flytying-ajutor de inceput-sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Oct 2011, 13:55

buldo :? ...flyesfishing ... din astea :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 05 Oct 2011, 13:56

nu buldo,nu...

ceva genu' la un streamer.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Oct 2011, 13:58

poi si pe ala tre sa il arunci cumva.

Iar la streamere...merge, si intra si mai maricel ...mai ales ca s-a cam terminat cu gandacii samd.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 05 Oct 2011, 15:09

nu-l arunc. :D il pun pe o bucata de lemn si il las pe apa. :wink:
zona unde vreau sa-i casapesc e plina de vegetatie la mal , copaci in apa , salcii si alte nimicuri... :lol: deci nu pot arunca nici vobler , nici oscilanta , nimic... :(

deci ce-mi poti recomanda in astfel de situatii? precizez ca exista un pic de curent in zona respectiva.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Oct 2011, 15:41

stai olea :lol: cum adica? il trimiti cu pluta? :lol:

recomandarea e logic, scule de fly cu streamere cu antibradis... mama si tata lor.... si sa dai din apa....din larg spre mal....
Avantajul suprem la fly in conditii din astea e ca teoretic si aproape si practic naluca nu are greutate iar adancimea evolutiei o setezi din fir si doar in conditii speciale din lestajul nalucii....

plus ca la agatatura mare....trebe multe muste... ca multe vor impodobi copacii :D...si nu vad cum ar putea sa te ajute niste scule de spin in conditiile alea....

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Oct 2011, 15:53

eventual...dar o dam deja in lurebuildingul de boblere... sa cauti ceva cu care sa lestezi un streamer sa il poti arunca unde vrei tu cu spinul , dar in acelasi timp sa ii setezi si flotabilitatea ...
na e greu de zis fara sa vezi locul ...iegzagt...
dar Asa ceva cu antibradis ... :D ....merge pe unde vrei tu

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 05 Oct 2011, 15:53

ai inteles bine , il trimit cu pluta, serios! asa fac si cu voblerele cand nu le pot arunca. le pun pe o bucata de lemn/polistiren/dop/etc si le dau drumul la vale... :D nu rade ca altfel n-am cum , doar sa umblu cu drujba in carca. :lol:
echipament de fly...hmmm, am mai avut tentative . nu stiu cat de mult m-ar ajuta in zona unde vreau sa-i scarpin eu.
pe maluri sunt tufe, rachita, salcii, copaci iar in unele zone se intanlesc deasupra apei la o distanta destul de mica , deci nu pot arunca in niciun fel. intelegi de ce le trimit cu pluta?

hai ca daca tot am inceput, trebuie sa termin. :lol: am avut o musca, nu stiu cum dracu' ii zicea. am legat un inaintas de fluo , de vreo 1,5m si o lansam cum am explicat. cand vroiam sa cada , stopam firul si incepea distractia.. :D era de vreo 3cm lungime si imita un pestisor cred, era foarte misto. ei bine , s-a dus... :( am luat altele si degeaba , n-am mai prins...decat foarte mici. asta de care zic eu , statea in curent foarte bine , o lua clenoiul cand se apropia de fund.

am intrebat aici deoarece stiu ca voi folositi ciudatenii din astea si imi putteti spune exact ce-mi trebuie in momente mai grele...
ma uit acum sa vad daca mai am poze cu musca respectiva .

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 05 Oct 2011, 15:58

MuskMd scrie: dar Asa ceva cu antibradis ... :D ....merge pe unde vrei tu
uau.nu-mi dau seama ce dimensiune are dar mi-ar placea asa ceva , in jur de vreo 3-4cm.
nu stiu din ce material e , dar m-as incumeta sa incerc una . :D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Oct 2011, 16:06

3-4 cm nu e f bun....
ca idee.... pana acum ...nu mi-a pus botul decat bibanul si pastravul pe streamer mai mic de 5 cm ....

la modelul ala poti folosi asa numitele rabbit strips ( fasii de blana vopsita) , marabou sau chiar diverse sintetice gen streamer hair ....

si daca poti sa o bagi acolo cu bucatica de lemn ..... echipamentul de fly garantat poate sa faca acelasi lucru cu fir floating si musca nelestata ;)

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 05 Oct 2011, 16:48

MuskMd scrie:3-4 cm nu e f bun....
ca idee.... pana acum ...nu mi-a pus botul decat bibanul si pastravul pe streamer mai mic de 5 cm ....
musca pe care am pierdut-o aveam ~3cm. crede-ma ca era ca o don'soara nud in fata cleanului. cu marimi mai mari nu am incercat pentru ca nu am avut si pentru ca marimea aia era prinzatoare.

MuskMd scrie:la modelul ala poti folosi asa numitele rabbit strips ( fasii de blana vopsita) , marabou sau chiar diverse sintetice gen streamer hair ....
aici mai am de invatat ce-i una , ce-i alta. segmentul fly imi este strain deocamdata. :oops:
MuskMd scrie:si daca poti sa o bagi acolo cu bucatica de lemn ..... echipamentul de fly garantat poate sa faca acelasi lucru cu fir floating si musca nelestata ;)
pai ideea e ca daca merge cu am facut eu , n-as avea de ce sa investesc si in fly. in momentul de fata am multe prioritati in defavoarea fly-ului...
pana la primavara sper sa'mi fac si un echipament complet pentru muste. deocamdata mai am de bagat la spinn. :oops: plus altele care n-au treaba cu pescuitul.
probabil esti si tu insurat si stii ce inseamna un hobby in fata nevestei... :evil:
oricum , cert este ca o sa vreau si fly.

Scrie răspuns