flytying lacquer - thinner

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

flytying lacquer - thinner

Mesaj de muscarul » 12 Feb 2005, 17:32

Salut
am primit de curand o sticluta de flytying lacquer produs de HENDS. Problema e ca in magazinul Avat din Cluj, care are marfa energofish, nu gasesc diluantul pt acest tip de lac, si find prea vascos nu il pot folosi...
Pe sticluta scrie ca diluantul (thinner) este toluen. Aveti idee unde gasesc aasa ceva? sau pot folosi oare ceva echivalent?
multam
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 12 Feb 2005, 18:35

toluen folosesc si navomodelistii, aeromodelistii...incearca ceva de gen
e folosit in realizarea machetelor de gen
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Codrut
junior
junior

Mesaj de Codrut » 13 Feb 2005, 00:45

Acelasi lac il folosesc si eu. Cand a inceput sa se ingroase n-am stat sa caut toluen si gasind in casa o sticla de white spirit l-am rezolvat presto. Nu au fost probleme. Cand se termina voi incerca cu nitrolac. Nu de alta dar am o cutie intreaga si nu am la ce s-o folosesc.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 13 Feb 2005, 09:24

oare nu merge cu dizolvanmt pt lac de unghii? acetona parca este ala, nu?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 13 Feb 2005, 10:08

Ma indoiesc sa mearga cu dizolvant pentru lac de unghii.

Pe ce ma bazez ? (scuze daca nu are nici o legatura cu pescuitul) Pe experienta avuta cu un fluid corector (set : CORRECTION FLUID + THINNER) . Este vorba de fuluidul acela alb cu care se fac corecturi pe textele dactilografiate. Urmare unui accident (fluid corector ajuns pe pantalonul unui coleg) s-a consumat dizolvantul pentru curatare. Cind fluidul s-a ingrosat, in lipsa de dizolvant thinner (original) am incercat cu dizolvant pentru lac de unghii. Nu se amesteca ...

Acum, ce sa zic, parca ti-as recomanda dizovantul (thinner) din setul corector, insa e doar o idee care cred ca (in lipsa de alceva) merita incercata.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Feb 2005, 10:11

Eu am subtiat lacul celor de la Energofish cu benzen si a mers OK. Am pus cam 1.5 ml benzen la o sticluta de lac.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 13 Feb 2005, 10:11

ideea e ca nu am vreme sa umblu la navomodelisti dupa toluen, de aia ma gandeam, si mi-a recomandat cineva...
Oricum, e un lac, miroase ca un lac, o sa incerc in ultima instanta cu diluiant pt lac de mobila. poate merge...:D

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 13 Feb 2005, 10:12

MihaiV scrie:Eu am subtiat lacul celor de la Energofish cu benzen si a mers OK. Am pus cam 1.5 ml benzen la o sticluta de lac.
unde gasesc benzen?

Codrut
junior
junior

Mesaj de Codrut » 13 Feb 2005, 13:16

Parerea mea este ca merge si cu acetona.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 13 Feb 2005, 13:33

tocmai am incercat cu acetona - nu merge, nu are nici un efect...

Scrie răspuns