pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
vgb
- utilizator constant

Jedi scrie:vgb scrie:[quote="Jedi”]Firele DT au toate grosime si taper standard? Adica toate brandurile fac firu DT identic?
din firele ce am/avut eu, nu.
Tavi, la fir cu varf mai subtire si taper luuung (DT) si plecarea liderului e mai subtire; big difference!
[/quote]
Atunci se poate cauta un WF cu luuung si subtire ( si ai de unde alege ) si nu o sa mai fie big difference ?[/quote][/quote][/quote]
hai ca deja, discutam discutii. la aceeasi clasa nu cred ca vei gasi un DT si un WF cu acelasi diametru in varf si acelasi taper luuung

car ar fi deja identice, evident.
-
MuskMd
- veteran

wildexplorer scrie:Acu ma bag si eu... sa ma laud!
La 3 zile de cand am pus mana pe lanseta, am reusit sa desfasor 15 m de snur. E bine, e rau, nu stiu. Pana vine dezghetul am timp sa avansez.
Problema e ca uneori nu pot tine snurul in aer decat 3-4 lanseuri false, apoi atinge pamantul. Cred ca e o problema de tehnica sau frigul imi afecteaza mobilitatea incheieturilor!

Hai vara hai!

exerseaza
mai important decat cei 15 m e sa pui musca exact unde vrei tu

....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
wildexplorer
- utilizator constant

-
MuskMd scrie:

exerseaza
mai important decat cei 15 m e sa pui musca exact unde vrei tu

....
Pe o fasie lata de aprox 1.5m ma incadrez acum, pe toata lungimea lanseului. Si o asez fara pleoscaiala, ca e zapada si nu se aude!

-
tavistan
- veteran

Vali, ti-am pus un link! Snur de la acelasi producator, acelasi tip, aceeasi clasa... au acelasi profil pe varf... Urmeaza linkul, apoi in partea dreapta jos ai "Taper specifications". O sa vezi profilul pentru Supple Tactical WF si DT: IDENTICE. Deci despre ce vorbim discutii?
Si da, si eu am vazut WF-uri cu taper mult mai lung decat un DT regular. De ex.:
http://www.airflofishing.com/airflo-fly ... rettyPhoto
-
vgb
- utilizator constant

tavistan scrie:Vali, ti-am pus un link! Snur de la acelasi producator, acelasi tip, aceeasi clasa... au acelasi profil pe varf... Urmeaza linkul, apoi in partea dreapta jos ai "Taper specifications". O sa vezi profilul pentru Supple Tactical WF si DT: IDENTICE. Deci despre ce vorbim discutii?
Si da, si eu am vazut WF-uri cu taper mult mai lung decat un DT regular. De ex.:
http://www.airflofishing.com/airflo-fly ... rettyPhoto
Acolo sunt date doar distantele de la care incep taper-urile, dar lipsesc diametrele si greutatile pe aceleasi lungimi. Nici macar Rio, care da lungimi si greutati nu da informatia intreaga si la diferentele de diametru. Mai clar, 2 fire pot avea exact acelasi taper, dar densitati diferite, de unde o sa rezulte fie greutati diferite pe o lungime data, fie diametre inegale (la aceeasi greutate).
Las' c-o dezbatem mai mult la o bere cand vin la BV

-
tavistan
- veteran

vgb scrie:...
Las' c-o dezbatem mai mult la o bere cand vin la BV

Pai asa bre, vezi c-o dam la pace?

-
Michael
- Moderator

Pentru un Redington Pursuit clasa 4 ce ma sfatuiti a iau snur tot clasa 4 sau 5 pentru lanseuri lungi pe rauri de ses?
WF4F e cel potrivit?
-
MuskMd
- veteran

pana acum cu ce fire ai mai dat cu el si cum se simtea ? mai avea vlaga sau "gafaia" ?
pentru ca daca e un 4 mai fast s-ar ptuea sa duca 5 si sa mearga "shutat" firul.....daca nu ...as zice sa ramai la 4 .
-
Michael
- Moderator

Am dat la schimb lanseta fly custom pe blank pacific bay tradition ca era cam moale, pe un Redington Pursuit clasa 4 ca e mai rapid.
Am un snur Cortland ieftin, vechi...fair play cred ca-i zice,e clasa 5...il arunca bine dar ma gandeam ca poate un clasa 4e mai potrivit...daca asa zice producătorul lansetei...
Pregătesc comanda pentru snur vision attack, de asta intreb.
-
MuskMd
- veteran

am inteles. ideea e in felul urmator : fiecare lanseta are tempoul ei de lansat..... daca asta zici ca e mai rapida un pic decat aia care era moale

as merge totusi pe clasa 4 ca sa nu o supraincarci. din pacate personal nu am pus mana pe un pursuit si nu as putea sa iti spun cum se simte in comparatie cu altele....
Sunt posesor de redington si am mai vazut vro doua si pot zice ca sunt lansete ok si sunt destul de apreciate in state ..... daca asta te linisteste in vre-un fel