GEOLOGIC SET FLY

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

loveplus_go
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de loveplus_go » 04 Dec 2009, 18:18

_Sanya scrie:cauta aici http://fishing.teggin.com/2008/05/decat ... -rods.html

poate batul merge dar mulineta probabil e unu plastic 8)
genul acesta de informatie cautam. multumesc!

razvi
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de razvi » 04 Dec 2009, 18:40

@ XquiZZiT

Eu doar ii dadeam omului un sfat amice. Simple informatii la ceea ce dorea sa-i fie lamurit. Toti la randul nostru ne-am informat din varii sfere ... articole/pescari/carti/etc. .. Ti s-a parut cumva din ce i-am scris lui love, ca mi-as fi atribuit ca ARTICOL PERSONAL? Chiar nu am avut aceasta intentie.. :)
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Re: ,

Mesaj de XquiZZiT » 05 Dec 2009, 00:08

razvi scrie:@ parintele

Prietene, eu ii spuneam detaliat cam ce ar merge pe ce vrea el ... Apoi i-am sugerat ce ar putea folosii, umpic mai in substrat. Cu timpul sigur se va prinde ce e cel mai potrivit la timpul potrivit, cum spui si tu.. Multa rabdare si perseverenta loverplus_go si totul va fi OK :)

MUSTE CIUFULITE 8)

Pai de aici cam asa s-a vazut. Puteai sa faci trimitere la articolul respectiv dand linkul pur si simplu.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 05 Dec 2009, 14:40

ho ma nu va mai agitati atata ca nu e cazul...parca aici nu eram ca sa aratam cat de destepti suntem ci ca sa ajutam pe altii, nu?
Eu am vrut doar sa fac niste precizari nu sa contrazic ce a spus razvi...

PS: eu nu as lua asemenea petarde de combo-uri..pentru simplul fapt ca la misca, spre deosebire de spin unde poti arunca pana la urma cu orice echipament la inceput (si daca nu ma credeti va arat eu poze cu copii de 7 ani care pescuiec stiuci de 1.5-2kile cu scule cate nu fac in piata 40-50 de ron :D) , la musca varga si firul CONTEAZA....mult...
mai ales cand nu stii sa lansezi , un echipament prost care pune piedici in loc sa ajute,nu face decat sa faca procesul de invatare mult mai greu...si chiar in conditii bune nu e chiar simplu sa lansezi decent...

asadar eu chiar nu recomand combourile astea in tipla de zici ca sunt vandute in metro...niste gunoaie.

Se gaseste pe bursa chiar acum spre exemplu un bat cormoran flycor MR clasa 4-5 de 8 picioare...care e foarte ok penru inceput si costa cam 1 mil.
o mulineta de grafit e cateva sute de mii si pt ce prinde un incepator e arhisuficienta...
un fir de clasa 4 sau 5 folosit dar in stare buna este tot cam asa, cateva sute de mii...Un vision attack spre exemplu sau alte fire entry level, care sunt OK, se pot gasi cu 70-80 de ron..noi nu second...

deci cu vreo 200-250 de ron se poate lua un echipament chiar ok , cu care se paote invata si pescui...

E o afacere mult mai buna si e cam minimum de bani ca sa nu iei ceva prost si pe care il arunci la gunoi dupa, mai mult care in loc sa te ajute iti strica tot cheful de a invata...

deci, NU comboului aluia sau altora de genul asta...un combo la 100 euro e probabil altceva, parca erau unele de la cortland samd...dar nu pocnitorile astea ;)

loveplus_go
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de loveplus_go » 05 Dec 2009, 15:14

parintele

un raspuns pertinent si foarte bine argumentat de care voi tine cont in alegerea echipamentului. multumesc!

fire zbuciumate tuturor!

loveplus_go
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de loveplus_go » 07 Dec 2009, 10:28

deoarece setul din titlu nu este disponibil la vanzare si in urma sfaturilor primite am hotarat sa achizitionez Cormoran FLYCOR-MR 8’/2.44m clasa 4-5 , mulineta Okuma SLV clasa 4-5 , snur FlyCOR WF 5 F. multumesc inca odata pt sfaturi.

fire zbuciumate tuturor!

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 07 Dec 2009, 18:36

In loc de snur flycor...,mai bine cortland 333.Il gasesti pe flytying.ro la 80 de lei.E mai bine sa incepi cu un fir bun

loveplus_go
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de loveplus_go » 07 Dec 2009, 19:30

Bic

intre timp am mai primit sfatul acesta si tind sa ma conformez. o recomandare pt backing si leader conic mi-ar fi de mare ajutor.

fire zbuciumate tuturor!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 08 Dec 2009, 07:22

Conicul e cam la fel la toti adica ca slab dupa parerea mea. Liderul facut din bucati desi pare ciudat e rezistent decat conicul . Oricum tippetul conteaza . Eu folosesc lider conic Devaux (nu are rezistenta grozava dar pe mine ma interesa mai mult sectiunea de butt (adica aia groasa care la lidere din bucati iese ca dracu).

Backing oridecare si Micro Cortland backing (e subtire dar rola e numai de 50 de yarzi parca si am si backing Suffix (este pe xxx) asta rola este de 90 de yarzi.

La nevoie in loc de backing se poate folosi si un mono gros mai uzat.
the angler is catching xxx, not by the lure

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 08 Dec 2009, 09:14

Eu cand m-am apucat mi-am facut leaderele....si a mers foarte bine..acum am si vreo 2-3 conice, dar tot facute folosesc. nu e cazul sa te agiti, ia si tu unul de care gasesti mai ieftin, faci o bucla simpla de care legi tippetulca sa tu tot innozi si tai din el cu fiecare bucata de tippet schimbata si aia e.
Backing? ce-i aia? orice sfoara subtire si rezistenta e ok, poti pune un textil mai gros dar e scump, poti cumpara orice backing care e mai ieftin..NU CONTEAZA decat cand ai drill cu tot firul scos, ceea ce se intampla doar la clenii mari in cazul speciei la care pescuiesti tu, doar pe raurile mari...
Eu zic sa nu te strezezi, pui ce ai sa fie acolo inca 20 de metri de ceva, daca ajungi sa pierzi un poeste din cauza bakingului te apuci sa mai schimbi ..asta se va intampla tarziu cred eu ;)

Scrie răspuns