As vrea sa incep si eu cu pescuitul la musca, insa nu stiu ce scule sa imi iau...
Dispun de maxim 300 lei, insa as vrea sa ma incadrez in maxim 250, as putea sa-mi iau lanseta,mulineta,snur,leader sau tippet... la banii astia? ca am vazut ca sunt destul de scumpe sculele de Fly.
La mulineta am vazut ceva de la Okuma, si am si citit ca alea cica sunt cele mai bune, in banii pe care ii am..
Vreau clasa 4, ca pescuiesc la clean cu el si lanseta as vrea undeva pe la 2.40 nu mai mare, deoarece pescuiesc pe raul Timis, si are cam 25 m latime, sunt copaci chiar pe margine... si nu stiu daca cu o lanseta mai lunga m-as descurca...
Ati putea sa-mi spuneti parerea voastra despre un echipament in banii astia... daca se poate cu vreo 250 lei, maxim 300....
Intrebare:
1. Leaderul sau tippetul sunt aceeasi mancare de peste? e linia de care se leaga musca si snurul.. nu? (pot sa folosesc si fir normal de 0,16-0,14-0,12 ? sau trebuie neaparat sa scrie pe prospect leader/tippet ... ?
2. Musca se leaga de fir prin clasicul nod pescaresc (daca nare gaura carligul) ? ....si nu sunt sigur, carligele de la muste au gaura prin care bagi firul?
3. Diferenta dintre muste ude si uscate sunt - ude(sub pelicula apei) si uscate(pe pelicula) ?
Nu stiu mai nimic despre fly, asa ca va rog sa-mi raspundeti la intrebarile de mai sus, si sa ma indrumati la echipament.

Salut. si Ms