feedback - articol " lansete custom "

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 30 Mar 2005, 14:27

"stuf" ai ?
am zis sa mai destind si eu discutia.....
table ? n-as vrea sa discutam despre nobletea plasticului versus un insectar cu fel de fel de ramasite de pe la mortaciuni :mrgreen: :twisted:

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 30 Mar 2005, 14:32

haideti sa va dau niste indicii despre lacul cela. Se pescuieste in coada lui, are adancime aprox de 1m! si la 15m de mal nu e asa de multa! vegetatie. Pe la 10m de mal pana in mal, nu exista sa nu scot voblerul plin de iarba, cu twister la fel ( da' la genul asta de pescuit sunt complet afon :oops: ). Apa e colorata murdara mai precis, nu se vede fundul nici daca are apa 10cm adancime. Ii vedeai in momentul in care scoteai voblerul din apa. Ii urmareau pana scoteai voblerul. Mie mi s-a intamplat o data chestia asta iar tipului care a prins, de mai multe ori, am vazut asta fiind langa el. Nu urmarea voblerul in ritm alert, ca si cum s-ar fi pregatit sa il atace, ci mai mult ca intr-o plimbare... Deseori ajungea pestele in zona cu apa ff mica si o tulbura si mai tare dand din coada.
Acu, maine o sa imi pun un fir sink si ceva streamere albe cu spate vargat cu verde sa vad daca oi reusi sa prind ceva. Sunt foarte curios ce va fi...

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 30 Mar 2005, 14:35

Petru, tu ar trebui sa fi interzis :evil: ! Iarasi ne faci in ciuda cu bogatia de peste de la tine :x :evil: Tin io minte :P

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 30 Mar 2005, 15:28

Petru stie ce vorbeste, ca de obicei. :)

cea mai buna solutie gastita de mine ca sa scap de bibani ziua a fost sa dau cu ceva maro inchis sau negru complet, intra mult mai rar bibanii. cred ca jigurile facute asa imita in apa o lipitoare, nu sunt sigur, dar salailor le place.

@ dan

:) uite doua motive sa iei in serios muscaritul: 1) nu stii cum e sa prinzi ceva cu o jucarica facuta de tine si 2) esti mai pregatit decat multi muscari din Ro sa prinzi salau la musca.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 31 Mar 2005, 09:22

@ danr: ... pai mai bine pene, fulgi, lana si par ... decat table tratate cu niscaiva chimicale. materialele naturale intra in circuitul natural. .... sunt ecologice. :wink: :lol: ... ceea ce nu se poate spune despre sarmele tale inox, vopseli, alodinarile, cadmierile, cromarile ... etc etc ... la care sunt supuse "tablele" tale ... :D :twisted:

@ luci: ... bogatie sau nu ... nici aici nu umbla caini cu covrigi in coada ... te asigur. ... eu am vrut doar sa exemplific metoda si "scula speciala" ... restul interpreteazale ca o "gargara" ... :lol: :lol:

@ eugen: ... probabil ca la adancimi mai mari vederea bibanilor este mai slabuta decat a salailor... alb si culori mai tipatoare ... "fluo" ... par sa actioneze ca un magnet asupra bibanilor ... sa nu va mai spun cum loveau mustele legate cu fire fosforescente (iluminescente) ... alea ar trebuii interzise ... :)
Fir intins!
Borealis F

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 31 Mar 2005, 09:24

nu ca nu ne intelegem :lol:
eu tot vorbesc de plastice tu o tot dai inainte cu tablele

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 31 Mar 2005, 09:55

Da' ce, table plasticate nu "se ezista"? :twisted: Daca mai pui si niste marabu rosu pe ancore gata, impaci si capra, si lupu', si varza (capra cu varza-n gura calare pe lup) :mrgreen:

FLO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de FLO » 31 Mar 2005, 19:02

Domnule Cristian Ene ,de regula , muscarii sunt oameni inteligenti, amabili si prietenosi . Cred ca dumneavoastra sunteti exceptia . Pe acest site nu discuta ardelenii cu bucurestenii ,sau invers, ci discuta cativa pescari cu oarecare experienta si multa pasiune, despre acest minunat sport care este pma. Sunteti sigur ca nu ati gresit site-ul ?

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 02 Apr 2005, 09:26

@ Danr:

... "plasticele" se torna din materiale naturale?????? :lol:
Eu cel putin nu cunosc nici un pom din care sa se extraga "silicon" ... :lol: :lol:
In fiecare an tone de plastic si table ajug pe fundul apelor. Crezi ca este un lucru bun din punct de vedere ecologic???? :roll:

... si indiferent ce argument ai aduce tu ... tot la sectiunea de fly te afli si aici prietene ... discutam de muste artificiale ... cel putin asa credeam eu. Dar eu, ca si ori care dintre forumisti, ma pot insela ... si cand o fac, o recunosc. Probabil ca trebuie sa-mi reciclez Limba Romana ... ca incep sa inteleg bazaconii. :lol:

@ Flo:

Bine ai venit printre noi pe forum. Sa inteleg ca esti pasionat de PMA?
Sunt intr-u totul de acord cu tine ca aici ... cel putin la sectiunea de flyfishing, nu facem descriminare vizavi de apartenenta regionala. Indiferent de culoare, varsta, aparteneta religioasa sau sociala, nationalitate, ne uneste dragostea si pasiunea pentru Pescuitul la Musca Artifciala. In spirit democratic si in limitele respectului reciproc, a dreptului la cuvant si a dreptului de a-ti exprima opinia ... eu cel putin consider ca atacurile la adresa persoanei ce i-si exprima o opinie, nu ar trebui sa existe, sau cel putin trebuie evitate pe cat posibil. Aici daca avem ceva de zis, o facem vizavii de subiectul discutat.
Viata in general este plina de coplicatii si probleme ... iar parerea mea este ca ar fi bine sa le lasam "afara" cand intram pe forumul PMA. Macar aici sa putem sa discutam de la egal la egal, cu respect si sa putem sa ne exprimam liber opiniile legate de subiectele discutate.
Pacat ca unii nu inteleg acest lucru. :)
Fir intins!
Borealis F

FLO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de FLO » 02 Apr 2005, 18:25

Borealis Fly, sunt un proaspat pasionat de pma , abia mi-am achizitionat un ansamblu varga, mulineta, snur, le-am incercat si sunt foarte incantat de finetea lor ( ma rog, nu sunt foarte scumpe, dar din sfaturile unor muscari cu experienta am inteles ca sunt cea mai buna varianta pt un incepator). Nu stau prea bine la capitolul lansari, dar sper ca voi invata repede ( exersez intruna) si voi putea utiliza la maximum calitatile ansamblului. Am considerat ca spinningul nu ma mai prea satisface si este timpul sa trec la o etapa superioara, cred eu, pma.
Numai bine!

Scrie răspuns