first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori

Mesaj de MuskMd » 29 Sep 2012, 22:14

da :)

eu pescuiesc mult la clean la nimfa in lung pe apa curgatoare cand puterea curentului nu imi da voie sa cobor mai mult cu udele. Tactica e aceiasi : la vale transversal si adus peste curent....vezi ca aveam recent o discutie de nimfarit in stilul asta chiar si cu dh pe musca 13. Nu e nic complicat trebe doar sa ai incredere si sa dii firul intins.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 30 Sep 2012, 09:14

mynu_cs scrie:si la nimfa inafara cu fir lung si cu lanseta de nimfa ( ceheste ) .. cum se mai poate da.. eu am incercat cu semnalizator.. da cred ca cei mai rasariti se sperie usor.. am prins multi mici.. dar cam atat

alta varianta la distanta cu nimfa?
merge pescuit la distanta upstream. O uscata mai mare si unsa cu flotant si de curbura carligului legata nimfa. Am prins in stilul asta.
Vezi unde a zis Musk....acolo dezvoltam mai amplu

vgb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vgb » 30 Sep 2012, 14:21

mynu_cs scrie:si la nimfa inafara cu fir lung si cu lanseta de nimfa ( ceheste ) .. cum se mai poate da.. eu am incercat cu semnalizator.. da cred ca cei mai rasariti se sperie usor.. am prins multi mici.. dar cam atat

alta varianta la distanta cu nimfa?
daca la indicator/semnalizator ii zici muddler, atunci iese: http://www.sexyloops.com/articles/muddlers.shtml

plus raspunsul la intrebarea ta: http://www.sexyloops.com/rivers/hedgedbet.shtml

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 05 Oct 2012, 20:15

da , multumesc... am incercat si asta cu uscata plus nimfa.. dar nu prea le potriveam.. adica nimfele rau destul de grele..

maine am sa incerc french nymphing .. cu fir mono alb + semnalizator ( ceva leader strike indicator de la Hends ) + floro de 0.14.. ce ziceti?

problema mea e lansatul.. nu am o lanseta speciala de nimfa .. doar cea care o folosesc si la uscate de 9 picioare clasa 3 winston ascent .. e mai fast.. dar foarte usoara

Astept pareri
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 05 Oct 2012, 20:52

daca chiar vrei sa prinzi cu nimfa...leag-o sub un shlap legat pe un carlig gen 6-8

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 30 Oct 2012, 17:43

sau incearca pescuitul la pluta :P

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 18 Dec 2012, 18:36

Salutare!
Dupa cativa ani de spinning la rapitori mici, in general pastravi si cleni, cred ca este cazul sa evoluez spre fly.
Dupa lecturarea celor 58 de pagini, vizuinarea unor filmulete pe youtube sau descarcate, ptiu! cumparate de pe net, am concluzionat ca am nevoie de urmatoarele:
Primul set: lanseta+mulineta+snur din cele mai scumpe, stralucitoare si de renume, pe care sa le pun in vitrina, sa le pozez si sa ma laud cu ele, in acest fel intrand in sfera marilor muscari conscrati.
Al doilea set, de incepator in viata reala, care va contine lanseta+mulineta+snur clasa 4. M-am gandit la clasa 4 deoarece spinningul UL e pe placul meu si cred ca si la muscarit va fi la fel. Pestele tinta e pastravul insa in lipsa lui voi plesni apa cautand clenutii.
Am avut in mana o lanseta Jaxon de 9', pret aprox 180 lei, la ea vreau sa pun o mulineta tot clasa 4 care sa nu depasasca 50 lei iar ca snur cred ca voi opta pentru Ron Thompson Energizer WF. Acest snur cel mai probabil il voi folosi in general pentru a invata cum sta treaba in ale castingului, ulterior voi alege ceva mai calitativ, in functie de recomandarile voastre. (cel scump si stralucitor va ramane in continuare in vitrina).
Ce parere aveti de al doilea set? Nu vreau sa investesc prea mult la inceput, tre sa-mi ramana ceva bugeti si pt ale gurii Cand or iesi buretii si urzicile, o sa-mi permit si alte cheltuieli. ;) Peste nu mananc.
Multumesc!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Dec 2012, 20:46

In privinta la al doilea set:
- clasa 4 pentru tot ansamblul ala, bat mulineta snur, este o optiune foarte buna, poate cea mai potrivita, atat pentru pastravii cat si pentru clenii de pe la noi, mai ales pentru un incepator dar chiar si pentru cei mai avansati (ma refer la "mai avansatii" care n-au inca pe perete expus setul nr. 1 !
Ca si marca, nu stiu betele Jaxon de 9 ft si clasa 4, dar banuiesc ca pentru incept poate fi ok !
Produsele Jaxon cu care am intrat in contact mi s-a parut ca sunt oarecum acceptabile daca nu ai prin preajma, in clipa aia, ceva mai de firma cu care sa le compari !
Ca si mulineta, este ok pretentia ta, cred ca poti gasi ceva rezonabil in 50 lei, poate chiar ceva bun second hand, deci nu-i problema !
In privinta snururilor Ron Thompson personal nu am incredere, mie nu-mi plac si nu mi-au placut niciodata !
Parerea mea e ca pentru a pasi cu dreptul in casting ar merita sa te orientezi catre un snur cortland DT sau WF (eu as opta pentru DT la incepatori, are ceva avantaje), 333, sau 444, sau ceva din gama asta ! Brandul Cortland la snururi e un pic mai scump poate decat Ron Thompson, dar accesibil si... nu face parte din categoria fitzelor, dupa mine detinand cel mai bun compromis intre calitate si pret ! Pe undeva as putea zice despre Cortland ca este snurul muscarului de rutina !
Desigur aici pot sa apara si alte pareri !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 18 Dec 2012, 21:02

ba nu ! :D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Dec 2012, 21:05

daca ajungi in zona la primavara-vara.... pot furniza echipamentele necesare si o tura de incalzire ;)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns