flyfishing la ciortani

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 02 Mar 2005, 16:35

Nu conteaza despre ce balta e vorba, principiul e acelasi daca se ridica la suprafata sa culeaga bucatele de paine. Daca nu, va trebui sa folosesti muste ude sau nimfe (de ex., imitatii de rame sau de viermi) lestate greu sa ajunga in apropierea fundului. Le recuperezi incet, cu intermitenta si urmaresti permanent snurul pentru a sesiza eventualele trasaturi (cele imperceptibile).

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Mar 2005, 16:36

am prins ideea
ce poti folosi cu rezultate mai bune..... mai ales primavara ?

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 02 Mar 2005, 16:56

Imitatii de rame ... Imi pare rau ca n-am apucat sa-ti arat atunci la pub despre ce e vorba dar cred ca poate sa-ti arate Eugen :wink:
Oricum, daca e vb de crescatorie, cel putin teoretic va fi mult mai usor sa prinzi crap la "musca" decat in lacuri si balti naturale, mai ales daca e si mult peste iar bazinele-s mici si cu apa nu prea adanca (<1,5 m)...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Mar 2005, 19:16

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 02 Mar 2005, 20:08

si prinzi si cu bila? fara ai incercat sa vezi cum merge?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Mar 2005, 20:20

poza e ce-am gasit pe net la repezeala mai aproape de modelul pe care in leaga fff. astea pe net toate sunt mai de "expozitie" asa.

al lui nu avea bead si nici corp din ala elaborat din bilutze de plastic.
doar chenille de la un cap la altul.

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 03 Mar 2005, 07:09

Cel mai simplu procedeu e : momeshti cu paine la suprafatza shi nu stai la vedere(pe cat posibil). Bucatzile de paine sa le arunci in asha fel incat vantul sa le duca la bradish, unde sa ramana pana la venirea crapilor. Crapii cand vin le vor termina rapid shi cu ploscaieli zgomotoase. Pe cand sunt la sfarshit de "masa" arunci bucata de burete cu surpriza (sau coaja de paine...sta 1 lansare) in fazta crapceanului vizat in asha fel incat curentul sau vatul sa ii aduca momeala deasupra. Bingo...urmeaza distractzia.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaibala ... /my_photos

Crap de 4-5 kg la bota clasa 4 e deliciu.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaibala ... pg&.src=ph

Am uitat sa precizez fir plutitor shi inaintash lung. Daca ii arunci la gura il sperii. Dupa fiecare crap se reia procedura de la zero daca se poate in alt loc pt ca baietzii se sperie..
Fir intins!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Mar 2005, 07:54

[quote="eugen"]al lui nu avea bead si nici corp din ala elaborat din bilutze de plastic.
doar chenille de la un cap la altul.[/quote]

Nu sunt bilute. E body glass (unii producatori ii zic larva lace). Se gaseste la Energofish.

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 03 Mar 2005, 08:30

In parc e cam greu de lansat, s-ar putea sa ajungi sa dai cu momeala vie, biciclisti, tineri indragostiti sau alergatori. Nu stiu daca sunt legale aceste momeli. Anul trecut stiu ca era pescuitul interzis desi prin primavara am vazut cativa inarmati cu oscilante si twister-e (destul de dezamagiti) excitati probabil in urma articolului din ALP. Nu imi aduc exact aminte dar parca am vazut intr-unul din ultimele numere din ALP o taxa (nu mai stiu exact cat dar o sa caut) ceea ce ar insemna ca din acest an s-ar putea sa fie "liber la peste". Totusi nu va sfatuiesc sa pastrati pestii(doar daca doriti sa-i impaiati) deoarece asa cum stiti inainte in locul lacului cu pricina a fost un cimitir.
Acestea fiind zise si eu m-am imbolnavit anul trecut vazand ciortanii, care pareau o haita de pirania cand se repezeau la bucatile de paine. :lol:
Pescuiesc de placere, mi-e prea lene sa plimb pesti morti.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Mar 2005, 09:55

crisp, despre ce vorbesti ?

Scrie răspuns