crap la musca

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 02 Dec 2009, 11:49

Din cate stiu...sinc chinezarii...si sint f proaste.
mai degraba incerci..."tot o chinezarie" de la Barracuda, dar mult mai buna.
e modelul de 9 ft, clasa 8, daca nu ma insell. E putin mai moale decat zic ei...dar pare ok.
pt cleni mari, avati...poate si ceva marle cred ca e ok. a...si pt crapi :)
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

krapcarasu
junior
junior

Mesaj de krapcarasu » 02 Dec 2009, 12:45

ok, mai bine comand pe net
aveti exemple clasa 6-7? cam 4 mil tot

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2009, 15:07

krapcarasu scrie:am gasit la un magazin aproape de mine o oferta 'Rex Hunt' la 260 lei tot, inclusiv tub de transport, clasa 6-7, stiti ceva de ele?
Da. Am primit eu setul asta premiu la un concurs. E jalnic. Nu l-am putut folosi. Cauta altceva!

krapcarasu
junior
junior

Mesaj de krapcarasu » 02 Dec 2009, 15:42

mulineta cam asta http://www.xxx.ro/mulineta-m ... 741a337243
fir as lua tot 6 pe la un mil
mai ramane lanseta seria 6, 6-7; chiar si second pe la 2mil
asta cum e? http://www.xxx.ro/lanseta-mu ... 741a337243

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 03 Dec 2009, 07:48

Da sunt naspa. Niste chinezarii ordinare . Unde le-ai vazut la metro, real, >>>. L-a bani aia mai bine te bagi la un - Flycor , sau Sert, Linnea Efee, 150 RON, o mulineta okuma S - 50 RON, un snur Vision Attack 80 ron, Cortland Fair Play cam 70 sau un 333 la 90 de RON. Iesi cu totul la cam 280 RON-300 RON. Si macar ai scule decente. Astea merg si la o clenareala cand ai ocazia.
In schimb ciudateniile astea gen recomandate de rex hunt (banuiesc ca habar nu are) sunt pentru fazani (banuiesc ca sunt distribuite de cei care distribuie shakespeare - cea mai caca firma de fost renume).

Eventual incearca un kit de cortland sau de pool (www.flytying.ro)
Am si eu un fly master de linea effe . dau cu el cu snur de 8 SA Air Flow.
Daca ai mai multe intrebari da-mi PM sa un porcai toate firmele asa in public.
the angler is catching xxx, not by the lure

krapcarasu
junior
junior

Mesaj de krapcarasu » 13 Dec 2009, 16:58

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 13 Dec 2009, 23:14

Uita-te si la kit-urile Cortland tot pe http://www.flytying.ro
Cel mai bine ar fi ca sa poti incerca batzul pe care vrei sa-l cumperi. Dar asta cred ca stii si tu.
La batz si fir nu face economie fiindca o sa te trezesti ca ai dat banii degeaba.
In plus, cred ca nu e prea grozav sa incepi flyfishingul la crap pentru ca e destul de dificil si s-ar putea sa te lasi de muscarit inainte sa incepi.
Poti incepe cu cleanul care nu e asa pretentios la modelul de musca si inghite si o musca pleznita pe apa, ba chiar se recomanda uneori sa o pleznesti. Parerea mea :wink:

krapcarasu
junior
junior

Mesaj de krapcarasu » 13 Dec 2009, 23:37

imi place kitul 444+ dar nu au clasa 6. As avea unde sa dau la clean, pana acum am dat la rotativa

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 14 Dec 2009, 08:45

Sincer am citit tot felul de chestii pe net si am incercat personal o tona de scule si de clase,. Cele mai ieftine bineinteles ca scorurile de peste 400 RON imi dau fiori.
Oricum clasificarea pe clase incepe de la ce muste poti arunca cu lanseta aia.
Clasa 5 arunca bine muste de marime pana la 8-10 (deci muste mari).
Clasa de 7-8 arunca muscoaie mari si chiar uriase (cati pescari pescuiesc ca asa ceva nu stiu si cat de des mai ales * - eu personal dau cu streamere 2-3 partide pe an).
O clasa mare dupa parerea mea e pentru pescari inraiti sau muscari dedicati (cel putin 30 de partide pe an) nu si pentru incepatori. Clasa 6 e o clasa destul de mare. O clasa mare nu iti protejeaza leaderul (dezvolta viteze mari si o forta de masura si cand lansezi faci praf un leader delicat cam la o partida).
Deci pentru inceput o clasa de 5 e buna daca nu chiar ideala. Oferta e mare si e ideala pentru incepatori. Reusesti niste lansari decente (pana la 15 metri) si leaderele sunt destul de protejate la aruncare.
the angler is catching xxx, not by the lure

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 14 Dec 2009, 14:31

+1
asta voiam sa spun si eu...ce vrei tu sa faci cu clasa 6-7 samd?

Clasa batului e importanta nu pentru cat de mare e pestele scos, o clasa 5 buna scoate crapaciuni fara probleme...acuma sa nu te astepti la bucati de 10 kile trase prin apa ca de un tractor dar...
clasa batului trebuie sa arunce firul care fir trebuie sa poata cara cu el corect musca...
Daca musca e mica si usoara, clasa firului poate fi mica si deci si batul va fi de clasa mica...

Clasa mare asociata cu pestii mari nu se "intampla" asa, pentru ca avatul sau stiuca sunt mari si greu de scos cu o clasa mica ci pentru simplul fapt ca mustele folosite sunt de obicei streamere, adica muste mari, uneori grele dar mai ales care au portanta in aer...aceste muste nu prea pot fi aruncate fara un fir pe masura, adica de clasa mai mare...

Peste "maricel" se poate scoate cu clasa mica , 5 sa zicem...

Scrie răspuns