Ciurtuci - Disillusion is Thy Name

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Ciurtuci - Disillusion is Thy Name

Mesaj de RIon » 06 Aug 2008, 17:00

Un rau pe care l-am iubit la prima vista... luat in ,,custodie" de o asociatie privata, o intentie laudabila si de la care asteptam (ca si altii de altfel) lucruri bune.

Se taie factura, nu se da chitanta, ajungi pe apa si... in cursul zilei de 4 august aveam asa:
- un pescar cu snur de musca - fara autorizatie, zicea ca nu il intereseaza oricum ca e mai solid decat cine vine in control
- un adolescent cu muste ude si cleni la brau - ,,nu vine nici dracu-n control, si-s localnic" zice
- 2-3 ramari, 2-3 copii de-o schioapa, cu pungi cu lipanei de 12-15 cm
- 2 familii la gratar, cu vreo 6 telescoape, stranse, ce-i drept... Din alt judet
- EU, platitor de taxa, platitor de echipament scump, carlige fara spin, catch and release

Din detalii, un singur fraier pe rau: EU! (si oricare dintre voi care ar face ca si mine)

Inainte de luna mai, cand s-a deschis oficial sezonul, s-a intrat fara drept in apa raului cu BULDOZERUL facand ca, fundul raului sa semene cu un canal... ecosistem distrus, nici un bolovan pe fundul raului unde sa se ascunda pestii... Ca vorbeam de pesti... in august aveam partide de 30-40 de lipani, intre 20-25 cm, acum... doar de 12-15 cm, un pastrav razlet (si mai mic) si un clean... dar am platit taxa, motorina, uzura masina (ca drumul la intrare e praf), alte cheltuieli... dar placerea merita sacrificii ;)

Suntem in august, am crezut ca voi vedea ceva din maretul plan... populare, control pe rau, conditii de pescuit, o cascada sa nu urce cleanul... nada de nada, numai minciuni si promisiuni.

De ce? Pentru ce? Pentru cine?

PS - daca se voteaza drept ,,articolul lunii" sa mearga premiile la sinistrati.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 06 Aug 2008, 18:47

Daca nu-i cu suparare ne spui si asociatia care a luat in custodie riul?
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 06 Aug 2008, 18:59

Ai mare dreptate, unele locuri care noi credem ca sunt numai de noi stiute, acum,cu"asociatiile"sunt vai mama lor.Nu se stie ce interese sunt, sa traim si sa vedem!!??.Prima data cind am postat era vorba de "SOHODOL".Eu unul asa imi inchipuiam ca arata "RAIUL" ca si "CHEILE SOHODOLULUI"!!

miky
veteran
veteran

Re: Ciurtuci - Disillusion is Thy Name

Mesaj de miky » 06 Aug 2008, 19:26

RIon scrie:Un rau pe care l-am iubit la prima vista... luat in ,,custodie" de o asociatie privata, o intentie laudabila si de la care asteptam (ca si altii de altfel) lucruri bune.
...Suntem in august, am crezut ca voi vedea ceva din maretul plan... populare, control pe rau, conditii de pescuit, o cascada sa nu urce cleanul... nada de nada, numai minciuni si promisiuni.
De ce? Pentru ce? Pentru cine?
suntem in August,... adica in 4 august... nici nu s-a uscat bine cerneala probabil pe actul ala de concesionare,... si tu probabil te asteptai sa prinzi deja lipani d-aia arctici si rainbows de 50... sa gasesti o unitate intreaga de jandarmi patruland pe mal, bancute cu umbrar si automate cu bere si cafea pentru platitorii de taxa...
cred ca esti pripit si nerealist daca ai avut intradevar asemenea asteptari...
nu stiu de ce dar am asa un sentiment ca in Clujul ala e o singura bucatica de dinamita si prea multi detinatori cutii de chibrite... dati-va rand ! sau trageti la sorti ordinea ! :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 06 Aug 2008, 21:11

Miki, ai inteles gresit.
Ideea e ca nu s-a facut ABSOLUT NIMIC vizibil (iar surse de la concesionar afirma ca nici scriptic) pe rau.
Ti se pare normal ca eu sa platesc (si altii) iar unii sa isi bata joc?
Treaba cu dinamita nu isi are locul, si nici sens.

Am raspuns doar pentru ca te respect, insa nu am nimic de spus sau de adaugat, doar am sesizat. Cui nu ii place, sa schimbe canalul, asa cum fac si eu.
multumesc.

valistrati - chiar nu conteaza numele, nu am nici o treaba cu ei, doar cu ce (nu) se intampla.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 06 Aug 2008, 21:42

RIon scrie: Ideea e ca nu s-a facut ABSOLUT NIMIC vizibil (iar surse de la concesionar afirma ca nici scriptic) pe rau.
Ti se pare normal ca eu sa platesc (si altii) iar unii sa isi bata joc?
1) Rares, la ce te referi cand zic ca nu s-a facut nimic scriptic ? adica ce ar fi trebuit sa se faca scriptic pana acum?
nu vorbim de "vizibil",...aia inteleg ca nu se vede dar mi se pare evident ca ar fi si imposibil sa se vada ceva asa de repede,... dar scriptic? ce e aia ?

2)chestia cu plata e pusa prost ! eu inteleg ca apa aia are regim de proprietate privata... tu ai de ales, sa platesti ca sa poti merge pe o proprietate privata, asa cum e ea, sau... daca nu-ti place... sa nu mergi...ca aia cu" cui nu ii place sa schimbe canalul " pe care mi-ai servit-o :D
deci,... nu te obliga nimeni, iar daca ce ti se ofera nu-ti place, nu cumperi
sau te consideri fraier ca tu nu incalci legea ca aia care pescuiesc acolo ilegal si fara autorizatii ? ai vrea mai bine sa fii si tu unul din "desteptii" aia ? nu cred...
altfel spus, nu poti acuza pe cineva ca isi bate joc de proprietatea lui...omu are niste reguli, bune sau rele, le are,... iti plac, subscrii , nu iti plac, nu subscrii,... te duci in alta parte...
pe de alta parte, proprietarul nu are datorii civice pe proprietatea lui,...sa te faca pe tine sau pe mine multumit... decat ca si client, daca isi vede interesul... daca isi bate joc de proprietatea lui, isi bate joc de banii lui si viitorul lui, nu de tine,...in lipsa datoriilor civice probabil ca are un contract,...dar acolo da socoteala altcuiva decat tie...
in plus, proprietatea aia genereaza costuri din prima secunda in care devine a cuiva.... e normal ca proprietarul sa incerce sa si le acopere din ceva,... nu astepta acte caritabile,... tu faci acte caritabile la firma ta ?
si eu te respect, suparaciosule ! :D:D:D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 06 Aug 2008, 23:00

rion,

si eu am avut placerea anul asta sa merg pe un rau si sa ma intalnesc cu buldozere. suckerii aia nivelau albia , faceau baraj din beton sa capteze apa si diguri inalte din beton, evident fara rampa ca sa urce pestele. probabil ca trebuia sa mai faca ceva economie, in proiect era si o pensiune din asta pe fonduri europene si cumva le-a iesit ditai hotelul...

totusi, la voi de ciurtuci se ocupa niste oameni care au oaresce interes sa protejeze pescuitului. tree sa mai ai rabdare, in fond tree niste ani sa se stabilizeze situatia si sa se regenereze o apa.

inteleg ca se formeaza niste gasti pe la voi la cluj, da' totusi din pacate chiar e normal la noi in tara sa platim si sa nu primim mare lucru in schimb, venind vorba de servicii de pescuit. cam asta e situatia si va tot fi cata vreme fraierii scot banii.

de curiozitate, cat zici ca se plateste acolo de esti asa suparat pe concesionarii raului?

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Re: Ciurtuci - Disillusion is Thy Name

Mesaj de crisp » 07 Aug 2008, 12:37

RIon scrie:- EU, platitor de taxa, platitor de echipament scump, carlige fara spin, catch and release

Din detalii, un singur fraier pe rau: EU! (si oricare dintre voi care ar face ca si mine)
Chestia cu fraierul e valabila pentru aproape toti muscarii. Eu pescuiesc pe un rau de ses in ac conditii de mai sus unde nu vezi unghie de rep. ai autoritatilor cu atributiuni in control. totusi in fiecare an am dat banii pe permis sau chitanta(2008).
ar trebui sa modificam dexul: fraier = locuitor al romaniei care respecta regulile intr-un mod stupid si cu incapatanare.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 07 Aug 2008, 14:16

taxa este de 15 lei/zi.
Buldozerele sunt de anul trecut si au in desfasurare un program de reabilitare a raului cu fonduri aduse de Aqua ( concesionarul raului) in valoare de1,5 mil eur!. Cand construiesti 5 poduri pe un rau de 6 km lungime, acces pentru silvici si localnici, parapete impotriva inundatiilor nu ai in nici un fel posibilitatea sa faci un rau sa semene a paradis. Sunt bani adusi de noi spre a fi cheltuiti pentru rau, arata-mi o persoana sau club sau asociatie care a mai facut asa ceva in tara asta!!!!

Ce este distractiv e ca unii stiu sa aduca acuze, sa besteleasca dar nici macar nu se informeaza de ce e asa si nu altfel.
Contractul a fost semnat in iunie. AU trecut doua luni in care s-au facut demersurile la finante pentru inregistrarea activitatii comerciale ( pescuit sportiv) ca doar nu era sa fie facuta inainte de a fi proprietarul raului cu pricina. Se emite chitanta si factura la magazin, nu cred ca cineva nu a primit factura si chitanta, acu in banii astia - 15 lei, nu putem sa dam si harta colorata, sendvici si cafea, desi asociatia ar vrea sa faca asta
Au fost facute proiectele pentru marcare, proiecte ce trebuiesc avizate de apele romane, primarie, drumuri si poduri, avize ce trebuiesc validate de consiliul local, etc. Asa ceva nu se intampla peste noapte, cine a construit ceva in tara asta stie ce inseamna un aviz de la primarie, dar de la alte inca 4 directii similare!
In privinta pazei, ea intra oficial din data de 10-15 august fiind facuta cu un om angajat doar pentru asa ceva, om ce trebuie atestat de catre jandarmerie. Lucrurile am vrea sa se intample peste noapte dar nu se intampla.
In plus avem in vedere negocierea unui contract cu jandarmeria, stii Rares ce inseamna un contract cu statul???
Sunt multe lucruri ce trebuiesc facute, pas cu pas, pe baza unui contract avut in desfasurare si pe baza unui plan de management avizat de ANPA . Avem contracte cu apele romane de monitorizare a calitatii apei, sunt lucruri pe care tu, ca acuzator nici nu ai idee cu ce se mananca, nici nu ai stii cum sa le incepi, dar membrii asociatiei o fac gratuit si din pasiune

E misto sa aduci acuzatii fara sa te informezi de ce asa si pe dincolo si mai greu e sa fi informat si bazat in afirmatii. Nici macar nu ai stiut ca lucrarile de amenajare a apei se fac de anul trecut. Nici macar nu stii ca o cascada podita se amenajeaza doar toamna si iarna, nicidecum in timpul sezonului cand orice ploaie poate provoca o viitura si poate distruge o constructie specifica...

Discuti complet in necunostinta de cauza si aduci insinuari deloc motivate

Cel mai caracteristic e acel lucru ce tine de mentalitatea romanului: daca un individ e legal si respecta legea si vede pe altii 3 ca nu o respecta atunci se considera fraier, ca doar si el putea fura la fel de bine ca si ceilalti. Pai tu cand fluturi si bravezi cu o astfel de mentalitate ai pretentii de civilizatie din partea altora?

Iar ceva distractiv, cand faci balanta echipamentului cheltuit si a banilor dati pe benzina pentru a-ti satisface hobby-ul ti neaparat prin el- pescuitul in sine- sa iti scoti parleala??

Mie mi se pare o atitudine a unui om care nu are ce face, e frustrat si nu are de ce se lega, pur si simplu ia o piatra, o arunca si apoi vede care sunt urmarile. Mai nou ai un obicei stupid de a aduce acuze fara sa fi argumentat, doar asa in dorul lelii...
Pur si simplu nu te inteleg dar nici nu imi mai bat capul sa o fac, deh, poate nu am atata scoala sa pricep asa de multe lucruri!
:lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Aug 2008, 14:48

15 lei? mda. scump dom'le, scump.

apai aici la noi sunt enspe balti unde s-au eradicat speciile autohtone si populat cu novac, cteno si alte specii din astea neinteresante. se percep taxe intre 70 si 150 ca sa ii ajuti sa elimine si restul de pesti care pot fi prinsi cu undita.

se cheama piste de concurs, ca asa-i trendul si diversi disperati se inghesuie sa le faca reclama, dar de fapt is tot numa balti sau iazuri dedicate aquaculturii si nicidecum pescuitului for fun. cu mici exceptii.

una peste alta, mie-mi pare limpede situatia. nu-i niciun soi de adevar dincolo de noi, ci numa cauti noduri in papura. sau e vorba de preacinstita oftica ca nu te numeri printre cei care vor da acolo fara taxa cand va fi peste.

altfel nu se explica de ce ai face caz de suma asta cand ii vorba taman de prima apa curgatoare concesionata pe zona voastra - mai ales cand ai alte enspe la liber cu peste in ele. stiu ca asa va place voua sa credeti ca sunteti competitivi, da' nu d-aia prindeti hamsiile alea ci si pentru ca mai sunt.

@ luci,

ce le-ai facut mah astora de nu te mai lasa sa te bucuri de luna de miere? nu le-ai spus si tu ca ti-ai luat la revedere de la pescuit sau inca nu vrei sa recunosti? ha ha ha

Scrie răspuns