Fir muscarit obosit :(

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

radonneus
junior
junior

Fir muscarit obosit :(

Mesaj de radonneus » 07 Mai 2009, 21:02

Firul meu de musca, singurul de altfel, cumparat anul trecut (nu retin marca dar de ieftin a fost ieftin(60ron)), clasa DT7F, folosit destul de rar, in prezent, daca lansez cu el, se prezinta astfel pe apa:

Imagine

Se poate remedia oare ?
Danke.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 08 Mai 2009, 07:07

Puicusorule ai uitat SNURUL pe mulineta peste iarna sau nu l-ai pus pe rola pe care le-ai cumparat sau nu ai folosit backingul.
Ca sa nu te trimit la biblioteca (eu am citit o gramada ca nu ai timp sa faci toate greselile de unul singur) o sa ii spun pe scurt ce ai de facut>.
1. Spala firul adica pune-l pe o rola de snur sau de fir (de preferat cu diametru cat mai mare) infasurant IN SENS ANTIORAR - invers de cum a fost.
2. Lasa firul cu tot cu rola intr-un vas cu apa calduta si putin sapun lichid -cam 1/2 h sau cat te lasa sufletul.
3. Dupa acea clatestele bine tot cu apa curata.
4. Rebobineaza-l pe alt tambur stergandu-l cu o carpa curata - de preferat tot in sens antiorar (invers de cum sta la mulineta).
5. Daca ai posibilitate poti sa il pui la uscat (ideal) pe balcon intre doua puncte fixe de preferat cat mai departate unul de altul.
6. Firul se poate da cu tot felul de dressinguri (este de hends sau cortlant etc) eu de exemplu desi nu este recomandat folosesc 1 deget de vaselina siliconica sau ulei siliconic.
7 . Unde este chiar carliontiat de tot poti sa il intinzi cu mana (nu uita ca un snur de 7 are o rezistenta spre 20 lbs cel putin) deci poti sa tragi destul de tare de el.
8. Cand pui firul la loc nu uita sa folosesti backing (poate fi cam orice) ca snurul sa stea in spire cat mai mari.
DESI PARE CAM LUNGA PROCEDURA POTI SA O FACI URMARIND PROGRAMUL TV FAVORIT. :P SUCCESURI SI ESECE
the angler is catching xxx, not by the lure

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Mai 2009, 08:55

sir.JONES scrie: ... adica pune-l pe o rola de snur sau de fir (de preferat cu diametru cat mai mare) infasurant IN SENS ANTIORAR - invers de cum a fost
:lol: :lol: :lol:
scuza-ma Sir Jones, desi stiu ce ai vrut sa zici, nu m-am putut abtine :lol: ...
ce conteaza in ce sens fata de ceas il infasori pe rola, cand dupa trei-patru spire oricum snurul se aseaza cum vrea el rasucindu-se spira pe partea pe care-i convine datorita memoriei... ai vrut sa zici ceva intradevar, dar nu ti-a iesit bine explicatia... noroc cu "invers de cum a fost"... care a mai dres-o cat s-a putut !
in completare, as sugera ca atunci cand infasoara snurul pe rola, "mesterul reparator" sa stea cu fata spre nord ! am auzit ca se obtin cele mai bune rezultate ! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 08 Mai 2009, 12:19

:lol: :lol: :lol: si sa se uite la stele . Miky , Miky :lol:

radonneus
junior
junior

Mesaj de radonneus » 09 Mai 2009, 07:47

Foarte multumesc de info !

Folosesc backing, e ok; incerc sa-l dreg iar pe viitor il voi da jos de pe mulineta, cel mai sanatos.

Stima.

PS. Era 100% necesar comentariul de sfarsit puisor ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Mai 2009, 11:15

radonneus scrie: Era 100% necesar comentariul de sfarsit puisor ?
Cui ii zici puisor, lu Genu ? ... :lol: :lol: :lol:
de-acuma o sa-l alint si io asa, daca zici ca-i place... :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 09 Mai 2009, 12:37

cel mai bine se spala cu apa si sapun dar tras printr-un burete de citeva ori si apoi clatit si uscat dupa care dresingul...

io am dresing de la 3M ... initial mi sa parut cam scumpa butelcutza pt marimea ei ( 10 euro ) :lol: dar sa dovedit a fi ok caci te duce ani de zile...

uscatul e bine sa fie in bucle largi si doar atirnat undeva iar pastratul peste iarna se face intr-o punga de plastic de preferat la intuneric tot asa in bucle largi nici de cum rulat pe role

daca o prins memorie ... des ajunge daca il intizi si tragi de el... numa ca io as prefera sa mi-l intinda chestele :lol:

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 09 Mai 2009, 18:35

radonneus scrie: PS. Era 100% necesar comentariul de sfarsit puisor ?
Daca citeai mai atent vedeai ca l-am dojenit pe Miky . :wink: . Oricum astept un miel pentru puisor :lol: :lol: :lol: Suna fain Miky , asa-i ?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 11 Mai 2009, 06:59

radonneus scrie:Foarte multumesc de info !

Folosesc backing, e ok; incerc sa-l dreg iar pe viitor il voi da jos de pe mulineta, cel mai sanatos.

Stima.

PS. Era 100% necesar comentariul de sfarsit puisor ?
imi cer scuze pentru formulare. E mai mult o referire la un personaj din caragiale din O scrisoare pierduta ca folosea apelativul asta pentru toata lumea. Ideea e sa iti foloseasca informatiile.
Sculele le ai cum ai le intreti . Asta nu prea inteleg multi colegi pescari care dau o basca de bani pe scule si dupa aia le ignora pur si simplu intretinerea. Mare greseala. Daca ar citi si respecta informatiile care sunt scrise pe pliantele care vin cu sculele respective totul ar fi mai bine.
the angler is catching xxx, not by the lure

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 18 Mai 2009, 07:48

Daca era un snur de 150 si nu de 60 de lei, era ok dupa cateva lansari ;)

Scrie răspuns