Inceput greu

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 25 Dec 2011, 13:50

Si apropo de flycor. Mi-a trecut prin mana. Poate la pastrav se preteaza, la ce ape avem noi.... Dar la clean, unde ai nevoie de lanseuri lungi si cu shlapi mai cinstiti, iti zic ca dupa 13 m cu un shlap de 4 cm la capatul leaderului.......cam sughite

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Dec 2011, 13:54

Shimano,daca la spinn-cast,greutatea care duce naluca spre locul dorit se identifica cu aceasta,la fly,greutatea care duce naluca este snurul in sine.In functie de aceasta greutate lansetele se impart in clase...Eu am unul de clasa 8,care zice-se merge la stiuca ,avat..Snurul ar trebuii sa fie aceeasi clasa ,la fel si mulineta..Mai multe iti zic baietii care se stiu mai bine in domeniu..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 25 Dec 2011, 14:02

Da, asa este cum zice si Nea' Gigi. Doar ca nu ai nevoie la mulineta sa fie exact aceeasi clasa cu batul. Clasa aia de pe mulineta este data orientativ. Si cum firele difera intre ele de la producator la producator.......
Odata injectat cu virusu asta numit fly fishing......situatia se complica

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Dec 2011, 14:07

Hell,daca tot te-am prins ,spune-mi te rog si mie,ce snur mi-ai recomanda,din ce exista pe la noi,sa nu trebuiasca sa-l comand de pe afara,cls8,cu raport bun intre pret si calitate...Se pare ca la noi o sa fie unde sa dau dupa stiuca si nu vreau sa ratez ocazia..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

leowb
veteran
veteran

inceput greu

Mesaj de leowb » 25 Dec 2011, 14:45

Hell ,am spus ca pot sa arunc asemenea muste cu echipamentul respectiv la 20 de m.Dar nu as alege sa pescuiesc toata ziua cu el ,optez pt clasele 9, 10 pt stiuca mustele au intr e 10 si 15 cm si destul de lestate si mi ar fi greu sa fac asta toata ziua .La inceput am pescuit cu clasa 7 pana mi am luat 9 si din 2 miscari dau tot snurul si nu mai ma deranjeaza vantul sau sa ma doara mana ca inainte .Succes Shimano in alegerea echipamentului, dupa cum vezi parerile sunt impartite paralel cu locurile de pescuit .Eu sunt de parere ca un prieten sau cineva care e mai aproape de tine sa iti arate Live cam ce ti ar trebui.Sarbatori fericite tuturor

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 25 Dec 2011, 15:08

Mersi, doar ca nu am nici un prieten muscar. Toti sunt spinneri convinsi, cum a fost si eu pana acum...doar ca ma mananca curu sa trec la fly :wink:

Tavi
veteran
veteran

Re: inceput greu

Mesaj de Tavi » 25 Dec 2011, 15:12

leowb scrie:Hell .La inceput am pescuit cu clasa 7 pana mi am luat 9 si din 2 miscari dau tot snurul si nu mai ma deranjeaza vantul sau sa ma doara mana ca inainte .
Ce lungime are "tot snurul"?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

leowb
veteran
veteran

inceput greu

Mesaj de leowb » 25 Dec 2011, 15:23

Shimano ,daca nu ai muscari in zona roaga muscarii sa vina la tine sa faceti o partida pe apele tale .Snurul are cam 27 de metri.Sa treaca sarbatorile sa vad cum se prezinta pusculita si poate vin chiar eu ,imi place sa descopar locuri noi.Si da mai multe detalii despre ce ape ai in zona ca asa stabilesti echipamentul.toate bune

vgb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vgb » 25 Dec 2011, 15:42

@shimano: ai primit un sfat important de la baietii care ti-au raspuns - inainte sa te apuci de cumparaturi ar fi cel mai bine sa vezi cu ce se mananca fly-ul.

in ordine, asta ar insemna: sa iesi cu cineva care deja pescuieste asa; sa vezi filmulete cu pescuit la fly (pe iutub sunt o gramada cu instructiuni, de la alegerea echipamentului pana la casting, legat de muste, facut shooting head-uri, etc); sa parcurgi site-uri de fly (recomand sexyloops.com; Paul Arden e unul dintre cei mai buni instructori de casting).

in fly e mai greu sa arzi etapele, dar satisfactia e mult mai mare dupa fiecare treapta.

apropo, pe flytying.ro sunt niste topicuri super din anii trecuti; filmoteca de aur 2008-2010. :lol: :lol: :lol:

spor!

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 25 Dec 2011, 15:59

Dai cu shooting head sau fir Wf normal? Intreb pt ca nu te vad sa dau 27 de metri din doo maini cu clasa 7 si mai ales cu zonkere de stiuca.

Scrie răspuns