feedback - articol " lansete custom "

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 29 Mar 2005, 13:55

MihaiV, sunt de acord cu cele spuse de tine, cred ca sunt prea putini cei care stiu sa faca un batz cu adevarat custom. Si nu trebuie neaparat sa fie o lanseta facuta din "kit", pentru ca daca iei o componenta de aici si una de acolo, tot nu inseamna ca faci bete custom... Eu cred ca un bat custom il ai atunci cand te duci la omul care ti-l face (daca nu esti chiar tu :) ), si ii zici unde pescuiesti, in ce stil, ce specii urmaresti, cum iti place sa fie un batza, si abia apoi poti vorbi de custom...

Oricum, in ceea ce priveste articolul, mi se pare foarte buna, dar vorba lui eugen, un pic prea... stiintific.
Poate ar putea dl. Cristian Ene sa ne spuna cum se face un bat, stiut fiind ca face bete...
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 29 Mar 2005, 14:12

Uite cum stau lucrurile

1. Pozele din articol sunt cu un blank Cabela`s xxx Eagle CX 2 ML /7 ft.
pe care am montat 7 inele Fuji Alconite+top. inele au fost pozitionate fara a avea legatura cu nici o reteta . Am urmarit incaracarea dinamica in functie de caracteristicile blank-ului , iar marimea inelelor a fost aleasa optim pentru firele care se potrivesc lansetei.
2. marimea manerului eset minima incat lanseta sa se echilibreze perfect.

Cine stie originalul poate face direrenta care este enorma.
Cred ca discutiile despre kit-uri si seturi de inele sunt doar vorbarie.

Nu folosesc nici kit-uri nici seturi de inele. Asat nu poate fi decat o discutie de oameni care probabil vor sa emita pareri.

doxa si episteme - o mica mare diferenta.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Mar 2005, 14:24

aaaa...abia acum m-am prins si eu. brusc fac sens si criticile care apar cu regularitate dupa fiecare articol semnat de Cristi Ene.

deci articolul ar putea fi interpretat si ca un fel de publicitate cu manta si cunoscatorii discuta niste substraturi pe care muritoru' de rand nu le cunoaste.

pai ziceti asa, mai baieti, ca sa stim sa nu mai intram in discutii cand vorbesc muscarii consacrati. nu inteleg de ce tree sa purtati meciurile astea subliminale in discutii publice, da'n fine...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Mar 2005, 15:42

Acu am aflat prima data ca (virgula) Cristi Ene face bete "custom". Pe bune ca n-am stiut si am intrebat din dorinta de a afla mai multe. Asa ca nu va mai uitati dupa "meciuri" unde nu sunt. S-a deschis un subiect, suntem interesati de el si il dezbatem incercand sa invatam.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Mar 2005, 16:03

whatever.

eu as fi preferat sa dezbatem ce s-a intamplat in ziua aia cand ai facut poza cu pescuit la musca la salau, sincer sa fiu. :)

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 29 Mar 2005, 17:21

...hmmmm.... paternurile sunt americane sau europene/!? E o diferenta intre ele... :wink:

Apropos de cine stie sa faca bete "custom" in ro. Singurele bete facute de un roman si care mi-au placut sunt cele a lui Ghimi. In rest nu prea stiu. George Miculete a inceput si el sa isi faca si sa faca dar inca nu am pus mana pe betele lui.
La Ghimi poti sa ii dai lui blankul si iti potriveste inelele si restul facand el o scala a incarcarii batului... Aaaa, mai este Victor Tarus care a facut multe bete la viata lui atat in tara cat si prin Elvetia si Franta. Inclusiv Fernando a inceput sa pescuiasca folosind bete facute de Tarus pe blankuri de renume.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Mar 2005, 18:30

abia ce modificasem mesajul, gandindu-ma sa nu cumva sa-l ofensez pe mihai cu propuneri indecente. pattern-urile de care vorbeam sunt foarte verificate, Luci. intreaba-l pe danr.

deci n-ati luat nici un strapi in ziua aia, sa inteleg?
Ultima oară modificat 29 Mar 2005, 18:37 de către eugen, modificat 1 dată în total.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 29 Mar 2005, 18:36

Bre Luci (ca altfel nu-mi vine) degeaba te afli in Ardeal ca nu pari cu multe simturi alterate

se pare ca esti un a toate stiutor - Aurel Onut din Bucuresti un prieten a facut mai mult de 100 de lansete pe blank-uri de calitate LOOMIS, SAGE,CABELA`S. Dar se pare ca dor ce ai auzit tu conteaza. Crezi ca doar oamenii vizibili undeva conteaza ??????
Problema ca din ce ai criticat articolul meu despre lansete si ce ai scris tu despre lansete poate fi dor o romanta siropoasa- este evident ca esti un incepator ca multi din Cluj care se baga in seam si nu imi dau seama de ce. Eu pescuiesc de 8 ani la musca si am bagat peste 300 de partide la musca iar de pescuit cu naluci o fac de vreo 20 de ani. Nu stiu cum va permiteti sa vorbiti despre cineva pe care nu-l cunoasteti . Va invit pe aici in Bucuresti sau unde vreti voi vedem in direct ce tehnici de musca uscata cunosteti, ca de jigurile numite nimfe nu poate fi vorba de pescuit la musca.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Mar 2005, 20:25

o fi fost inventat pescuitul la MA pentru pastrav, dar daca se pot prinde atatea specii cu scule de fly, ce sens are sa fii exclusivist daca dai la musca doar la anumite specii si numai cu ce merge beton in anumite momente si in altele deloc. chiar nu pricep logica asta.

da' clar am priceput bine cealalta chestie, cum ca voi aveti niste meciuri neterminate. orice ar zice Mihai, reactia ta imi dovedeste ca am intuit bine.

cam penal sa va rezolvati discutiile pe forum, mai ales ca toti sunteti baieti destepti. din afara cam asa se vad lucrurile, d-lor muscari.

have fun!
Ultima oară modificat 31 Mar 2005, 02:03 de către eugen, modificat 1 dată în total.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 29 Mar 2005, 20:51

Aurel Onut e unul din cei mai cunoscuti baieti din Bucuresti pt. faptul ca la fel ca si Cristi Ene si alti cativa pescari (inclusiv cei ce scriu in ALP) au nu doar placerea de a pescui ci au facut o manie din a afla si a fi la zi cu tot ce e nou in materie de pescuit si de a testa aceste lucruri nu doar de a le lua de-a gata :!:
Stiu ca Aurel in prezent nu face fata de cate comenzi are pt. diferite lansete custom .Faptul ca nu cunosti astfel de oameni pt. ca nu vi in contact cu ei si cu'' marea piata de pescuit '' din Buc. nu inseamna ca ei nu exista :!:
Imi vine acum in minte numele unui mai vechi si f. apreciat pescar Florin Smeu care desi nu iese in fata cu articole prin reviste sau pe net parerea lui a contat mereu in aprecierea unei lansete.
Tot respectul pt Victor Tarus dar dacaLuci a auzit doar de el nu inseamna ca nu sunt la ora actuala si alti pescari care cel putin in Buc. il depasesc in ceea ce priveste cunostintele in tehnologia materialelor si modul de realizare a ustensilelor de pescuit si pe a caror recomandari te poti baza.
Daca crezi ca ai vazut totul prin faptul ca sti 2-3 pescari mai cunoscuti te inseli rau. :wink:

Scrie răspuns