Fly .fr

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Mar 2008, 11:54

Personal ii iubesc pe francezi si mai ales felul cum gestioneaza apela cu salmonizi. De ce?
1. sezonul se inchide mai tarziu ca la noi (cu o saptamana...ma rog pe unele ape)
2. sezonul incepe mai repede (martie, cel tarziu aprilie)
3. e voie cu momeli naturale
4. poti pastra cam 15 pesti
5. nu suunt zone interzise
6. permisul se poate cumpara se de la chioscuri de presa, benzinarii.....nu ca la noi unde bati coclaurii aiurea sa cauti un ocol silvic fantomatic.
7. costa putin si paznicii lor chiar patruleaza pe ape nu ca la noi unde padurarii isi mai aduc aminte din timp in tiomp si de bietul parau
8. se fac populari masive si dese
Vreti si alte motive? :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Mar 2008, 15:50

Fario_nebunu scrie:... Vreti si alte motive? :lol:
DA ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 23 Mar 2008, 11:48

salut,
pe sit-ul federatiei nationale a pestelui in Franta am gasit informatii utile cu privire la achizitionarea permisului (pe raurile gestionate de asociatii) reguli de pescuit etc...
www.unpf.fr

fario ai voie 5 pesti nu 15 :twisted:
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Mar 2008, 21:17

blackmind scrie:salut,
pe sit-ul federatiei nationale a pestelui in Franta am gasit informatii utile cu privire la achizitionarea permisului (pe raurile gestionate de asociatii) reguli de pescuit etc...
www.unpf.fr

fario ai voie 5 pesti nu 15 :twisted:
Esti foarte sigur? In 2001 cand am fost eu sera voie maxim 15 salmonizi! La noi e 5 unde e pastrav putin. Si nici macar peste tot - am intrebat la Curtea de arges la ocol cati pot prinde pe Capra si mi-au spus senin ca 10. Iar pe permisul dat de ei tot 10 scria. Deci nu cred ca la francezi e atat de re4strictiv ca la noi....

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 24 Mar 2008, 17:06

ce conteaza cati ai voie, doar nu te duci sa dai la musca (suntem la rubrica fly fishing) ca sa umpli burta, ci pentru placerea de a pescui in acest stil.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 24 Mar 2008, 17:35

Fario_nebunu scrie: Esti foarte sigur? In 2001 cand am fost eu sera voie maxim 15 salmonizi! La noi e 5 unde e pastrav putin. Si nici macar peste tot - am intrebat la Curtea de arges la ocol cati pot prinde pe Capra si mi-au spus senin ca 10. Iar pe permisul dat de ei tot 10 scria. Deci nu cred ca la francezi e atat de re4strictiv ca la noi....
Pe permisul si bonul de zi eliberat anul trecut : "Pescuitul recreativ/sportiv in apele de munte (in conformitate cu Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii durabile nr. 231/2006) este permis a fi exercitat de pe mal, cu undita sau lanseta ţinută in mană şi folosind in exclusivitate momeli artificiale. Undiţa va fi prevazută cu cel mult 2 (doua) carlige.

Atentie: se vor reţine numai capturile cu lungimea minimă de 20 cm pentru păstrăv, 22 cm pentru coregon si 25 cm pentru lipan, restul peştilor se vor elibera in apă, la locul capturării.

Fiecare pescar sportiv va reţine maxim 5 (cinci) peşti / zi de pescuit.

Pescuitul recreativ / sportiv este permis numai in timpul zilei, de la răsăritul şi pană la apusul soarelui. "

Nu stiu de unde ai primit tu permis mai special ca altii :D , sau mai degraba nu ai citit ce scrie pe permis sau nu ai scos bon de zi anul trecut .

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Mar 2008, 23:55

Pe bonul meu scie doar talia legala pentru salmonide dar acum ca ma uit mai bine nu scrie nimic despre cate exemplare se pot opri. Verbal mi s-a spus 10....poate a fost o omisiune sau poate ca acel padurar prindea mereu cate 10....Deie Domnul sa fie asa si sa nu prinda cate 40-50 pe zi ca am mai auzit si povesti din astea.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 25 Mar 2008, 11:45

Fario_nebunu scrie:Pe bonul meu scie doar talia legala pentru salmonide dar acum ca ma uit mai bine nu scrie nimic despre cate exemplare se pot opri. Verbal mi s-a spus 10....poate a fost o omisiune sau poate ca acel padurar prindea mereu cate 10....Deie Domnul sa fie asa si sa nu prinda cate 40-50 pe zi ca am mai auzit si povesti din astea.
ia gandeste-te incaodata , poate tu ai visat ca a zis asa ceva ... RNP are legislatie unica pe toata tara precum si AJVPS-ul, nu exista exeptii ... legislatia curenta nu ieri au fost introdus , asa ca nu cred ca cel care emite bilete sau permise sa nu stie ce scrie legea ...mai ales daca e vorba despre salmonizi 8) ...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Mar 2008, 14:35

Sanya, asa ar trebui sa fie! Insa tu chiar crezi ca macar 30% din padurarii care pescuiesc salmonide chiar prind maxim 5 pesti de minim 20 cm? Haida, de! Doar cineva naiv poate sustine asa ceva. Cum iti suna dialogul dintre un padurar si un sef de restaurant din zona Petrosani: sefu' am pentru tine niste pastrav!/ Ooooo, ce bine. Cam cat ai?/ Pai juma de rucsac, vreo 4-5 kg! Pesti de 200-300 grame bucata". Scena povestita de un lucrator forestier la Straja in 2007! Prin urmare ar trebui controlati from time to time si cei care ne controleaza pe noi. Sa vezi ce surprize ar fi! :lol: :lol: Surprize surprize!

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 25 Mar 2008, 16:57

Fario_nebunu scrie:Sanya, asa ar trebui sa fie! Insa tu chiar crezi ca macar 30% din padurarii care pescuiesc salmonide chiar prind maxim 5 pesti de minim 20 cm? Haida, de! Doar cineva naiv poate sustine asa ceva. !
ia citeste inca odata ce am scris mai sus !

am scris ca stie legea ! nu ca tine de lege! dar cand ti-l elibereaza bilet , spune cum e legal , nu sa retii 10 bucati sau cu un rucsac !

eh si daca a venit vorba stiu mai multi padurari care tin la lege decat care nu tin... in golirea apelor in primul rand buldo-zeristii sunt vinovati , care retin tot ce prind ...

Scrie răspuns