Fir muscarit obosit :(

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 19 Mai 2009, 19:21

o sa vi sa para ciudat.. dar pretul meu pus pe scule nu e neapapart cel platit pe ele...

unele .... sincer ... le pretuiesc mult mai mult cu toate ca au fo ieftine la momentul achizitionarii ... dar odata ce au dovedit ce pot... nah.... :lol:

sa spun drept ma " lipesc " de scule ieftine mai des decit de cele scumpe... :lol:

gusturile mele exceleaza colo la simple si fara fitze.. :lol: asa si´n io... :lol:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Mai 2009, 06:17

Am incercat sa intind un snur batran si ieftin (dupa vreo 2 ani de pescuit pe mures cred ca e mult).
L-am pus in spire largi (cam 40 cm pe o latura). Dupa aia l-am lasat intre doi suporti. Apoi am agat de el ca sa il tensionez o greutate de cam 400 de grame. E un snur de clasa 6-7 WF.
Rezultate au fost foarte bune in sensul ca rasucirea s-a redus aproape te tot. Asta dupa ce l-am spalat si am aplicat dresssingul (Hends).

Asta cu bucle largi am luat-o de la kuintautti. (asta cu lipitul de scule ieftine si eu o am dar nu as spune ca sunt ieftine si decente - sincer si mie mi se pare o prostie sa dai o caruta de bani sa pescuiesti printre PET-uri pe raurile din Romanica).
the angler is catching xxx, not by the lure

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 07:47

snuru cela dupa aghia 2 ani e fata mare comparativ cu unele de ale mele ! :oops:

bine... io folosesc mai mult shooting headuri si in cazul lor ma deranjeaza mai putin daca e pietrificat si crapat pvc-ul pe snur...

am fire si de 8-9 ani... poate si mai vechi... cine dracu le tine minte pe toate ? :lol:

bune ! merg ! :lol:

pe mine mai mult intereseaza sa o zbughiasca colo unde trebe si sa reziste la stres maduva... _:lol:

cind vine vorba de fir de fuga.... ala tre sa tina... si am oxervat ca dupa 5 ani imbatrinesc si nu mai tin la gluma...

se rup !

ce sa zic ? ma bucur ca ti-o mers ce am zis mai sus ... :lol:

io spre iexemplu... p´ale mele le dau ca pe funie dupa cot si le fac 8... apoi le bag in punga cind le dau d´oparte iarna...

dar de altfel cre ca cel e bine sa le pastrezi in " portofel "

sint din astea facute din " plasa " spre iexemplu de la Guide Line si LOOP ( firma al carui nume nu e ghine s-al rostim... :lol: ) bune....

bune mai ales ca incap citeva si stau relax si uscate...

la o adica e doar ceva material si un fermuar... daca ai masina de cusut si muiere priceputa iti poate face si nu mai dai banii aiurea...

mie unuia mi-ar prinde tare ghine un portofel doo...

as economisi mai mult din juma de spatiu din poportnita :lol: si s-ar pastra si mai ghine firele ...

Imagine

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 20 Mai 2009, 09:16

da , numai ca PET-uri nu-s asa de gravi dar fiecare apa e poluat cu ulei , cu chimicale si cine stie ce ...
adevaru e ca dressingul dupa 5-10 lansari nu mai e pe fir , poate in alte tari unde apa e curata tine mai mult cu ceva dar la noi nu cred ca are mare afect ... daca dupa fiecare partida de pescuit o speli si dai cu dressing probabil ajuta , dar daca iesi des la pescuit e cam nasoala treaba ...

dar trebuie vazute si lucrurile pozitive in poluarea cu ulei ! ia ! nu trebuie atat ulei in conserva ca pestele in ulei a stat si pana acum :D

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 09:25

:lol:

paharu e pe jumate plin ! :lol:

lasa ca nici aici nu is ape mai curate...

riul Vanta l-au spalat de´a devaratu de vo doo ori cu detergenti de la fabrica din deal cu spume de 2 m de au omorit tot... si tot murdar este...

dupa doo partide e bine sa speli firul si s-al unji...

asa e cu scursura asta din padure...

pe Kymyjoki e si mai si cu fabricile de hirtie de la deal...

cel mai hajos mi se pare faptul ca aia din orasul Kouvola dau drumu la reziduri in riu.... iar mai la vale aia din orasul Kotka iau apa de biut dn riu...

adica cu alte cuvinte ... ce pleaca cind ala din kouvola " traje apa"... ala din kotka bea...

aparentele inseala... dar nici aici nu e mai curat...

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Mai 2009, 09:31

De acord ca dressingul e cam praf in ochi. Cam cat tine si siliconul sau CDC gel pe o musca. Sincer nici nu cred ca la ce viteze au snurile e ceva care poate sa adere ca lumea pe ele. In plus la ce mizerie e pe apa ar fi si culmea sa reziste.
Eu mai mult ma bazez pe el cand le conserv. Adica am observat si snururi si la textile in general ca in momentul cand usca de apa au tendinta sa stranga pe tambur sau pe rola (e si logica treaba tehnic vorbind) de aia ca sa evit chestia asta gresez usor firul ca spirele cele mai apropiate de tambur (nu cele care ies afara in timpul lanseului) sa steie mai relaxate adica sa gliseseze mai usor decat o fac de obicei.
the angler is catching xxx, not by the lure

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 20 Mai 2009, 10:11

io de 3-4 ori dau anual cu dressing pe fire ... din care odata iarna cand pun pe raft batu in rest daca pot in fiecare zi merg la zbiciuit si nu am timp la "cosmetica" ... poate daca vine o vreme ploioasa :D , dar de cum de 2 luni nu a plouat aici nu a fost cazul, si pana nu seaca raul prefer sa ud snurul in amestec chemicale-mucoasa :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 11:04

eee... acu si tu... cine draqu are timp de cosmetice ? :lol:

noi vorbeam vorbe... teoretic asa ... :lol: despre ce e ghine sa faci... :lol:

dar _Sanya... nasol moment daca " ungi firul " asa rar... :lol:

a draqu la portofelul cela de care vorbeam mai devreme cica ii zice SHOOTING HEAD WALLET... :lol:

suna bengos nu ? :lol: o dau in fitze... :lol:

il gasiti la urmatorul link la accesorii...

http://www.guidelineflyfish.com/english ... index.html

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 20 Mai 2009, 11:23

asa ceva e si la noi . doar ca aici se cheama "suport CD/DVD " 25 sau 50 buc :D ... daca scoti "foliile" de suport CD ai un SHOOTING HEAD WALLET cu fermoar :D :D :D

eh , aici la mine pot sa dau cu dressing dupa fiecare lansara si tot nu are efect ... dupa prohibitie insa merg pe ape mai putin poluate si evit apa asta terminata , atunci incep cu spalarea betelor firelor etc. , dar pana momentul aia chiar se prinde bine un strat de murdarie groasa pe fire :D

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Mai 2009, 15:08

:lol:

buna idee ! si cre ca e si ieftin...

bine ca mi-ai zis ! ca altfel cre ca intr-o buna zi ma legam de git cu vreun SHOOTING HEAD WALLET pe care mai scria si LOOOP sau mai stiu io ce alta firma de rahat :lol:

acu la faza asta nici masina de cusut si muiere nu-mi mai tre ! :lol:

Scrie răspuns