Inceput greu

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
leowb
veteran
veteran

inceput greu

Mesaj de leowb » 26 Dec 2011, 20:53

Salut,mi ai rastalmacit vorbele nici cu amnezia nu faci asa ceva.O sa vezi filmarea si gata.Asa e omu incearca sa ajute si e luat la suturi mersi baietiiiiiiiiii.Seara buna

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Dec 2011, 21:30

what ? kanci tzac pac ? :D

eee cred ca daca as fi inteles aiurea ... n-ar fi fost doar vina mea... , si doar puteai sa ma corectezi la orice etapa si pe mine si pe Hell....

in fine... , nici odata nu-i prea tirziu...

pina la flimarea aia meseriasa in care vrei sa ne arati... nushce... , mai bine ne spui mai exact ...

sa nu mai intelegem aiurea... :

ce , cum , cu ce si cit... :lol:

si porma ne dam noi cu parerea daca mai merita filmat ori ba...

ce zici ? ok ?

ps: tu esti baiat bun , saritor si amabil plus ca ai fo si elegant in sensul ca n-ai vorbit urit... , dar n-are rost sa te dai lovit si sa faci pe martirul ca nu da bine la caracter..

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 26 Dec 2011, 21:33

Leo, man, hold your horses :D
Nimeni nu te ia in suturi :wink:
Tu cu manuta ta ai scris ca dai cu SANTANA de CLASA 7 (ea oficial vine de clasa 6-7, dar adevarul este asa cum zici tu, se incarca mai bine cu un snur de clasa 7) tot snurul ( pazaea ca sunt si snururi de 25 de metri) din doo false casturi. Corect?
Asta inseamna exact ce a zis bradypus, ridici batu, dai pe spate(asta este una deja) si dai drumu in fata (adica la a dooa) si snurul se duce frumos cu zonekeru la 27 de metri.
Asta sa nu luam in considerare SITUATIA REALA:
- headul unui snur de profil WF are intre 8-10 metri, asta la cele comune (recunosc ca mai sunt unele gen Airflo 40+ care au headul mai nesimtit, dar asta este alta poveste)
- Avand in vedere procedeul de incarcare a unui bat pe care este un fir de profil WF, presupune ca partea activa sa fie afara.
- Din moment ce nu este afara toata partea activa, batul nu se incarca cum trebuie deci rezulta un cast de vreo.....10 m?
- Din moment ce maximizezi spatiul de pescuit, adica aduci musca cat mai langa mal, este clar ca partea activa se afala la picioarele tale.
De aici rezulta ca nu poti incarca batul optim pentru a lansa cei 27 de metri pretinsi de tine.

Nimeni nu te ia la suturi, dar distanta pe care tu o pretinzi ca o atingi in 2 false casturi cu SANTANA nu este reala.
Cum am zis, am Santana, am fir de 7, culmea ca am si shooting head pentru ea dar nu pot sa dau 27 de metri cu un zonker pentru stiuca

leowb
veteran
veteran

inceput greu

Mesaj de leowb » 26 Dec 2011, 21:58

Salut baieti,am spus ca a venit Cleniacul sa facem un pescuit la stiuca si a venit cu o Santana cu un Wf 7. Am pescuit cu el si am fost foarte multumit de combo in sensu ca arunc un stremer de al meu de stiuca lestat fara prea mari probleme si chiar arunc tot snuru.Asta cu 2 miscari e metaforic ca nici cu Amnesia nu se poate aducand stremerul pana la mal.Eu in momentul de fata am o lanseta de clasa 7 care e mai moale putin decat Santana cred ca din cauza ca e din 4 buc. Si pana mi am luat un wf 9 am pescuit cu un wf 7 si facand diferenta dintr e ele arunc mult mai usor fara sa mi oboseasca mana samd.As vrea si eu un 40 plus de la Air Flo dar mai greu cu comandatul ca vine greu daca mai vine.SI de ce sa vorbesc urat suntem tovarasi de suferinta,.Cosmin 81 folosea Santana la stiuca intr un timp,asta inseamna ca a fost si el multumit de ea mai mult sau mai putin.Daca am gresit cu ceva imi cer scuze si daca mai aveti ceva de zis injurati ma in topicul Nu mai pescuiti ,Ca sa nu se supere si D Shimano pe mine care ii urez snur intins.Seara buna baieti

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 26 Dec 2011, 22:02

Vad ca v-ati incins cit am fost eu la job,asa incit,pentru ca eu am adus in discutie castingul cu Santana sa lamurim unele lucruri,spuse si de Leo,macar partial:Santana #7 e a mea ,am luat-o cam la nimereala pentru stiuca, pentru ca era la promotie,la un pret mic,aveam mulineta,puteam achizitiona un fir #7,Vision,restul le aveam,deci puteam pierde niste bani daca nu imi placea fly-ul la stiuca.L-am rugat pe Leo sa iesim la un casting, pina la urma ne-am potrivit programul si am iesit pe Neajlov,unde am vazut ce poate combinatia pe care o am,mai degraba prin lanseurile lui Leo,decit prin ale mele.Scoate tot firul in lanseu,cit o fi el la Vision,pina la backing. Desi eu i-am spus lui Leo ca nu are nimic de demonstrat,prin filmari,el doreste sa va arate ca se poate sa scoata tot firul,asa ca voi incerca sa ajung din nou la el,cu tot cu lanseta,pentru a face un filmulet.Am o singura problema,programul de lucru de zilele astea,pentru ca am nevoie de macar 4 ore pt a ajunge la Leo si a mai rezolva citeva treburi pe care le mai am prin zona,avind cam 40 de km distanta intre mine si el.Deci putintica rabdare stimabililor.Il felicit pe Shimano pentru ca a achizitionat un echipament de fly ,nu stiu daca potrivit sau nu,nu ma pricep,eu vorbesc doar despre ce am avut sau am folosit,si cauta un muscar in zona ta care sa te ajute,vei progresa mai repede cu ajutorul lui. Te poti descurca si singur,dar vei gresi mai mult.Salutari tuturor.

sorinB
veteran
veteran

Re: inceput greu

Mesaj de sorinB » 26 Dec 2011, 22:24

leowb scrie:As vrea si eu un 40 plus de la Air Flo dar mai greu cu comandatul ca vine greu daca mai vine
@Leo,
cred ca prin ianuarie o sa imi comand pentru mine un Air Flo 40+, daca esti interesat mai vorbim :wink:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Dec 2011, 22:33

aaa ... pai daca faza aia cu " tzac pac si sah mat din 2 mutari " e doar asa... metaforica... restul e neintersant

io aia as fi vrut sa vad !

din partea n-are rost sa mai pierdeti timpul cu filmatu...

leowb
veteran
veteran

inceput greu

Mesaj de leowb » 26 Dec 2011, 22:36

Salut,da cum sa nu .Au multe chestii misto ,anunta ma cand vrei sa faci comanda sa vad cum stau cu banii .Trebui sa ma pregatesc ca o sa ne coste ceva baniiiiii.Au snur misto Air Flo bass and pike parca ii face reclama pe you tube.As mai rea caciula aia misto care o folosesti in mai multe feluri ,am vazut o la unii care pescuiesc dupa tarponi .Nu stiu cum sa numeste,dar vorbim .Seara buna

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 26 Dec 2011, 22:38

Eu iau de aici http://www.tacklediscounts.co.uk/c-1-fl ... shing.aspx
Vezi Air Flo 40+ sa fie asta din 2011, am inteles ca cele mai vechi au avut ceva probleme, dar s-au remediat rapid :wink:
Mai vb, numa' bine.

On topic,
shimano, si eu sunt incepator, am fost sfatuit de mai multi muscari sa iau un fir DT ptr ca ma ajuta mai mult in lanseuri... in sensul ca sa le execut corect :wink:

Jedi
veteran
veteran

Re: inceput greu

Mesaj de Jedi » 26 Dec 2011, 23:57

leowb scrie:.As mai rea caciula aia misto care o folosesti in mai multe feluri ,am vazut o la unii care pescuiesc dupa tarponi .Nu stiu cum sa numeste,
Burlanul protejeaza de soare si insecte fara a fi nevoie sa te ungi cu ceva. Sun balaclava ii spune generic si primele pentru caldura au fost scoase de brandul Buff, apoi de restul, ca alea pentru frig se produc har domnului de peste 100 de ani.

Scrie răspuns