pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Hell
- veteran

-
leowb scrie:Hell ,daca esti din Bucresti sau nu te invit la o stiuca .Ai sa vezi ca eu pescuiesc cu o lanseta care e mai moale nitel ca Santana si o mai si pescuiesc cu un Snur de 9 wf si arunca ce vreau eu .Si mustele sunt grele,de filmat nu are cine sa ma filmeze poate cand o veni Cleniacul .Asta am cu asta pescuiesc pana mi oi cumpara un SLT de 8 sau un Batson mai degraba.Buna alegere Shimano sa le folosesti cu placere
Na na na na, ai zis ca dai cu o Santana si fir de 7, eu de aia ma leg.
Joardele difera de la una la alta
Si ca sa nu fiu offtopic
@shimnano Eu dau cu un shootin head de clasa 7 cu un bat catalogat clasa 4-5
Deci nu este nimic batut in cuie, daca joarda poate, oferai ocazia sa se dovedeasca
Mai stiu pe unu care da cu jnur cu 3 clase mai mari peste clasa batului.....umbla si el pacilea
Vorba unui pescar,
Pescuitul ie VAST 
-
bradypus
- veteran

shimano scrie:bradypus scrie:fir i-ati clasa 7
si mulineta la fel !
Sa-mi iau fir clasa 7 cu lanseta clasa 5???

Din cate-am inteles eu nu e bine asa...dar daca voi votati asa, eu ma bag.
Merge o mulineta clasa 7 pe o joarda clasa 5? Sau n-are nici o treaba?
la ambele... DA !
la mulineta ... diferenta de gramaj e infima...
10 grame
iar avantajul capacitatii si diametrului mai mare care influenteaza memoria snurului si viteza de recuperare sint plusuri
plus ca mai tirziu poate iti iei si o joarda clasa 8 si se va potrivi si pe aia...
cu un snur olea mai greu vei invata mai usor sa lansezi
iti va prinde bine !
tu oricum acum la inceput nu vei scoate tot snurul afara si deci la lungimi mici lanseta care si aia la rindul ei are o plaja destul de larga il poate hutuchi bine merci
la lansete clasa 5 nu insemna fix 5 ... e o zona acolo... si snururile sint clasate dupa greutatea primilor 9,1 metri... dara odata scos mai mult ... cit are ?

-
semlecangheorghe
- veteran

Jedi scrie:semlecangheorghe scrie:Bic scrie:.
Ce intelege un muscar prin „bat ranga„??Sint similare cu fast-urile sau ex.fast-urile de la spinn-cast
Exact...de la actiune parabolica unde sint ca joarda de salcie pina la extra-fast care sint tari ca naiba spre miner (butt...sa priceapa tot romanu..

) si actiune spre virf.
Bun,atunci,....daca la jig trebuie fast si extrafast,pentru ca sa animi bine naluca,sa simti atacul fin la distanta,sau adincime mare,si sa penetrezi osul de la gura salaului sau stiucii..la fly unde se folosesc lansetele fast??In ce aplicatii??
Eu am un scierra ic3,cls8si dupa cum se indoaie as zice ca este un fel de moderat fast...merge la stiuca??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
Jedi
- veteran

fast...extrafast= un casting mai puternic, mai brutal..la distante mai mari..
-
leowb
- veteran

Da dau si cu Santana .A venit Cleniacul la mine sa facem un pescuit si avea Santana cu un snur de 7 si cu aia am aruncat ce minciuni ai vazut tu.Poate ne intalnim si vb mai multe sau chiar facem un pescuit.Si da pescuitul ie vast dar ca sa ti dai seama cat de vast ie tre sa pescuiesti mult sau foarte mult,nimic nu i batut in cuie.Shimano Bun venit printr e muscari ,si snur intins
-
bradypus
- veteran

deci cum o ramas ?
cu santana si snur de 7 dai mustele alea lestate la 27 metri din 2 miscari cum te laudai... ori ba ?

-
Jedi
- veteran

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
bradypus
- veteran

hai... daca e chiar asa meserias... din 3 mai ziceam si io... dar pe mine m-o facut curios sa vaz cum iese din
2 miscari cu santana si snur de 7

-
leowb
- veteran

Gata a inceput si bascalia,mai ducetiva la pescuit.Snur intins[/i]
-
bradypus
- veteran

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 051#334051
leowb scrie:Salut si respect,am sa pun o filmare si sunt curios ce rezultate vor fi atunci.Ca la un moment dat ma asteptam si la dastea.Si cu mulineta parerile sunt impartite si mai conteaza la ce pescuit o folosesti.Am incercat sa ajut nimic mai mult , cunosc oameni care sunt foarte dezamagiti de ea Spiningari buni.O seara buna tuturor
devine interesant !
acu daca a si promis... sigur vedem video
abia astept sa vad scos din 2 miscari tot snuru de 27 de metri
daaa cind zic tot snuru ... sper ca e la fel cum ai lasat sa se inteleaga... , adica ca in situatii de pescuit la stiuca unde des recuperezi musca pina la mal si de acolo tzac pac ... una.. doo... si juuup e deja la 27 de metri.. , da ?