hobby nou - musca universala

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 12 Aug 2009, 12:18

Astea cu mustele care trebuie sa pluteasca sa nu e chiar faina.
Spre lectura arhiva de flytying.ro
Sumar muste se impart in ude - wet , dry - uscate , nimfe- nymph, streamere. Undele modele se cu ar fi adams pot fi legate si ca uscate si ca ude in functie de grosimea tijei carligului care era folosit . O tija groasa si guler rar fac ca musca sa fie uda (wet), o tija subtire si un guler bogat fac ca musca sa fie uscata. Sincer mi se par mai greu de legat mustele dry decat cele wet.
the angler is catching xxx, not by the lure

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 12 Aug 2009, 13:09

un mini minimini streamer din spectradubbing pe #12 .. rosioare, bibi, cleni,avat, si draq mai stie ce am prin cu el, insa termenul "universal" e exagerare ...

clptl
junior
junior

Mesaj de clptl » 16 Aug 2009, 17:51

multumesc mult pentru raspunsuri.. pe 5-6 septembrie ma duc iar la pescuit, revin cu poze (macar locul acolo e superb) si cu alte intrebari :)

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 19 Aug 2009, 19:50

:lol: CLPTISi Sir Jeons ,si pastravaru cred ca au dreptate .Sunt de parere ca intrebarea a avut ceva nedumeriri .Cred ca ai vrut sa spui ca te refereai la universal la ceva care nu ar trebui sa lipseasca din sirul tau indiferent la ce dai,Clean Pastrav ,etc ,ce m-ai sare dupa musca artificiala .Te mai inseli in functie de cine face musca ,ca este m-ai groasa ,m-ai deschisa ,s-au .....pe cirlig ,s-au ....cred ca ai inteles ,si atuncea cind explici se poate intelege altceva ok .Culoarea mai difera si pentru ca dai si pe sub pomii ,s-au intrun cimp m-ai deschis ok. :D
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 19 Aug 2009, 21:09

sa lipseasca de pe "sirul" lui??

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 20 Aug 2009, 22:21

cred ca a vrut sa zica "penarul"

clptl
junior
junior

Mesaj de clptl » 02 Sep 2009, 18:04

sambata ma duc pe rau, si vad ca nu am muste, nu am tippet, nu am ulei pt muste si ce mi-o mai trebui. exista vreun magazin prin bucuresti unde sa gasesc cat mai multe din astea? de ce interb.. m-am dus la magazinul gipo si arrow, am intrebat si cei de-acolo ao dat din umeri.. nu cred ca am suficient timp pana vineri seara sa iau de la un magazin online. multumesc

ps: nu prea ma descurc cu nodurile si am vazut pe net un "tool" care ajuta.. exista si pe la noi? a vazut cineva?

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 02 Sep 2009, 19:21

Au la flytying.ro doua modele de clipuri care au si acea ustensila care te ajuta la legat

clptl
junior
junior

Mesaj de clptl » 02 Sep 2009, 19:53

da, am comandat de pe flytying.ro urmatoarele (sant mari sanse sa nu gasesc deloc d-astea) sper sa vina vineri:

Ulei CDC Hends - Ulei CDC Hends
Clip Devaux - Clip Devaux, negru

o sa ma duc maine pe la magazinele de pescuit sa iau niste muste leader si tippet..

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 13 Sep 2009, 18:06

CLPTI , :lol: cred ca NUMAI vrei sa prinzi la musca nu sa si prinzi ,deoarece si mustele sunt pe perioade ,marime de cirlig,culori,ude uscate ,semiinecate etc si uite asa pot continua . 8) Ti-as recomanda pentru inceput un prieten cu care sa m-ai iesi si totodata sa m-ai afli cite ceva de la el . :?
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

Scrie răspuns