Fly .fr
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Fly .fr
salut,
are careva idee de pescuit la musca in franta, francezii saracutuii sunt dusi cu pluta nici in magazine de specialitate nu pot sa-ti spuna unde sa te duci cat sa platesti
are careva idee de pescuit la musca in franta, francezii saracutuii sunt dusi cu pluta nici in magazine de specialitate nu pot sa-ti spuna unde sa te duci cat sa platesti
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe
Re: Fly .fr
Ce specialitate avea magazinul unde ai fost ?blackmind scrie:salut,

pey dushi cu pluta sunte ei in general. Intra pe forum Gobages.com si sunt sigur ca baietii de pe forum te vor ajuta! Depinde de regiunea in care te duci. Din pacate eu n-am mai tzinut cam demult legatura cu ei! ma invitasera in Frantza la un moment dat sa-i cunosc si ei erau incantati de romania si mai ales de muntzii Carpatzi si abia asteptau sa ajunga si ei pe aici!
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"
@ RIon
de unde si pana unde ai ajuns la concluzia ca Francezii habar nu au sa pescuiasca la musca? blackmind a zis doar ca nu stiu unde sa-l trimta sa dea la peste macar undeva cu plata, nicicum ca nu stiu sa dea la musca?
de unde si pana unde ai ajuns la concluzia ca Francezii habar nu au sa pescuiasca la musca? blackmind a zis doar ca nu stiu unde sa-l trimta sa dea la peste macar undeva cu plata, nicicum ca nu stiu sa dea la musca?
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"
Am gasit pana la urma cel mai apropriat rau de pescuit la musca; in districtul Aube pe Bar sur Seine - Neurville sur Seine. Rion stiu si eu ca francezii au iesit anul trecut campioni mondiali dar majoritatea raurilor se afla in sud adica la cca. 500-600 km de Paris (zona in care locuiesc). Oricum am fost la salonul international de pescuit sportiv si am strans documentatie despre toata Franta rauri, muste, lidere,momeli,nade etc...(in Franta se poate pescui pe rauri cu salomizi si la "viu"). Ideea e ca aici nimeni nu iti zice nimic... totul se cumpara tocmai de aceea am fost "obligat" de imprejurimi sa-mi achizitionez un atlas cu raurile din Franta, zone pareri ideei.
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe
-
- veteran
Blackmind, francezii fata de romani sunt mai inchisi in ei, mai introvertiti iar pescarii lor nu se bucura prea tare sa le mai vina si altii sa le faca concurenta la pastrav si lipan! Totusi francezii din sud sunt mai prietenosi si mai petrecareti. Eu am vazut harti "halieutice" atat in ghiduri pentru turisti luate de la oficii de turism cat si la asociatii de pescari...Din cate stiu la ei nu prea exista zone interzise pe raurile cu salmonizi. Pur si simplu cand pescarii prind cam tot ce misca, vin cu camionul cu hidrobidoane si repopuleaza masiv! Ati auzit la noi in tara ca pe 30 aprilie in preziua deschiderii la pastrav vreo asociatie de pesc. sa cumpere cateva sute de pastravi adulti din crescatorie si sa le dea drumul in rau sau lac ca sa aiba ce prinde pescarii pe 1 mai? Ei bine, la ei asa se intampla de multe ori!blackmind scrie:in Franta se poate pescui pe rauri cu salomizi si la "viu"). Ideea e ca aici nimeni nu iti zice nimic... totul se cumpara tocmai de aceea am fost "obligat" de imprejurimi sa-mi achizitionez un atlas cu raurile din Franta, zone pareri ideei.
Si tot ca o curiozitate - am un amic francez pescar de pe youtube si l-am invatat cum se pescuieste la scorobetar adica metoda mustei "semiartificiale". Stii ce mi-a scris: "Vous, les roumains, vous etes les plus debrouillards et adaptables, dans la peche comme dans la vie!" adica suntem dati dracu si descurcareti! Cica va incerca si el metoda scorobetarului prin martie-aprilie cand incepe le ei sezonul de pastrav.
intamplator am fost si la decathlon in strasbourg, sincer nu stiu ce te astepti. Ala e un fel de Hervis, sau auchan. Oameni de acolo nu prea habar de nimic, si scule aveau numai de spinning (chiar m-am uitat dupa fly si pauza ceva cutii si leadere si in rest nimic) . Au gama aia GEOLOGICAL (produit en chine) in rest ca slabut.blackmind scrie:pai ma tudor dupa mintea mea avea "specialitate" de pescuit. Magazinul cu pricina se numeste Decathlon.Ce specialitate avea magazinul unde ai fost ?
Incerca pe google magazine de pescuit si o gasesti o gramada magazine mici dedicate.
Oricum a inteles cineva despre ce e vorba cu normele prefecturale>?
aia cu apele pe doua categori le-am inteles dar unde gasesc frate normele prefecturale.
http://fredlepecheur.centerblog.net/353 ... peche-2008
http://www.federation-peche-sarthe.com/ ... differente
the angler is catching xxx, not by the lure