streamer la avat si vrea sa atinga un ochi exact din suvoi
sa exemplific
1 : #3 , 7 ft. 10 inele plus varf. plecarea cu stripper de 8 urmat de snake de 2 snake de 1 , snake de 1/0 si restul 2/0.
superb in actiune, usor si fin, prezentare perfecta de fiecare data.....dar nu suteaza wf3 decat daca iti bati joc de ea
2 winston vapor 7'6 #3 .....ceva mai intepat blankul inelele de fabrica...cred ca erau snakeuri de 1 spre varf..... acelasi wf3 zbura ca apucatul. in mod cert era mertiul blankului dar nu il tinea nimic
3: redington predator. cls 9 8'3 de fabrica .....toate inelele mari...enorme...tipul cred ca are 8 mm in diametru

...... da shootinuri fluierand.....dar la ce greutati arunca e posibil sa il doara la basca daca un striper ar incerca sa franeze firul sau nu

.....
app niste stripere cu forma mai...streamline care sa evite ca firul sa se agate dupa el in lanseu de forta ? recomandati ?