first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Amadou pentru uscate si ude, sau la sfarsitul partidei, lasi cutia deschisa
Sau mai poti "biciu" prin aer de vrei cateva ori = uscare fortata 

Indubitabil!
am patit acu cateva saptamini sa pescuiesc cu muste facute din cdc ... in fine ... am nimerit niste matasea vroastei sau ce a fost , si dejaba am falfait musca prin aer ca era deja nimfa in toaa regula , am si spalat-o acolo la fata locului , tot dejaba . un amadou era bun cred in situatia aia ... sau o sa sa incerc sa le usc intre doua servetele .
...
Tricoul de bumbac poate face minuni 

Pai era vorba de muste udate nu muste murdare 

Indubitabil!
are dreptate Hell,merge si cu bumbac,probat acu ultima oara
Pescar din nordul tarii
... cu conditia sa mai ai un petec de tricou uscat pe tine...eliah scrie:are dreptate Hell,merge si cu bumbac,probat acu ultima oara

La mine merge bine "flase cast-ul" (cum zice JB) usca musca imediat. Daca incepe sa se scufunde, o ridic, fac vre-o 2 flase cast-uri si gata, musca e dinnou pe apa si pluteste.
Cu flase cast-uri mie mi se zvanta si streamerele de zici ca sunt voblere plutitoare dupa aia
tragi de fir se scufunda, faci pauza se ridica.
Daca prinde mizerie din apa, trebe stearsa.
Daca vrei super flotabilitate, exista un sprei ... de silicon cred, nu sunt sigur.
Cu flase cast-uri mie mi se zvanta si streamerele de zici ca sunt voblere plutitoare dupa aia

Daca prinde mizerie din apa, trebe stearsa.
Daca vrei super flotabilitate, exista un sprei ... de silicon cred, nu sunt sigur.
in functie de musca, daca e bine imbibata nu se mai usca cu 2-3 false-casturi; asa ca tot e bine sa ai un amadou la tine. Spray nu stiu daca e, eu oricum nu mi-as lua - se iroseste mult; dar sunt flacoane cu unsori siliconice, cu ulei de cdc - ff bune.
Apropo! a folosit coineva in scopul asta mucilina? de-aia pentru firele de matase
Apropo! a folosit coineva in scopul asta mucilina? de-aia pentru firele de matase

in functie de musca...
the other one ...
vrea sa zica ca in functie de materialele din care e facuta musca absoarbe in mod diferit apa si muscusul de la pestii prinsi sau care au tras...
eee , cum se iexprima iel... la unele muste... e bine daca sint spalate bine , uscate prin aer cu lanseuri false sau doar uscate, unse cu alifii si apoi iar uscate
the other one ...

eee , cum se iexprima iel... la unele muste... e bine daca sint spalate bine , uscate prin aer cu lanseuri false sau doar uscate, unse cu alifii si apoi iar uscate