pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
dragos74
- veteran

Parinte se vede ca participi saptamanal la sedintele de ''partid''
eu unul care pescuiesc in ultimul timp cam 80% din iesiri cu streamer cred ca totusi o clasa 6(si firul clasa 6) ar ajuta mai mult la lansatul unor muste de clean de la marimi mici pana la im itatii de lacuste care uneori pot fi destul de mari ca volum, iar clasa 5 mai ales daca nu e o lanseta destul de rapida (adica mai greu de gasit

) le duce cam greu ...
in plus cred ca ajuta putin si la acel ''plesnit'' al mustei pe apa, mai ales daca vorbim de muste mai voluminoase asa cum am spus
iar in final cred ca in pescuitul cleanului mai ales al celui mai mare de multe ori e necesar folosirea unui streamer care de asemenea poate fi de diferite marimi dar in plus si de diferite greutati mai ales daca pescuim si in ape mai adanci unde trebuie dus spre fund ....ca atare cred ca totusi un fir clasa 6 ar fi mai potrivit 'lanseta putand sa aibe pe ia trecut ori 5 ori 6 important fiind sa duca firul de 6 stiut fiind faptul ca multe din lanssete nu respecta clasa de putere trecuta pe blank

-
dragos74
- veteran

Da sunt naspa. Niste chinezarii ordinare . Unde le-ai vazut la metro, real, >>>. L-a bani aia mai bine te bagi la un - Flycor , sau Sert, Linnea Efee, 150 RON, o mulineta okuma S - 50 RON, un snur Vision Attack 80 ron, Cortland Fair Play cam 70 sau un 333 la 90 de RON. Iesi cu totul la cam 280 RON-300 RON. Si macar ai scule decente. Astea merg si la o clenareala cand ai ocazia.
eu unul vad un pic altfel treaba ....indiferent de unde provine lanseta nu trebuie sa o cataloghezi pana nu lansezi cu ea....
am avut de multe ori surpriza sa constat ca lansete de ''doi lei'' (adica pana in 100 ron) sa aibe o anumita actiune si sa se comporte in lanseu mult peste rahaturi care au un nume de firma trecut pe ele!!!
spre exemplu de curand am vazut la un baiat incepator o lanseta ''de doi lei'' baracuda clasa 5 care nu mi-a venit sa cred cat de rapida era si cat de bine lansa....nu costa decat fix 100 ron!!!
o alta lanseta care o pot da exemplu cred in aceeasi nota , ar fi una pe care scria shakespaire ,clasa 6, am vazut-o la carefura acu vreo doi ani si costa 70 ron....nu am lansat cu ea dar mi s-a parut ca avea o actiune f. misto

-
krapcarasu
- junior

am mai citit de pe net si se recomanda clasa mai mare pt crap, cred ca voi lua 6 sa fie buna si la clean, mulineta devine importanta , care ar fi mai solida? Ar merge una clasa mai mare ca lanseta?
Ce caracteristici are bakingul? Pot folosi textil usor de 25 livre?
-
parintele
- utilizator constant

Backing merge orice, de la mono pana la sfoara....merge si textilul dar ...unul din rolurile backingului e sa umple tamburul pentru ca snurul sa fie infasurat pe ceva cu diametru cat mai mare...ajuta la recuperare mai rapida si buclele vor fi mai mari, lucru care ajuta dpdv al "memoriei"...nu vrei ca snurul sa se dsfasoare ca un arc de diametru mic, cu cat mai mare diametru cu atat mai bine.
Ideal snurul se tine pe role cu diametru mare, 20-40 cm...
deci cu textilul mai de vara, oricum nu iti trebuie, rezistenta suficienta are orice sfoara pt ca vei folosi leadre oricum fine asa ca....
Si mai e o treaba cu textilul, taie inelele...cu cat e mai subtire cu atat e mai naspa... si chiar nu vrei inele roase de textil care ulterior sa-ti faca zob snurul
deci foloseste cu incredere backing... sau un mono de diametru mare si fara memorie...
Bakingul e insa foarte ieftin...la 20 de lei nu stiu cate sute de picioare ai rezolvat vreo 3-4 tamburi
-
dragos74
- veteran

krapcarasu scrie:am mai citit de pe net si se recomanda clasa mai mare pt crap, cred ca voi lua 6 sa fie buna si la clean, mulineta devine importanta , care ar fi mai solida? Ar merge una clasa mai mare ca lanseta?
Ce caracteristici are bakingul? Pot folosi textil usor de 25 livre?
cu bakingul cred ca te-a lamurit parintele, atunci cu mulineta incerc sa te lamuresc eu....: tinand cont ca esti la inceput si ai un buget restrans ,eu zic sa te orientezi catre unul din modelele de okuma care se gasesc pe piata!
...modele airflame, slv...etc
sa fie o clasa 6 -7
pt mine e mai important cat e de usoara decat cat e de solida ca oricum nu sparg nuci cu ea

-
krapcarasu
- junior

dar okuma 380 S? era vorba sa iau la primavara, dar mos Craciun asta

-
razvi
- utilizator constant

-
@ krapcarasu
Pentru clean mi se pare mai potrivita o lanseta: lungimea: 81/2 ft (2.60 m)
clasa: #5 ... deoarece sunt capabile sa lanseze toate tipurile de muste uscate, nimfe, streamere si poppere de dimensiuni mici.
La crap, eu as merge pe ceva mai "greutz" undeva pe la #7-#8 fiind capabile sa lanseze muste portante poppere sau streamere lestate de dimensiuni medii la distante apreciabile in conditi de vant puternic.

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.
-
krapcarasu
- junior

nu pot lua doua echipamente, de asta incerc un compromis cu 6
-
razvi
- utilizator constant

-
STEP-by-STEP prietene... Mai bine mai putin si mai de calitate - decat PROST si mult ( PAREREA MEA )

Acum ce decizi, te priveste. Alegere buna si SNUR INTINS

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.
-
krapcarasu
- junior

inca ceva, cum e scara de marime a mustelor? se refera la marimea carligelor pe care sunt legate?