hobby nou - musca universala

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

clptl
junior
junior

hobby nou - musca universala

Mesaj de clptl » 08 Aug 2009, 07:26

salut prieteni.

De ceva timp m-am gandit eu asa ca nu am treaba pe acasa si sa ma apuc de fly fishing. Ca sa imi fac damblaua si sa nu imi para rau am luat un kit de fly, lanseta clasa 4-5 si fir WF 5 pe o mulineta de 50 lei pluus cateva muste chinezesti.

In apropierea casei am un rau (Olanesti, VL) si pe acolo as dori sa ma duc.

Am vazut filmulete de casting, am exersat prin curte :) si peste vre ora ma duc pe rau.

Avand in vedere ca nu stiu ce pesti sant pe acolo (bine... nu cred ca sant pesti dar asta e alta discutie) recomandati-mi va rog o musca "universala" ca sa zic asa, o musca la care am sanse mai mari sa prind ceva (am 9 diferite dar parca nu imi vine sa le incerc pe toate.. sau asa trebuie?)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... bridge.jpg

in poza locatia pe care am ales-o, inaiinte de cascada, unde apa nu mai este asa agitata. este ok?

ps: daca e cineva de prin bucuresti care e interesat de un casting pe iarba... :)

va multumesc anticipat pt sfaturi

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Aug 2009, 17:58

Nu exista musca universala. Dupa cum arata poate o fi ceva clean pe raul asta. Vezi care musca e mai nearga dintre cele 9. Apoi da si cu celelate. Chiar daca nu prinzi, macar inveti sa schimbi musca! :lol:

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 09 Aug 2009, 18:54

:lol: clptl.Te salut.Mihai are MULTA dreptate.trebuie sa m-ai discuti cu cineva care m-ai stie cite ceva despre pescuitul la MUSCA ok.Nu as vrea sa fiu rautacios dar la inceput TOTI vrem sa : sa fie ieftin ,sa putem pescui la toate tipurile de peste ,....si daca se poate sa batem si nevasta cu el .E la pescuitul la musca este putin altfel ca la pescuitul la MAMALIGA ,sau la RIMA ok
Din start este mai scump,pentru ca tot ansamblul este mai FINUT,adica mulinete ,Snur,bat etc pina la Muste care daca vrei sa m-ai si prinzi cu ele ar trebui sa nu fie IEFTINE adica de CHINA ok. 8) Ieftine cumperi ieftine AI.La pescuitul la musca este benzina m-ai scumpa decit diferenta de pret al unei muste de calitate ,incepind de la calitatea cirligului pe care se fac mustele si urmeaza restul materialelor,ca sa reziste si sa-si faca treaba ,ok .Zona unde ai casa este SUPER dar la voi in VL predomina PRETUL ok ,.NU o lua ca critica ok .Pe curind
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Aug 2009, 19:36

Imposibil sa nu fie pastrav si clean pe Olanesti. Totusi, mai e un rau pe acolo numit Bistrita (sper ca nu ma insel) si ala avea ceva pastrav prin 1990.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 10 Aug 2009, 07:07

Exista o musca universala . Ea se numeste Adams . Variantele de culori in functie de ce misuna pe acolo dar se prea poate sa fie sau spre maro sau spre crem. Marimea carligului sa zicem 12. Multumit? La primul clean prin cu un adams crem legat pe 12 sa te gandesti la mine.
the angler is catching xxx, not by the lure

clptl
junior
junior

Mesaj de clptl » 12 Aug 2009, 10:01

multumesc pentru sfaturi... n-am prins nimic desi am stat juma1 de zi... am schimbat toate cele 9 muste pe care le aveam, intr-un final le-am pierdut.. fie s-au aagatat de pietre, vegetatie sau de singurul cablu care traversa raul. am avut un singur atac la o musca maro, am vazut cum a agatat putin musca si a fugit :(:(

macar am exersat la casting, desi spre final firul meu pocnea (gen bici...) si nu cred ca e ok..

de asemenea am pierdut muuuult timp cu legarea mustelor, trebuie sa mai exersez la capitolul asta.

a, si inca 2 intrebari.. 1 cum se numeste ultima parte a firului (cea de care se leaga musca) ? l-am rupt si sa stiu ce sa cer la magazin si 2, mustele trebuie sa pluteasca sau sa se scufunde? ale mele erau ca niste pisici plouate numai a muste nu mai aratatu..

va multumesc,

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 12 Aug 2009, 10:05

sir.JONES scrie:Exista o musca universala . Ea se numeste Adams .
Adams nu e o musca universala !
Adams e o musca specifica pentru pastrav,... e drept ca ea e e eficienta in foarte multe cazuri si pe un areal intins la noi in tara, asa cum e adevarat ca ea poate fi eficienta si la clean in anumite situatii...
Dar universala nu e !
sau daca nu e asa,...la fel de "universale" ar putea fi si Mark Brown, Royal Coachman sau Red Tag ... si inca altele :)
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 12 Aug 2009, 11:22

miky stie :lol: . Are perfecta dreptate. Adams nu e o musca universala.
Eu unul nu as strica un adams reusit pe clean,musca adams a fost creata pentru Pastrav in nici un caz pentru clean care sare si la o ata daca pluteste. :lol: . Sper sa nu se supere pescarii de clean pe mine. Dar trebuie sa recunoastem ca nu trebuie sa fii vriu-n pescar ca sa prinzi clean la musca. :twisted:

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 12 Aug 2009, 11:30

Poate ca sir JONES se referea la faptul ca musca adams (universala) adica prinde tot , aici are perfecta dreptate. O musca care prinde Pastrav poate prinde si Clean si Lipan (daca e facuta pe un carlig mai mic) si Albitura ;Rosioara etc.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 12 Aug 2009, 12:12

Pescuitul la clean e favoritul meu mai mult din ratiuni obiective decat altele. Sunt cam departe orice rau decent care are pastrav si deci m-am adaptat mediului.

Capatul de care le leaga musca e leaderul (partea de mono). (sau capatul extrem a liderului ii spune tippetul).
Mai pocneste la casting (cand arunci cu putere mare). Sincer am vazut chestia asta si la pescari de 10 ani experienta pe apa. Totul e sa nu fie prea des. Se mai intampla cand bate vantul aiurea si snurul o ia in alte directii ca efectiv sa tragi cu biciul fara sa vrei.

Daca ar fi sa aleg o singura musca cu care m-as duce pe o insula pustie e clar ca ar fi un adams.
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns