flytying-ajutor de inceput-sfaturi pentru incepatori
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori
nu-l arunc.
il pun pe o bucata de lemn si il las pe apa.
zona unde vreau sa-i casapesc e plina de vegetatie la mal , copaci in apa , salcii si alte nimicuri...
deci nu pot arunca nici vobler , nici oscilanta , nimic...
deci ce-mi poti recomanda in astfel de situatii? precizez ca exista un pic de curent in zona respectiva.
zona unde vreau sa-i casapesc e plina de vegetatie la mal , copaci in apa , salcii si alte nimicuri...
deci ce-mi poti recomanda in astfel de situatii? precizez ca exista un pic de curent in zona respectiva.
stai olea
cum adica? il trimiti cu pluta?
recomandarea e logic, scule de fly cu streamere cu antibradis... mama si tata lor.... si sa dai din apa....din larg spre mal....
Avantajul suprem la fly in conditii din astea e ca teoretic si aproape si practic naluca nu are greutate iar adancimea evolutiei o setezi din fir si doar in conditii speciale din lestajul nalucii....
plus ca la agatatura mare....trebe multe muste... ca multe vor impodobi copacii
...si nu vad cum ar putea sa te ajute niste scule de spin in conditiile alea....
recomandarea e logic, scule de fly cu streamere cu antibradis... mama si tata lor.... si sa dai din apa....din larg spre mal....
Avantajul suprem la fly in conditii din astea e ca teoretic si aproape si practic naluca nu are greutate iar adancimea evolutiei o setezi din fir si doar in conditii speciale din lestajul nalucii....
plus ca la agatatura mare....trebe multe muste... ca multe vor impodobi copacii
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
eventual...dar o dam deja in lurebuildingul de boblere... sa cauti ceva cu care sa lestezi un streamer sa il poti arunca unde vrei tu cu spinul , dar in acelasi timp sa ii setezi si flotabilitatea ...
na e greu de zis fara sa vezi locul ...iegzagt...
dar Asa ceva cu antibradis ...
....merge pe unde vrei tu
na e greu de zis fara sa vezi locul ...iegzagt...
dar Asa ceva cu antibradis ...
ai inteles bine , il trimit cu pluta, serios! asa fac si cu voblerele cand nu le pot arunca. le pun pe o bucata de lemn/polistiren/dop/etc si le dau drumul la vale...
nu rade ca altfel n-am cum , doar sa umblu cu drujba in carca.
echipament de fly...hmmm, am mai avut tentative . nu stiu cat de mult m-ar ajuta in zona unde vreau sa-i scarpin eu.
pe maluri sunt tufe, rachita, salcii, copaci iar in unele zone se intanlesc deasupra apei la o distanta destul de mica , deci nu pot arunca in niciun fel. intelegi de ce le trimit cu pluta?
hai ca daca tot am inceput, trebuie sa termin.
am avut o musca, nu stiu cum dracu' ii zicea. am legat un inaintas de fluo , de vreo 1,5m si o lansam cum am explicat. cand vroiam sa cada , stopam firul si incepea distractia..
era de vreo 3cm lungime si imita un pestisor cred, era foarte misto. ei bine , s-a dus...
am luat altele si degeaba , n-am mai prins...decat foarte mici. asta de care zic eu , statea in curent foarte bine , o lua clenoiul cand se apropia de fund.
am intrebat aici deoarece stiu ca voi folositi ciudatenii din astea si imi putteti spune exact ce-mi trebuie in momente mai grele...
ma uit acum sa vad daca mai am poze cu musca respectiva .
echipament de fly...hmmm, am mai avut tentative . nu stiu cat de mult m-ar ajuta in zona unde vreau sa-i scarpin eu.
pe maluri sunt tufe, rachita, salcii, copaci iar in unele zone se intanlesc deasupra apei la o distanta destul de mica , deci nu pot arunca in niciun fel. intelegi de ce le trimit cu pluta?
hai ca daca tot am inceput, trebuie sa termin.
am intrebat aici deoarece stiu ca voi folositi ciudatenii din astea si imi putteti spune exact ce-mi trebuie in momente mai grele...
ma uit acum sa vad daca mai am poze cu musca respectiva .
3-4 cm nu e f bun....
ca idee.... pana acum ...nu mi-a pus botul decat bibanul si pastravul pe streamer mai mic de 5 cm ....
la modelul ala poti folosi asa numitele rabbit strips ( fasii de blana vopsita) , marabou sau chiar diverse sintetice gen streamer hair ....
si daca poti sa o bagi acolo cu bucatica de lemn ..... echipamentul de fly garantat poate sa faca acelasi lucru cu fir floating si musca nelestata
ca idee.... pana acum ...nu mi-a pus botul decat bibanul si pastravul pe streamer mai mic de 5 cm ....
la modelul ala poti folosi asa numitele rabbit strips ( fasii de blana vopsita) , marabou sau chiar diverse sintetice gen streamer hair ....
si daca poti sa o bagi acolo cu bucatica de lemn ..... echipamentul de fly garantat poate sa faca acelasi lucru cu fir floating si musca nelestata
musca pe care am pierdut-o aveam ~3cm. crede-ma ca era ca o don'soara nud in fata cleanului. cu marimi mai mari nu am incercat pentru ca nu am avut si pentru ca marimea aia era prinzatoare.MuskMd scrie:3-4 cm nu e f bun....
aici mai am de invatat ce-i una , ce-i alta. segmentul fly imi este strain deocamdata.MuskMd scrie:la modelul ala poti folosi asa numitele rabbit strips ( fasii de blana vopsita) , marabou sau chiar diverse sintetice gen streamer hair ....
pai ideea e ca daca merge cu am facut eu , n-as avea de ce sa investesc si in fly. in momentul de fata am multe prioritati in defavoarea fly-ului...MuskMd scrie:si daca poti sa o bagi acolo cu bucatica de lemn ..... echipamentul de fly garantat poate sa faca acelasi lucru cu fir floating si musca nelestata
pana la primavara sper sa'mi fac si un echipament complet pentru muste. deocamdata mai am de bagat la spinn.
probabil esti si tu insurat si stii ce inseamna un hobby in fata nevestei...
oricum , cert este ca o sa vreau si fly.